shutterstock 505327162 1

Vader vraagt Disney toestemming Spiderman op grafsteen 4-jarig zoontje te zetten. Disney zegt NEE

Geen categoriejul 08 2019, 14:00
Disney heeft Marvel gekocht, en is dus eigenaar van Spiderman.
RTL Nieuws komt met een bijzonder triest bericht. In het Britse Kent is een 4-jarig jongetje helaas overleden aan een stofwisselingsziekte. Tijdens zijn leven was Ollie een enorme fan van Spiderman. Zo was zijn laatste vakantie een reis naar Disneyland, had hij een pop van die superheld bij zich in het ziekenhuis waar hij overleed, en hadden zijn ouders de begrafenis zelfs helemaal geregeld in Spiderman-stijl. Gewoon omdat hij dat had gewild.
Om het allemaal op grootse wijze af te sluiten wilde Ollie's vader graag een afbeelding van Spiderman op de grafsteen zetten. Maar, werd hem verteld, dan moest hij eerst wel even toestemming vragen van Disney. Want dat bezig het copyright.
Pa verwachtte geen problemen -- wie had dat wel gedaan in zijn situatie? Maar schrok zich kapot toen Disney hem liet weten dat er geen toestemming gegeven werd omdat Marvel-superhelden hun "onschuld" moeten bewaren.
Nee, dat is geen grap.
Het is te triest voor woorden.
Gelukkig is iemand een campagne begonnen om Disney van gedachten te doen veranderen. Op dit moment is de petitie getekend door bijna 9.000 mensen. Het grote doel is om 10.000 handtekeningen op te halen, wat toch meer dan mogelijk moet zijn gezien het trieste karakter van deze beslissing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten