Verstandelijk beperkte Tweede Kamerleden willen redden migranten uit Middellandse Zee criminaliseren

De Tweede Kamer staat op het punt de zoveelste historische vergissing te begaan. Nadat 112 verstandelijk beperkten de Klimaatwet door de Kamer jasten en de moleculaire structuur van onze atmosfeer tot mandaat gebied van de Rijksoverheid maakten, is het huis van de democratie nu van plan om het redden van drenkelingen uit de Middellandse Zee te bestraffen. 

En dat plan is intens ziekelijk. Nu ben ik groot voorstander van het beperken van massa-immigratie vanwege de nadelige gevolgen, maar het strafbaar stellen van het redden van mensen in nood is knettergek! Veel beter zou het zijn als de Tweede Kamer het transporteren van drenkelingen ‘anders dan waar zij met hun voertuig vandaan kwamen’ te bestraffen.

Dat zou meteen het gehele probleem oplossen: drenkelingen worden gered en ze gaan daarna terug naar de kust waar zij vandaan kwamen: Noord-Afrika. Op die manier hebben Noord-Afrikaanse landen ook een prikkel om hun eigen zuidelijke grenzen te beschermen tegen migranten omdat zij anders worden overlopen.

Momenteel doen die landen veel te weinig om hun eigen zuidgrenzen te beschermen omdat ze verwachten dat de migranten die door hun territoria reizen vanzelf richting Europa verdwijnen. Als de doorstroom stokt en migranten in Noord-Afrika zich ophopen dan is er maar één oplossing voor Noord-Afrikaanse landen: hun eigen grenzen beter beschermen. De VVD zou in haar woordvoering het volgende hebben gezegd, via het Algemeen Dagblad:

“Organisaties die doelbewust langs de kust varen van een gebied waar mensensmokkelaars actief zijn, vormen in de praktijk de laatste schakel in een keten van mensensmokkelaars die tot ver in Afrika reikt. Zij vormen feitelijk geen reddingsdienst, maar een veerdienst.”

Allereerst is het zeer moeilijk te bewijzen wat nu precies ‘doelbewust door een gebied varen’ is. Verder varen organisaties helemaal niet, maar doen schepen dat en maken organisaties slechts gebruik van schepen die varen. Maar goed, als een Kamerlid al niet in staat is juist taalkundig te formuleren, is die persoon dan überhaupt in staat een oplossing te bedenken?

Laat maar zitten. U weet hoe ik over migratie denk, maar het plan om het redden van drenkelingen te decriminaliseren of het ‘varen door gebieden waar’ is totale onzin.

Het zou fijn zijn als de Kamerleden dit in gedachten houden bij het ontwerpen van wetten, immers zou het niet fraai zijn als Nederland straks in de internationale pers voor aap staat omdat deze volksvertegenwoordigers bizarre wetten ontwikkelen. En bizarre wetten hebben we al. Het meest bizarre is dat zaken die schadelijk zijn zoals lachgas weer niet worden verboden door de VVD. Wat een bizar land is dit toch.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Bolkestein

  Het is crimineel om mensensmokkel te bedrijven of mensensmokkelaars te faciliteren en dat is wat deze veerdiensten als Frontex en Seawatch doen. Want door deze veerdiensten gaan die indringers in een gammel schip de zee op, wetende dat ze worden opgepikt en in Europa aan land worden gebracht. Seawatch krijgt gewoon voor de Libische kust van de mensensmokkelaars per telefoon bericht dat er een bootje wordt losgelaten.

  1. Brazil

   En dit is nog maar het begin er staan nog miljoenen mensen klaar,
   dus ruim je zolderkamertje maar op want deze mensen hebben
   allemaal onderdak nodig.
   Hahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. ZiggyStardust

    Dikke Fransie Pansie is het niet geworden he Brazielig! Ben je al klaar met huilie huilie doen na je grote mond? Ik zij het je toch! Is al de zoveelste keer dat ik je met bewijzen en met je ongelijk confronteer. Fvcking hilarisch gewoon!

    1. Brazil

     Ik vind het niet erg, sterker nog dit is zelfs beter zo aangezien Timmermans terug de Haagse politiek in gaat en zo MP kan worden, win win.
     Ja nu sta je toch echt met een bek vol tanden he kleuter sterrenstof, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   2. Siemien

    En jij Brazieltje heb jij je kamertje al klaargemaakt?

    1. Brazil

     Ik heb jaar een bbb-voorziening gehad, heb nu weer een aanvraag lopen, zodra de subsidie binnen is ga ik weer aan de slag, en vertel wat heb jij gedaan buiten op je luie reet achter de computer zitten en andermans geld opmaken.
     Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. peetjoh. k

      Je bent dus niet meer dan een opvreter, parasiet, uitkering trekker.

    2. Mars020

     We dumpen ze wel in de mega-varkensstallen, daar voelen ze zich het beste thuis.

 2. logisch denken

  Als ik lees ,

  ” “Organisaties die doelbewust langs de kust varen van een gebied waar mensensmokkelaars actief zijn, vormen in de praktijk de laatste schakel in een keten van mensensmokkelaars die tot ver in Afrika reikt. Zij vormen feitelijk geen reddingsdienst, maar een veerdienst.” ”

  dan is hier geen speld tussen te krijgen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat als een schip daadwerkelijk schipbreukelingen aan treft ze deze niet mag oppikken. Echter moet het dan wel zo zijn dat de haven die het dichtsbij is direct wordt aangedaan.

  De tweede slaapkamer zal wel met een gedrocht van een amendement komen waar de honden geen brood van lusten en wat 100 manieren uite te leggen is. Ergo er veranderd niets

  1. Brazil

   Zo zo poepdoos ook weer je Propaganda kopie en plak berichten
   uit de kast gehaald.
   Hahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Siemien

    Je hoeft niet de hele tijd je poepfetisj hier te etaleren hoor Brazil…

    1. Joshuak

     Juist niks tegen hem zeggen.. Dit soort gedrag krijgen ze nu eenmaal als ze wanhopig worden ik zeg lach erom want hun linkse wereldje stort langzaam in elkaar

     Eerder was hij altijd zijn hypocrisie een het proberen te verbergen nu doen ze het niet meer want ze worden met de dag wanhopiger..

     Dit is alleen maar een teken dat het de goeie kant op gaat.. dat kan je ook zeker aan de media die steeds wanhopiger hun verhaaltje proberen te pushen terwijl steeds minder mensen luisteren

    2. dario

     Siemen doe net als ik doorscrollen totaal niet lezen wat deze demente hond neer plempt

 3. Bolkestein

  ,,Organisaties die doelbewust langs de kust varen van een gebied waar mensensmokkelaars actief zijn, vormen in de praktijk de laatste schakel in een keten van mensensmokkelaars die tot ver in Afrika reikt.” ,,Zij vormen feitelijk geen reddingsdienst, maar een veerdienst.”

  Wat is daar onwaar aan?

  Allereerst is het zeer moeilijk te bewijzen wat nu precies ‘doelbewust door een gebied varen’ is.

  Het is alleen maar toevallig hoor dat ze vlak voor de Libische kust liggen aangemeerd.

 4. Jumping

  Frontex moet zijn werk doen.
  En voor de rest, stoppen met dat gelul van drenkelingen.
  Steek die gratis veerboten in de fik en het probleem is opgelost.
  Laat de Libische kustwacht de kustlijn bewaken en alles wat de zee op gaat oppikken en terug naar Afrika.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Ritter

   Frontex was ook een gratis veerpont naar Europa. Nu niet meer

   Frontex zou de illegale migratie naar Europa moeten tegengaan. De realiteit was anders. Frontex was een soort veerdienst voor migranten die deze illegalen ophaalde voor de kust van Libie. Dat doen ze dus nu niet meer.

   U kunt het lezen onder de kop: “‘Frontex lijkt taxidienst voor migranten'” Een reportage van BNR

  2. Brazil

   Ruslandknuffelaar Baudet nu ook bekend als de grootste leugenaar van Europa heeft twee jaar volgehouden dat Rutte naar Europa zou gaan voor een baantje maar Rutte blijft gewoon in Den Haag, dus twee jaar lang Propaganda door Ruslandknuffelaar Baudet.
   Ruslandknuffelaar Baudet het visitekaartje van rechts, alleen maar
   leugens leugens leugens, BAHHH!!!!
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. ZiggyStardust

    Ik denk ook al een behoorlijk lange tijd dat jij een blond lekker wijf met dikke tetten bent. Grote kans dat ik er naast zit. Maar maakt mij dat een leugenaar? Jij bent hier volgens jouw eigen redenatie de leugenaar. Porky Frans ging toch voorzitter worden volgens jou?

   2. Meriadoc Brandebok

    Baudet en zijn vrinden zijn allemaal weggedoken nu ze voor de zoveelste keer met de broek tot op de enkels staan. Hun geloofwaardigheid is thans tot onder het nulpunt gezakt.

 5. Ritter

  Een goed plan.

  Waarom?

  Omdat de meeste illegalen niet “gered” worden.

  Z.g. “reddingsboten” varen naar de kust van Libië en halen daar de illegalen op die ze dan naar Europa brengen. Vaak is er communicatie tussen de “reddingsboten” en mensenhandelaren.

  En zolang deze praktijk blijft zullen de illegalen in de bootjes stappen omdat ze weten dat de z.g. “reddingsboten” nabij zijn om ze op te pikken.

  De z.g “reddingsboten” als de Sea Watch fungeren als gratis veerponten naar Europa.

 6. Korporaal Monty

  “het redden van drenkelingen uit de Middellandse Zee te bestraffen.

  En dat plan is intens ziekelijk. ”

  Ik denk dat velen op dit forum zo’n verbod wel zie zitten.

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Korporaal Monty,

   Ja ik ik ik …maar ik ben ook ziek volgens u !!! lol lol

   1. Korporaal Monty

    “maar ik ben ook ziek volgens u”

    Ik heb niemand voor ziek uitgemaakt. Zijn uw eigen woorden.

    Ben-NIET-Groen-L nieuwe nickname van………..?

    1. Ben-NIET-Groen-L

     Korporaal Monty,

     Nee geen nieuwe of ander Nick name, ik hier gewoon nieuw en eerlijk gezegd krijg ik nu al kots nijgingen van sommige personen hier.

    2. Korporaal Monty

     Misschien een ziekte onder de leden?

  2. peetjoh. k

   Er zijn geen drenkelingen

 7. Joshuak

  Hebben ze het dan niet over het faciliteren ervan? Je kan vluchtelingen uit zee redden niet verbieden want het is een internationale plicht om dat te doen..

  Maar waar ze het dus waarschijnlijk over hebben is het spelen van veerbootje.. In plaats van naar de dichtstbijzijnde kust wat wettelijk verplicht is. De mensen smokkelaars helpen door ze naar hun bedoelde bestemming te brengen in dit geval dus Europa.

  Er zijn standaard afspraken wanneer het gaat over normale drenkelingen zijn afspraken die breng je aan land en zullen daarna terug naar hun land van oorsprong worden gedeporteerd. Ze zullen niet blijven hangen in het land dat ze heeft gered..

  Maar dat is wel wat die mensen daar doen, maken gebruik van het zeerecht om internationale wetten te verbreken en illegaal grenzen oversteken.

  Kijk Australië, als je daar op een bootje heengaat wordt je gewoon teruggestuurd. En zet je die mensen wel aan land dan ben je strafbaar.

  Ik weet bijna 99% zeker dat dit een soortgelijke wet is..

  1. ishotya

   de grap is dat dat hier ook strafbaar is, maar ja is niet goed voor de beeldvorming he om dat nu te handhaven… maar probeer dit in noorwegen en dan ga je als kapitein 15 jaar de cel in. overigens ook de straf als je als schip in noorwegen illegaal afval dumpt maar dat zal toeval zijn.

 8. Dropje

  Gefeliciteerd Teunis
  Dit is de 1e keer dat ik iets zinnigs van je lees

 9. Kristalix

  Wat mij betreft zijn deze organisaties mensensmokkelaars. En die horen aangepakt te worden. Boten afpakken!

  1. Brazil

   Je moet deze mensen dan ook ophalen dan blijven ze uit handen van
   mensensmokkelaars, trouwens heel wat bedrijven doen dit al aangezien ze schreeuwen om personeel en dit is niet te vinden in Nederland ,gaan ze dus personeel ophalen in Afrika, zijn dus goed bezig.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Siemien

    Nee hoor dat moet helemaal niet, overigens zijn er genoeg Nederlanders die keihard willen werken, wat jij zegt is onzin en tevens lieg je..

    1. Brazil

     Dan zou ik zeggen ga werken werkschuwtuig, en laat bedrijven niet helemaal naar Afrika gaan voor personeel.
     Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch :

     1. Siemien

      Hilarisch gewoon dat jij niet begrijpt wat ik typ, sterker nog, de Nederlander wordt op zijn eigen arbeidsmarkt gediscrimineerd weet je wel druiloor..

     2. peetjoh. k

      Er gaat geen bedrijf naar Afrika. En Afrikanen worden ook niet aangenomen. En terrecht wie wil nou met zon aap aant werk.

 10. Bolkestein

  Artikel 197a 1. Hij die een ander behulpzaam is bij het zich verschaffen van toegang tot of doorreis door Nederland, een andere lidstaat van de Europese Unie, IJsland, Noorwegen of een staat die is toegetreden tot het op 15 november 2000 te NewYork totstandgekomen Protocol tegen de smokkel van migranten over land, over de zee en in de lucht, tot aanvulling van het op 15 november 2000 te NewYork totstandgekomen Verdrag tegen transnationale georganiseerde misdaad, of hem daartoe gelegenheid, middelen of inlichtingen verschaft, terwijl hij weet of ernstige redenen heeft te vermoeden dat die toegang of doorreis wederrechtelijk is, wordt als schuldig aan mensensmokkel gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie. 2. Hij die een ander uit winstbejag behulpzaam is bij het zich verschaffen van verblijf in Nederland, een andere lidstaat van de Europese Unie, IJsland, Noorwegen of een staat die is toegetreden tot het in het eerste lid genoemde protocol, of hem daartoe gelegenheid, middelen of inlichtingen verschaft, terwijl hij weet of ernstige redenen heeft te vermoeden dat dat verblijf wederrechtelijk is, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie. 3. Indien een van de feiten, omschreven in het eerste en tweede lid, wordt begaan in de uitoefening van enig ambt of beroep, wordt gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie opgelegd en kan ontzetting worden uitgesproken van de uitoefening van het recht het ambt te bekleden of het beroep uit te oefenen en kan de rechter openbaarmaking van zijn uitspraak gelasten. 4. Indien een van de feiten, omschreven in het eerste en tweede lid, wordt begaan door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of in vereniging wordt begaan door meerdere personen, wordt gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie opgelegd. 5. Indien een van de feiten, omschreven in het eerste en tweede lid, zwaar lichamelijk letsel ten gevolge heeft of daarvan levensgevaar voor een ander te duchten is, wordt gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie opgelegd. 6. Indien een van de feiten, omschreven in het eerste en tweede lid, de dood ten gevolge heeft, wordt een gevangenisstraf van het hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie opgelegd. 7. Voor de toepassing van dit artikel wordt onder Nederland mede verstaan de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Artikel 197b Hij die een ander, die zich wederrechtelijk toegang tot of verblijf in Nederland heeft verschaft, krachtens overeenkomst of aanstelling arbeid doet verrichten, terwijl hij weet of ernstige redenen heeft om te vermoeden dat de toegang of dat verblijf wederrechtelijk is, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vijfde categorie. Artikel 197c Hij die van het in artikel 197b omschreven feit een beroep of gewoonte maakt wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie. Artikel 197d Indien de schuldige de in de artikelen 197b of 197c omschreven feiten begaat in de uitoefening van enig ambt of beroep kan de rechter tevens de ontzetting uitspreken van de uitoefening van het recht het ambt te bekleden of het beroep uit te oefenen en de openbaarmaking van zijn uitspraak gelasten.

  1. Brazil

   Zo zo een mooi kopie en plak bericht, wat wil je nu hiermee zeggen, alsof maar iemand dit gaat lezen propaganda-boy.
   Hahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 11. tonna

  Illegalen die die door de sociaal/economische verlokkingen van Noord Europese landen in een bootje stappen moeten inderdaad niet gered worden!
  Dat zal pas ècht afschrikkend werken,daarna is iedereen heel snel verlost van deze touristen!
  Voor hardleerse illegale volhouders is dit de beste oplossing!

  1. Brazil

   Racist tonna laat ook weer van zich horen en zoals gebruikelijk praat
   U bergen met poep, vandaar ook die stank BAHHH!!!!
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Siemien

    Brazil en zijn poepfetisj

    1. Brazil

     U praat poep.
     Hahahahaha geweldig gewoon 🙂

     1. KomOpDitSnapJeWel

      U plaatst mij, in mijn ogen onnodig, geregeld voor een dilemma. Over het algemeen begrijp ik hoe u het ziet, en ben ik het daar in grote lijnen mee eens. De manier waaróp u uw standpunten brengt is echter dusdanig plat en laag-bij-de-gronds dat ik het persoonlijk niet op kan brengen me achter u te scharen.
      Wederzijds respect en een oprechte poging de standpunten van een ander te begrijpen zijn essentieel in een debat. U mist dit helaas volledig in mijn optiek.
      Ha ha. Grappig…

 12. Bolkestein

  SeaWatch: ’Schande voor Nederland als zeevaardersnatie’

  „Nederland gedraagt zich gemeen en schandalig als voormalige zeevaardersnatie. Wij zijn buitengewoon door jullie regering teleurgesteld”, zegt een woordvoerder van SeaWatch. Het Nederlandse schip van de Berlijnse reddingsorganisatie ligt op het Italiaanse eiland Lampedusa aan de ketting. De kapitein staat onder huisarrest.

  Nederland is volgens SeaWatch als geregistreerde vlaggenstaat ’verantwoordelijk’ voor het schip, waarover inmiddels een Europees conflict is ontstaan. Maar staatssecretaris van Justitie Ankie Broekers-Knol (VVD) wijst verantwoordelijkheid van de hand en wil geen Afrikaanse vluchtelingen meer opnemen.

  Ze zegt dat het schip maar naar het nabije Tunesië of Libië moet varen. „Maar dat zijn geen veilige landen voor de vaak getraumatiseerde asielzoekers”, zegt SeaWatch-woordvoerder Chris Grodotzki. Ook daar wordt in gevangenissen gemarteld en verkracht.

  Vandaar dat de Duitse kapitein Carola Rackete naar Lampedusa voer. Daar dobberde ze dagenlang voor de haven, omdat de rechtse Italiaanse vice-premier Mateo Salvini het aanmeren verbood.

  Afgelopen weekeinde werd de nood aan boord te groot. „Er waren zieken en na zestien dagen dreigden sommige vluchtelingen zelfmoord te plegen. Toen besloot de kapitein zonder vergunning met het vijftig meter lange schip aan te meren. Daarbij zorgde een kustwachtboot van de Guardia Finanza voor een gevaarlijke situatie”, aldus Grodotzki. De Italianen zien dit compleet anders.

  Nationale heldin
  Inmiddels is de aangeklaagde kapitein Rackete (31) bij links-liberaal Duitsland een nationale heldin geworden. Er werd voor SeaWatch binnen twee dagen een miljoen euro aan donaties binnengehaald, ook omdat bekende Duitsers als komiek Jan Böhmermann zich voor de reddingsactie inzetten. Ook president Frank-Walter Steinmeier en minister Heiko Maas zeiden dat reddingsacties ’niet gecriminaliseerd moeten worden’. Zestig duizend gemeentes zijn bereid om vluchtelingen op te nemen.

  SeaWatch, waar ook Nederlandse activisten meevaren, is van mening dat de Italiaanse minister Salvini juist het recht heeft gebroken: „Volgens het internationale zeerecht moet je drenkelingen redden en naar de dichtstbijzijnde, veilige haven brengen. Als je die afsluit, maak je jezelf strafbaar”, zegt een zegsvrouw. Tegen Salvini werd ook in eigen land justitieel onderzoek gedaan, maar hij is parlementair onschendbaar.

  Bus
  Salvini stelde dat de SeaWatch maar naar Nederland of Duitsland moest varen. „Dat is moreel, technisch en juridisch niet mogelijk. Een zeereis van meer dan duizend mijl met gemartelde personen en medische noodgevallen naar Nederland is grof nalatig, op een open dek over de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje”, aldus woordvoerder. „Ze kunnen nu met de bus naar Nederland.”

  1. Brazil

   Weer een kopie en plak bericht wat geen hond leest, beetje DDS
   vol schijten met dit soort berichten
   Heb je zelf mening of zo, moet alles voorgekauwd worden.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. KomOpDitSnapJeWel

    Een beetje feitenkennis kan geen kwaad lijkt mij.

 13. Bolkestein

  Europa moet doen wat Australië ook doet. Naar Australië vertrekken geen eens bootjes meer.

  1. Mar

   Welk eiland heeft u in gedachten en hoeveel geld mag er aan besteed worden?

   Om vluchtelingen elders te mogen droppen, trekt Australië wel de knip.

   1. tonna

    @mar
    “Welk eiland heeft u in gedachten”
    Het land/eiland waar men vandaan kwam!
    Oorlogsgebied (indien dat al van toepassing zou zijn)is altijd veiliger dan in een gummibootje dobberen op open zee!

 14. Bolkestein

  In de wereld van Jesse Klaver ben je een held wanneer je mensen laat verdrinken omdat je ze in samenwerking met mensensmokkelaars naar Europa lokt.

  1. Bolkestein

   En in de wereld van Jesse Klaver zijn (opgepikte) migranten die tijdens de oversteek vrouwelijke medepassagiers verkrachten of Christenen overboord gooien geen criminelen, maar vluchtelingen…

  2. Brazil

   In de wereld van Bolkepuist is het vooral ike ike ike en de rest kan stikke, als meneer eind van de maand maar gratis geld krijgt, dan
   kunnen mensen wat hem betreft gewoon verzuipen, wat een
   misselijk ventje ben je toch BAHHH!!!!
   Hahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 15. Bolkestein

  Nu Carola Rackete is vrijgelaten door de Italiaanse rechter, denken andere NGO’s: ‘We kunnen weer’. NGO SeaEye zette met het schip Alan Kurdi direct koers naar Libië en bevindt zich nu bij de Libische kust. De veerdienst is weer hervat. Kassa voor smokkelaars.

  1. Brazil

   Carola Rackete is ondertussen een heldin, kranten staan er vol van
   hoe moedig ze is, ze is een geweld mens.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. AS210854

    Inderdaad brazil, dit is hilarisch.

 16. Meriadoc Brandebok

  De Tweede Kamer wil kennelijk slechts het illegale redden van migranten strafbaar stellen. Dat is iets anders.

  1. logisch denken

   wat is iemand illegaal redden ? je redt iemand die in nood is . Daarna gaat die persoon weer naar huis en niet op vakantie naar Europa

   1. Brazil

    En morgen kloppen ze aan je voordeur dan zijn ze pas thuis, en rechts maar denken dat je ze kan tegenhouden.
    Er staan nog miljoenen klaar die richtig Europa komen, wat we tot nu toch hebben gezien is nog niet eens 2% van wat er nog gaat komen, deze mensen kun je niet stoppen ook al bouw je een muur van 20 meter hoog, niemand houd ze tegen.
    Ja of zoals rechts dit denkt van je moet ze doodschieten bij
    de grens zoals Fat Donnie dit ook graag ziet aan zijn grens.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Bosche draak

     Vraag maar aan Israel hoe goed muren werken.

     Vraag maar aan China hoe effectief hun muur was tegen de mongolen.

     Vraag maar aan Berlijn hoe goed die muur toendertijd werkte.

     We weten dat je niet al te slim bent (je beperkte woordenschat gaf het al weg) maar maak jezelf niet steeds zo belachelijk.

 17. Augustus

  Als zij het verschepen van illegalen i.p.v. het redden van illegalen criminaliseren dan komen hun vriendjes van Soros & Co. in gevaar.

 18. Benny

  #Brazil product van neef en nicht, is al behoorlijk stoned en dronken. Lult en kletst maar raak. Alleen dom commentaar en nu heeft hij zich ook nog bescheten. want hij roept de hele tijd van alles over poep en dergelijke…. Hahahaha wat een miskraam deze gast gewoon hilarisch

  1. Brazil

   Je weet mensen die dronken zijn vertellen de waarheid.
   Hahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 19. Brazil

  peetjoh. k 7 minuten ago
  Je bent dus niet meer dan een opvreter, parasiet, uitkering trekker.

  Ik krijg een AOW, dit krijg je ook over ca 59 jaar dus je hebt nog een lange weg te gaan kid.
  Hahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. peetjoh. k

   Jammer voor je untermensch maar je zit dr naast. Ik heb dat aow,tje niet nodig ook ik ben blank en kan dus voor mezelf zorgen in tegenstelling tot jou.

 20. peetjoh. k

  Nou praten sommigen over drenkelingen maar dat zijn het niet. Dat zouden ze pas zijn als bijv de seawatch waar ze op zaten zou zinken. Als je rubberboot zinkt ben je geen drenkeling. Dat ben je pas als je zeewaardige schip zou zinken. En dobbernegerts in rubberbootjes zijn dat niet om heel veel redenen maar de belangrijkste is dus het zeewaardige schip.

 21. Bolkestein

  Giften kunt u overmaken aan:

  St. Vrienden van de PVV, Den Haag
  NL98 INGB 0670 4723 44

 22. Heras

  Die klaver weet ook niet wat hij zegt. Als het aan groenlinks ligt komt iedereen binnen. Dat is qua kosten niet te doen. Dat is hun kortetermijn oplossing. Dan belanden er er nog meer mensen in de armoede.
  Ze moeten nu doorpakken en elke vorm van smokkel gaan zien als een vergrijp. Zo voorkom je dat er nog meer illegalen komen.

 23. Nye

  Ik begrijp de verbazing over zoveel kortzichtigheid. Spreek echter liever niet van verstandelijk beperkten. Geen enkel mens met een verstandelijke beperking zou namelijk zo’n wet verzinnen. Met deze aanduiding doe je hen derhalve enorm te kort.
  Spreek bijvoorbeeld liever van egotrippende zichzelf verheerlijkende hufters of van hielenlikkende schijtschoften.

  1. shidaian

   Oh u had het over u zelf begrijp ik.

 24. Esther

  Een goed idee om de “redders” te bestraffen die de Middellandse Zee afstruinen om nieuwe Islamitische terroristen op de Europese samenlevingen los te laten………
  In jouw huis kijk je toch ook uit wie je binnenlaat en wie niet…..dat geldt dus ook voor een land…..
  Die “redders” flink straffen….
  Onze veiligheid is belangrijker dan die Afrikaanse drenkelingen die alleen maar naar Europa komen om het Europese volk te vernietigen………

  1. Mars020

   Gelijk heb je!. Laat die linkse trollen maar de tering krijgen. Ze willen allemaal een eigen neger, maar ze kunnen ook een neger delen. Dat doen die linkse figuren ook met deelauto’s, dus kan dat ook makkelijk met negers uit Afrika. We hebben al genoeg van die uitvreters, dus nog meer van dat tuig is niet wenselijk.

 25. Piet Patat

  Een correctie lijkt mij hier op zijn plaats betreffende het “redden” van “drenkelingen”.
  We weten allemaal donders goed dat die lui die in die wrakke tobbes plaats nemen BEWUST een risico nemen en het is ook zonneklaar dat die zogenaamde mensenredders zoals Seawatch helemaal geen drenkelingen opnemen maar hun lading gewoon netjes aangeleverd krijgen via mensensmokkelaars. Dit heeft niets meer te maken met het redden van mensen maar met smokkel en illegale immigratie.
  Het was helemaal een gotspe dat die nu opgepakte “kapitein” van de Seawatch zich beroepte op het zeerecht terwijl zij donders goed weet dat ze niks anders deed dan criminele handelingen verrichten. En dan die k*tsmoes over de meest nabije veilig haven. Dat was Afrika, NIET Lampedusu maar daar werd natuurlijk in volle vaart koers naar gezet zodat het de meest nabije haven WERD ! En verplicht alles wat eventueel wel uit de golven wordt opgehesen in Afrika aan land zetten. NIET Europa !

 26. Drollevanger

  De oplossing is het Australische model. Oppikken en afzetten in de dichtstbijzijnde haven.
  Reddingsboten die de migranten afzetten in haven van keuze van de migranten, naar een rif slepen en in de brand steken. Een gezonken schip is uitstekend voor het zeeleven zag ik op TV. De veerdienst medewerkers in de bak.
  Dus iedereen blij.

 27. Jantje

  Goed om te lezen dat de tweede kamer de lijn Salvini volgt.

 28. StanleyC

  Ik zie kansen om de veestapel terug te dringen. Ons toekomstige voedsel komt per boot hierheen. Hoe wil je het hebben

 29. Rosasolis

  De boot-vluchtelingen uit Syrie en Iraq van 5 – 6 jaren waren wel echte vluchtelingen, die alles hadden verloren door aanvallen van IS, en bombardementen. Maar de huidige stroom van bootmensen zijn migranten uit Afrikaanse landen, maar niet vluchtelingen.
  Hoewel er soms criminelen onder hun kunnen zijn, zijn ze grotendeels zeer eenvoudige arme jonge mannen. Er zijn enorme problemen in Afrikaanse landen: extreem droogte, extreem hoge temperaturen, honger, vreselijke ziektes zoals eboli, over-bevolking, slechte onderwijs, en enorme werkloosheid. Daarom proberen deze wanhopig jonge mannen naar Europa te komen. Te veel mensen sterven dagelijks in Afrikaanse landen. Maar wij kunnen hun niet hier opnemen. Zij moeten terug naar hun thuisland gestuurd worden in vracht vliegtuigen of in boten.
  Maar de EU moet meer doen om de bevolking van Afrikaanse landen te helpen.
  Om voor elkaar te zorgen en een betere toekomst op te bouwen. Hoewel er veel liefdadigheidsinstellingen zijn, het is nooit genoeg. Hoe meer de problemen in Afrikaanse landen toenemen en verergeren hoe meer boten naar de Middellandse zee richting Europa zullen varen. Kortom: de mensensmokkelaars zijn de echte criminelen,
  die gepakt moeten worden, en de migranten moeten terug naar hun thuisland gestuurd worden. Maar er moet veel hulp van de EU landen komen, op een enorme migranten ramp te voorkomen.

  1. Piet Patat

   Het kontinent Afrika krijgt al sinds jaar en dag hulp. Duizenden miljarden zijn er al in die bodemloze corrupte putten gestopt, ontelbare vliegtuigen vol met voedsel, medicijnen etc etc etc. en nog hebben ze honger, nog voeren ze oorlog, nog is het een zooitje.
   Die bananenrepublieken hadden welvarende landen kunnen zijn onder westerse leiding. Zelf kunnen ze weinig tot niks organiseren, fokken ze tegen de klippen op wat het alleen maar erger maakt. Dekolonisatie was een grote vergissing. De kolonisator had eerst de boel goed moeten organiseren en er zeker van zijn dat ze op eigen kracht verder konden. Nu werden de handen er van af getrokken en menig land ontaarde in chaos en de daarbij behorende teloorgang. Die landen moet je geen geld geven maar hulp in natura. Geef de man een vis en hij eet een dag, geef de man een hengel en hij eet elke dag.

   1. Rosasolis

    @Piet Patat. Met je boodschap “geef de man een vis, en hij eet Een dag, geef
    de man een hengel en hij eet elke dag”. Dit is de waarheid. In mijn leven ken ik dit oude Engelse boodschap: God helps those who help themself. (God geeft hulp aan degenen die zichzelf helpen). Maar veel Afrikanen weten dit nog niet. Depressie groeit ook in Nederland. Hoe moet je aan zo veel depressief jonge mensen vertellen nadat zij hun eind-diploma hebben gekregen dat zij moeten vechten om ooit een goede baan te krijgen? Er moet heel veel verbeteringen komen voor mogelijkheden voor onze afgestudeerde studenten, zowel vrouwelijk als mannelijk.

 30. shidaian

  Het op afspraak laten overstappen van mensen die geen drenkeling zijn maar gewoon in een bootje wachten op opname noem ik niet het “redden van drenkelingen”.

 31. Rud56

  Wat de organisatie achter de SeaWatch doet is ronduit crimineel! Zij onderhouden, trouwens veelal in overleg met mensensmokkelaars, een veerdienst Afrika-Europa.
  Net zoals Frontex dat deed.
  Dus ja, leg boten zoals SeaWatch definitief aan de ketting.

  Maak dat wereldwijd bekend zodat niemand meer kan zeggen: “Ik wist niet dat er geen veerboot meer gereed lag, toen wij in ons rubberen vlotje de zee opgingen, trouwens na duizenden euro’s te hebben betaald”.

  En verder geen gezwam over dat wij Afrika en aanverwanten moeten helpen om emigratie daar tegen te gaan!

  Al ruim zestig jaar gaat er alléén al vanuit Nederland zo’n zes miljard aan ontwikkelingsgeld naar dat continent. Al ruim zestig jaar, jaarlijks!!
  Naar bodemloze putten!!!

  De grootste fout die de blanke heeft begaan is dat het bestuur op dat continent aan de lokalen aldaar is overgedragen! Het hadden gewoon kolonieen moeten blijven. Want toen hadden ze allemaal daar te eten en werk!

 32. JFU

  De bedoeling is dat ongeveer 30% kannibalen moeten worden geïmporteerd in Europa, dus ongeveer 150 miljoen.
  Dan pas gaat de rem er op..dus nog even te gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.