Vader vraagt Disney toestemming Spiderman op grafsteen 4-jarig zoontje te zetten. Disney zegt NEE

Vader vraagt Disney toestemming Spiderman op grafsteen 4-jarig zoontje te zetten. Disney zegt NEE

Anton_Ivanov / Shutterstock.com

Disney heeft Marvel gekocht, en is dus eigenaar van Spiderman.

RTL Nieuws komt met een bijzonder triest bericht. In het Britse Kent is een 4-jarig jongetje helaas overleden aan een stofwisselingsziekte. Tijdens zijn leven was Ollie een enorme fan van Spiderman. Zo was zijn laatste vakantie een reis naar Disneyland, had hij een pop van die superheld bij zich in het ziekenhuis waar hij overleed, en hadden zijn ouders de begrafenis zelfs helemaal geregeld in Spiderman-stijl. Gewoon omdat hij dat had gewild.

Om het allemaal op grootse wijze af te sluiten wilde Ollie's vader graag een afbeelding van Spiderman op de grafsteen zetten. Maar, werd hem verteld, dan moest hij eerst wel even toestemming vragen van Disney. Want dat bezig het copyright.

Pa verwachtte geen problemen -- wie had dat wel gedaan in zijn situatie? Maar schrok zich kapot toen Disney hem liet weten dat er geen toestemming gegeven werd omdat Marvel-superhelden hun "onschuld" moeten bewaren.

Nee, dat is geen grap.

Het is te triest voor woorden.

Gelukkig is iemand een campagne begonnen om Disney van gedachten te doen veranderen. Op dit moment is de petitie getekend door bijna 9.000 mensen. Het grote doel is om 10.000 handtekeningen op te halen, wat toch meer dan mogelijk moet zijn gezien het trieste karakter van deze beslissing.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Disney Marvel Spiderman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties