Verstandelijk beperkte Tweede Kamerleden willen redden migranten uit Middellandse Zee criminaliseren

Geen categoriejul 03 2019, 16:00
De Tweede Kamer staat op het punt de zoveelste historische vergissing te begaan. Nadat 112 verstandelijk beperkten de Klimaatwet door de Kamer jasten en de moleculaire structuur van onze atmosfeer tot mandaat gebied van de Rijksoverheid maakten, is het huis van de democratie nu van plan om het redden van drenkelingen uit de Middellandse Zee te bestraffen.
En dat plan is intens ziekelijk. Nu ben ik groot voorstander van het beperken van massa-immigratie vanwege de nadelige gevolgen, maar het strafbaar stellen van het redden van mensen in nood is knettergek! Veel beter zou het zijn als de Tweede Kamer het transporteren van drenkelingen 'anders dan waar zij met hun voertuig vandaan kwamen' te bestraffen.
Dat zou meteen het gehele probleem oplossen: drenkelingen worden gered en ze gaan daarna terug naar de kust waar zij vandaan kwamen: Noord-Afrika. Op die manier hebben Noord-Afrikaanse landen ook een prikkel om hun eigen zuidelijke grenzen te beschermen tegen migranten omdat zij anders worden overlopen.
Momenteel doen die landen veel te weinig om hun eigen zuidgrenzen te beschermen omdat ze verwachten dat de migranten die door hun territoria reizen vanzelf richting Europa verdwijnen. Als de doorstroom stokt en migranten in Noord-Afrika zich ophopen dan is er maar één oplossing voor Noord-Afrikaanse landen: hun eigen grenzen beter beschermen. De VVD zou in haar woordvoering het volgende hebben gezegd, via het Algemeen Dagblad:

"Organisaties die doelbewust langs de kust varen van een gebied waar mensensmokkelaars actief zijn, vormen in de praktijk de laatste schakel in een keten van mensensmokkelaars die tot ver in Afrika reikt. Zij vormen feitelijk geen reddingsdienst, maar een veerdienst."

Allereerst is het zeer moeilijk te bewijzen wat nu precies 'doelbewust door een gebied varen' is. Verder varen organisaties helemaal niet, maar doen schepen dat en maken organisaties slechts gebruik van schepen die varen. Maar goed, als een Kamerlid al niet in staat is juist taalkundig te formuleren, is die persoon dan überhaupt in staat een oplossing te bedenken?
Laat maar zitten. U weet hoe ik over migratie denk, maar het plan om het redden van drenkelingen te decriminaliseren of het 'varen door gebieden waar' is totale onzin.
Het zou fijn zijn als de Kamerleden dit in gedachten houden bij het ontwerpen van wetten, immers zou het niet fraai zijn als Nederland straks in de internationale pers voor aap staat omdat deze volksvertegenwoordigers bizarre wetten ontwikkelen. En bizarre wetten hebben we al. Het meest bizarre is dat zaken die schadelijk zijn zoals lachgas weer niet worden verboden door de VVD. Wat een bizar land is dit toch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten