Wéér 135 migranten aangemeerd in Italië ondanks verbod, mogen niet aan wal van Salvini

Een reddingsschip van de Italiaanse kustwacht met zo’n 135 migranten aan boord, is aangemeerd in de haven van Augusta op Sicilië. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini benadrukte nogmaals zijn verbod en onderstreept dat de migranten niet aan wal mogen. Hij wil, wederom, eerst garanties.

EU-lidstaten worden weer benaderd door de Italiaanse regering om te kijken wie ze dit keer op gaat nemen. Italië gaat het namelijk heel duidelijk níet doen. Matteo Salvini heeft wel een uitzondering gemaakt voor zes vluchtelingen, vanwege medische redenen, en een zwangere vrouw met haar man en twee kinderen.

Zolang EU-lidstaten geen gehoor of duidelijkheid geven over wie de migranten op gaat nemen, houdt Salvini ze dus op het schip. Deze ‘constructie’ is, voor zover ik heb gelezen, prima werkbaar maar verre van ideaal. Salvini’s verbod is diverse keren genegeerd door migrantenschepen. De migranten komen weliswaar niet aan wal (uitzonderingen daargelaten) maar de indruk wordt nog steeds gewekt dat eenmaal aangekomen in Italië, men van daaruit wel verder naar Europa kan.

Het hele idee dat de vluchtelingenstroom richting Europa is afgenomen, lijkt een fantasie of eerder iets tijdelijks iets te zijn. Nieuws vanuit Italië horen we snel, maar hoe zijn de vluchtelingenstromen richting Spanje, via Turkije, Griekenland en de Balkan? Wordt dat wel correct geregistreerd en als het inderdaad zo is afgenomen, blijft dat ook zo? Persoonlijk heb ik er weinig vertrouwen in. De EU lijkt nog steeds geen duidelijkheid te geven, of geeft juist duidelijkheid door maling te hebben aan de eigen bevolking. Soms heeft het meer weg van een soort migrantencorvee, over welk land dit keer de negatieve PR over zich heen moet krijgen door weer migranten op te nemen. En zo neemt langzaam maar zeker de weerstand alleen maar toe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Tman

  Er staat alweer “migranten” geschreven!
  Het zijn illegale immigranten, zoekers naar gratis geld,verdomme!
  Zet een mitrailleur neer,iedereen die een voet aan land zet,neermaaien na één enkele waarschuwing!
  In oorlogstijd mag dat!
  Het is nu oorlog,vreemde volken zijn bezig met een invasie!

  1. Frets

   marrakesh, aangemoedigd door eu-politici, inclusief landverrader rutte

  2. ZiggyStardust

   Tman, ook in oorlogstijd schiet een beschaafd land niet op ongewapende mensen. Beschaving moeten we toch wel een beetje hoog in het vaandel houden zeg maar, anders zijn we niets beter dan de barbaren die de grote plas oversteken op zoek naar gratis welvaart.

   1. Confucius

    Ziggy, een man met vrouw en 2 kinderen mogen van boord.

    O ja, vrouw is weer zwanger; het fokt en fokt maar door.

    Weet niet waar ze naar toe gaan maar dat land betaalt voor die mensen tot ze dood gaan.

    En dan weer betalen om te begraven in hun thuisland.
    Man man man, wat een ellende.

    Iets of iemand moet deze waanzin stoppen.

   2. peetjuhhhh

    Zeker nooit een oorlog meegemaakt?. En ook niemand die je wat verteld heeft over 40/45. Jammer je had zo veel kunnen leren.

   3. Seneca

    @ziggy
    ik ben het niet met u eens. de Romeinen schreven al: ‘se vis pacem, para bellum’, oftewel, indien u vrede wenst, bereidt u dan voor op oorlog. Europa en u dus ook niet, begrijpen niet dat het geen zoekers naar veiligheid zijn. het is een regelrechte invasie zoals Tman stelt. dit gaat zo door en binnen 15 jaar is Europa onherkenbaar.
    het Europa van Mozart, Verdi, Puccini, Beethoven, Mahler, Michelangelo, da Vinci, Caravaggio, Rembrandt, Vermeer, Balzac, Rousseau, ’t Reve, Dumas, de lijst is nagenoeg oneindig wat Europa de wereld heeft geschonken en het zal allemaal in het afvoerputje verdwijnen. Tman heeft, ondanks de vermoedelijke barbaarsheid die uit zijn voorstel komt, helaas 100% gelijk.

 2. fusilier

  Onze vriend Trump weet wel raad met zulks volk, als ze te beroerd zijn om een visum aan te vragen.Linea recta terugsturen dat invasie volk en zonder pardon die schepen nadien de kelder inboren bij aankomst.

 3. Decca

  Zo ze gekomen zijn, kunnen ze ook terug.

 4. Ritter

  “vluchtelingenstroom richting Europa”
  ————————–

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economische/financiële redenen ( gratis geld = sociaal stelsel) richting Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchtelinge”.

  Voornamelijk jonge mannen.

  Zolang ze beloond worden met “gratis geld” en de buitengrenzen open blijven zullen ze blijven komen. Want al dat “gratis geld” heeft een sterke aanzuigende werking.

 5. ZiggyStardust

  Test

  1. ZiggyStardust

   Pff, wat is dit nu weer? Kan ik geen reactie van meer dan 2 zinnen plaatsen?

 6. ZiggyStardust

  Aub DDS, spreek jullie internet mannetje een keer aan, ik probeer te reageren maar mijn bericht verdwijnt steeds, en dit is niet de eerste keer.

  1. ZiggyStardust

   Wonderlijk dat dit er nu wel weer doorheen komt. Ik geef het op voor vandaag.

 7. ZiggyStardust

  Met enige bewondering en verbazing zat ik zojuist naar de finale van de tour de france te kijken. Het peloton koerste door het Louvre, om de Obelisk heen, om vervolgens over de Champs Elysee om de arc de Triomph weer terug te fietsen. En dit een aantal keer. Schitterende dronebeelden van bovenaf. Zelf kom ik om de paar jaar wel een keer in Parijs, al meer dan 30 jaar, en ik denk de meeste reaguurders hier ook wel. Parijs, een stad van grote denkers, uitmuntende kunstenaars en architecten, culinaire hoogstandjes, cabaret, vrijheid, literatuur, modehuizen, kortom, een samenvatting van onze westerse cultuur. Schitterend waren de dronebeelden van de stad, beelden van de stad zoals ik die op de aquarellen in de galerietjes langs de Seine altijd zag. Hoe anders is de werkelijkheid inmiddels. De weg van Gare du Nord naar Montmartre is nu een verzameling van kartonnen dozen, op de stoepen voor de deuren van mensen die hier niet om gebben gevraagd.

  1. ZiggyStardust

   Drxgshandel, moorden, verkrachtingen en berovingen zijn aan de orde van de dag. 400.000 illegalen bevolken de stoepen en de buitenwijken van Parijs, net alle gevolgen van dien. Een uitzichtloze situatie, zowel voor de oorspronkelijke bewoners als de illegalen die er bivakkeren. Als de drones op straatniveau hadden rondgevlogen, dan had je een totaal ander straatbeeld meegekregen. Het klinkt hard, maar van stront kun je geen chocola maken. Bij dit open grenzen beleid is niemand gebaat. De oorspronkelijke bewoners niet die veel overlast ervaren, maar ook vooral de kanslozen met hun achterstand op sociaal, economisch, cultureel en religieus gebied niet. Ze gaan de achterstand nooit inhalen, ze doen er beter aan om in het land van herkomst wat van hun leven te maken en voor vooruitgang te zorgen. De verschillen zijn gewoon te groot.

   1. ZiggyStardust

    Het was natuurlijk weer dat ene woordje waarom ik mijn verhaal een aantal keer opnieuw moest typen. Fijn hoor. Doe daar eens wat aan redactie, beetje belachelijk dit.

    1. Siemien

     druks

     1. ZiggyStardust

      Pas nou maar op.

     2. Heinz

      Je hebt het er maar druk mee, Siemien.

     3. Frets

      flikker toch op zouaaf, je zegt niets en nooit iets

     4. Heinz

      @frets, op je teentjes getrapt, Siemien ?

     5. Frets

      je hebt het tegen de verkeerde, je lult als een ss’r zonder kop, aarsmade!

  2. peetjuhhhh

   Oh jij kijkt wielrennen. Nuff said.

 8. Cesare

  Net zoals die Aussies indertijd: Gewoon terugbrengen die figuren.

 9. logisch denken

  De linkse ubermenschen hebben nog steeds niets veranderd aan hun politiek. Ze blijven de gelukszoekers omarmen met allerhande oneigenlijke argumenten.

  Voorlopig zit 90 % van de vorige golf kanspareltjes nog in de bijstand dus wij hebben er genoeg te voeden. minder minder minder

  1. Sans Rancune

   Het klimaat zal in de toekomst nog meer klimaatvluchtelingen naar onze contreien drijven. Niet omwille van economie maar uit lijfsbehoud.

   1. logisch denken

    wat een bull shit , te dom om inhoudelijk te beantwoorden

    1. Frets

     het is de pisvlek

   2. ZiggyStardust

    Klimaatvluchtelingen 🙂 en mijn moeder is de paashaas zeker?

   3. Mars020

    Klimaatvluchtelingen??.. jij bent echt net zo gestoord als het paard van Christus. Dus omdat het kutweer is, moet iedereen ineens verhuizen naar een ander werelddeel?. Bij een hittegolf iedereen naar de Noordpool?. Dat woord drijven, klopt wel. Want dobberen kunnen die gasten perfect.

   4. peetjuhhhh

    Klimaat vluchtelingen? hahaha. Domme lul.

 10. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is keiverrot.
  Als onderdeel van de keiverotte EU.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 11. peetjuhhhh

  Zo en weer een lading kopsschoppers in Europa. Wij hoeven ze niet. Laat ze maar terug zwemmen.

 12. tonna

  Waarom is het Marrakesh akkoord überhaupt tot stand gekomen?
  Met welke beweegredenen,laat de politiek willens en wetens illegalen onbeperkt instromen,waardoor alle lidstaten sociaal/economisch onoverkomelijke klappen krijgen?
  Humanitaire redenen kan niet,in de meeste landen is de levensbedreiging summier!
  Ik volg de materie vanaf het begin,maar ik begrijp er geen ruk meer van!
  Er moeten zaken op de achtergrond spelen,waarvan de gemiddelde burger totaal geen weet van heeft!
  Dit gevoel moet toch iedereen hebben?

  1. Jumping

   Beste tonna.

   Het is vandaag wat koeler weer, dus Google eens op.

   Rothschild-Rockefeler-Bilderberg.

   Lees vooral het stukje over Bilderberg conferentie – Wikipedia.

   Vooral over het verwijderen van Luns op last van Bernhard en een Rockefeller telg.

   1. Isengrijn

    Whooohooo, Jumping:

    “…dus Google eens op:
    Rothschild-Rockefeler-Bilderberg…”

    Antisemitisme!!!!
    🙂
    Nog steeds een voorstander van Israël @Jumping?

  2. Tman

   ton:
   Velen denken dat de vreemdelingen onmisbaar zijn vanwege de vergrijzing!
   Dat zou inderdaad kunnen kloppen indien de vergrijzing enkel plaatsvindt onder de ongeschoolden/laaggeschoolden,de immigranten/illegalen in ons land kunnen niets en/of willen niets doen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien!
   Waarom wordt het Canadese schoolvoorbeeld van immigratie niet gevolgd,elke immigrant daar moet zichzelf kunnen bedruipen en dient een afgeronde opleiding te hebben gevolgd,danwel een handwerkersvak te beheersen?
   Alweer een feit dat niet valt te begrijpen!

   1. peetjuhhhh

    Welke vergrijzing?. momenteel worden er nog steeds meer kinderen geboren dan dat er ouderen dood gaan, en dat is altijd al geweest.

  3. Extreem Realist

   Lees ook het kalergi plan, olie voor islam en resolutie 1743.

   1. garfield

    Waar het uiteindelijk om gaat is om het blanke ras en het christendom uit te roeien.
    Zoek ook maar op g sorros en zijn open society foundation. De aanjager van het socialisme van nu.

  4. Kwak

   Beste Tonna kijk naar de Resolutie van Straatsburg 1975,Bron Pamela Hemelrijk
   Journaliste ANP en AD 1975.

 13. Drollevanger

  Dat schip terugslepen naar de kust van Libye en daar laten zinken. Gooi dan eerst een aantal rubberbootjes op die boten dan kunnen die uitkerings-figuren naar het strand roeien.

 14. Seneca

  @ziggy
  ook mij lukt het niet reacties te plaatsen. slechts als men de redactie een veer in een bepaald lichaamsdeel steekt, komt het erdoor. maar wel anti Nederlandse, defaitisme, anti joodse, anti Amerikaans lees Trump, kortom anti menselijke reacties worden wel toegestaan door de redactie van DDS.

  1. goedisfout

   Wàt, dds doet aan moderatie? Bel de krant.

 15. Piet Patat

  Wat doet die schuit in Augusta ?
  Waarom is die niet op volle zee ge-enterd, terug gesleept naar Libie en bij aankomst tot zinken gebracht ? Keihard aanpakken die smokkelbende, zero tolerance !
  Allicht zat er een weer broedmachine op die tobbe, hoogzwanger allicht want dat wil vaak wel helpen om alsnog aan land te komen. Bevrucht in het najaar zodat de oversteek, hoogzwanger, in de zomermaanden gemaakt kan worden.
  Beter weer, temperatuur. Alles prima gepland. Tuig !

 16. JFU

  Stap voor stap komen burgeroorlogen dichterbij!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.