Henk Otten wil beerput volledig opentrekken - 'FvD betaalde meerdere politici substantiële bedragen'

Geen categoriejul 28 2019, 20:00
Een nieuwe ontwikkeling in het FvD drama tussen Thierry Baudet en Henk Otten. Volgens Otten hebben meerdere volksvertegenwoordigers 'substantiële bedragen' ontvangen vanuit de partijkas. Hij wil volledige openheid van zaken en roept op te openbaren wie er allemaal nog meer werd betaald door de partij.
FvD-volksvertegenwoordigers zouden naast hun gewone salaris ook geld uit de partijkas hebben ontvangen. In zijn brief schrijft Otten:

"Het is u en mij genoegzaam bekend dat er aan diverse personen - die nu voor FvD volksvertegenwoordigers zijn in Tweede Kamer, Eerste Kamer en Europees Parlement - aanzienlijke betalingen zijn gedaan uit de partijkas. Bij een aantal van deze personen gaat het om zeer substantiële bedragen."

In de brief laat hij weten het niet eens te zijn met de 'smadelijk en lasterlijke' aantijgingen aan zijn adres. Hij is het dan ook niet eens met het voorgenomen royement. De partij zou daarvoor niet de juiste regels hebben gevolgd.
Het is nog maar de vraag in hoeverre het relevant is dat andere volksvertegenwoordigers geld hebben ontvangen uit de partijkas, ook wanneer het om 'substantiële bedragen' gaat, zoals Otten stelt. Volgens Otten zag hij dergelijke bedragen namelijk niet terug bij een partijbestuurslid, die dat volgens Otten wél zou hebben ontvangen.
Het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat diverse leden 'iets te royaal' zijn betaald voor hun verdiensten, al loopt men zo wel het risico dat er een verdraaid beeld kan worden gecreëerd, omdat de context voor dergelijke bedragen wellicht niet goed uit de verf komt. Áls men besluit volledige openheid van zaken te geven, zal men er goed aan doen dit zoveel mogelijk toe te lichten. Zelfs dan is het een enorm risico, want alle ogen zijn dan wéér op FvD gericht, zelfs als er niets aan de hand is (maar het alsnog anders lijkt).
Doet men bij FvD echter niets, dan blijft de argwaan door sluimeren, wat natuurlijk eveneens onwenselijk is. Otten zet het partijbestuur daarmee voor het blok, om iets wat eigenlijk tussen de partij en hemzelf is. Zolang de feiten niet bekend zijn, is dit lastig in te schatten: Slaat Otten wild om zich heen en schaadt hij bewust anderen? Of heeft Baudet en de partij wat te verbergen en is Otten daarmee een soort klokkenluider?
Één ding lijkt duidelijk: hoe langer dit blijft etteren, hoe meer het beide kampen schaadt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten