Wereldbeeld naïeve Art Rooijakkers bijna aan diggelen: dacht dochtertjes als wereldburger op te kunnen voeden in Amsterdam

Art Rooijakkers meende zijn dochtertjes in een diverse stad als Amsterdam op te kunnen voeden tot ware wereldburgers. Maar gaat dat wel werken (hint: nee)? Hij ging in gesprek met Juliette Schaafsma, hoogleraar Cultures in Interaction.

Rooijakkers begint met een leuke anekdote over z’n eigen familiegeschiedenis. Hoe van generatie op generatie de contacten steeds verder reikten en men steeds meer met andere achtergronden in aanraking kwam. Z’n intergenerationele reisverhaal eindigt met hem en zijn twee dochtertjes in Amsterdam:

“Een kwart eeuw later zien mijn dochters in het centrum elke dag een polonaise aan nationaliteiten voorbijtrekken, in alle vormen, maten, kleuren en geuren, vooral die van zoete wafel, Nutella en marihuana. In twee generaties is de wereld van de Rooijakkertjes een stuk groter en diverser geworden.”

Dan volgt de belangrijke vraag:

“Worden mijn dochters hierdoor ruimdenkender of misschien juist racistisch?”

Schaafsma lanceert wat feitjes en cijfers richting de grachtengordeldeuger en hij ‘valt even stil.’ Want wat blijkt? Amsterdam is verrekt gesegregeerd. Blanken leven voornamelijk in dominant blanke buurten. 33 Procent van jongeren onder de 15, groeit zelfs op in een milieu van voornamelijk dezelfde etnische samenstelling.

Rooijakkers krabbelt langzaam op en probeert de scherven van z’n kapotgeslagen wereldbeeld bij elkaar te rapen en te lijmen met een citaatje van Martin Luther King, maar Schaafsma heeft de volgende sloopkogel alweer losgelaten en zegt dat:

“terwijl Nederland de laatste 25 jaar diverser werd, de gevoelens richting bijvoorbeeld Turkse of Marokkaanse Nederlanders negatiever zijn geworden. De vooroordelen zijn toegenomen, terwijl tegelijkertijd het opleidingsniveau is gestegen.”

Een beetje weldenkend mens zou zich achter de oren krabben en twijfelen aan heel het idee van kinderen op laten groeien als wereldburger, maar Art niet! Die raapt de inmiddels fijngestampte scherven van zijn gebroken wereldbeeld voorzichtig bij elkaar en snuift, ondanks de snijwonden in z’n handen, de hele zooi in één keer op!

“Gewoon met die tweeling de straat op, de wereld voorbij zien trekken en ze zouden open wereldburgers worden. Daar is meer voor nodig, zeker in een stad waar ze tot een minderheid behoren. En eigenlijk wist ik dat ook wel.”

Nee Art, daar is niet ‘meer voor nodig’, het is níét nodig. Helemaal niet als ze een minderheid in eigen stad zijn.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

101 reacties

 1. merlot

  “Volgens de hoogleraar blijkt uit onderzoek dat, terwijl Nederland de laatste 25 jaar diverser werd, de gevoelens richting bijvoorbeeld Turkse of Marokkaanse Nederlanders negatiever zijn geworden.”

  Waar zou dat nu aan liggen?

  1. EU kok

   Quote : Waar zou dat nu aan liggen?
   .
   De minder wordende tolerantie van de Nederlanders ?

   1. Peter Oudshoorn

    En EU kokkie geeft het politiekcorrecte antwoord. De kuddedwang is voor deze snackbarhouder natuurlijk onontkoombaar.

    1. Agios

     Het zijn blatende schapen en mekkerende vrouwen.

   2. Agios

    Klopt. En hoe zou dat toch komen? Daar heb je vast een antwoord op.

   3. Marija

    En waar zou dat nu aan liggen???

   4. logisch denken

    quote
    EU kok 8 minuten ago Beantwoorden
    Quote : Waar zou dat nu aan liggen?
    .
    De minder wordende tolerantie van de Nederlanders ?
    end

    En waar zal dat dan weer aanleggen ?

    1. Duke

     Aan dezelfde redenen dat de tolerantie voor andere buitenlandse groepen niet is gedaald. Het gedrag van de groepen zelf.

   5. EU kok

    Pavlov kan tevreden zijn.

    1. ZiggyStardust

     EU Kok: ‘Pavlov kan tevreden zijn’. Eu kok, heb je er misschien zelf ideeen over, zou je die willen delen en zou je geïnteresseerd zijn in een inhoudelijke discussie? Of wil je het bij deze oneliner laten?

     1. merlot

      “Eu kok, heb je er misschien zelf ideeen over, zou je die willen delen en zou je geïnteresseerd zijn in een inhoudelijke discussie?”

      Daarvoor komt deze slechte kopie van Waldorf en Statler niet hier.

      Alleen voor het debiteren van zijn voorspelbare azijnzure oneliners.

      Best wel triest eigenlijk.

    2. Bosche draak

     Dat is geen antwoord op de vraag kokwaus.
     Probeer het nog maar eens maar zet eerst je roze bril eens af.

   6. van Urk

    “De minder wordende tolerantie van de Nederlanders?” Dat er minder Nederlanders in Amsterdam wonen is een feit. De tolerantie in de stad wordt nu gedeeld door Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

   7. Lao Tse

    Ik vrees dat het daar inderdaad aan ligt, EU kok.

    Gelukkig betreft dat een kleine minderheid, waar je nochtans veel overlast van kunt hebben.

    1. Siemien

     Uiteraard staat Lao’s huis volledig open voor so called vluchtelingen..

    2. Mars020

     Jullie zijn inderdaad in de minderheid, maar wel strontirritant. Een nepchinees, die samen met een EU gifmenger de hele dag lopen te trollen op DDS.

   8. toetssteen

    @Kokkie
    Mijn Chinese schoondochter ondervindt geen centje discriminatie, haar Indiase vriendin die gehuwd is met een vriend van mijn zoon, en die toch tamelijk donker van huid is, ze voelt zich hier helemaal happy. Natuurlijk, beide dames hangen niet aan de onderkant van de samenleving en gaan zeer zelf bewust door het leven.
    Wat u zegt, ik alzo totale kul!

    1. EU kok

     Ach Toets, de vriendin van mijn dochter`s buurman heeft ook nergens last van.
     De vriend van de kapper van mijn vrouw soms.
     Gelukkig de man van de dochter van onze tuinman niet.

   9. Mars020

    De minder wordende tolerantie van kansparels misschien?..Het gedrag op straat?..Getto’s?… Misschien moeten ze hun gedrag eens een beetje aanpassen, naar westerse normen. Het hoeft namelijk niet altijd van 1 kant te komen.

 2. santiago

  Ik zie deze jongen steeds vaker op tv voorbijkomen met het meest zinloze gelul over niets. Ik vraag mezelf wel eens af wat dit soort bijdehandjes opeens beroemd maakt en waarom ze dan opeens een z.g. televisiepersoonlijkheid zijn.

  1. EnDanDit

   “…op tv voorbijkomen met het meest zinloze gelul over niets.”

   Dat is de BN’er in een notendop.

 3. Jumping

  Inderdaad Rooijakkers als je de woorden van Willemsen ” Helemaal niet als zij een minderheid in eigen stad zijn” goed tot je laat doordringen.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 4. Lao Tse

  Student Wout meent dat we onze kinderen niet als wereldburger moeten laten opgroeien.
  Hoe je dat moet doen in een multiculturele stad wordt niet duidelijk. Mogelijk heeft hij een beleid in gedachten waarmee je Amsterdam weer kunt zuiveren van iedereen die niet blank is.

  1. Frets

   flikker toch op zuigstoker, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

   1. EnDanDit

    Ach, Lao Tse is gewoon de zoveelste incarnatie van onze rien noppen. Vind het wel amusant om zo’n geval eens van dichtbij mee te maken.

    1. Lao Tse

     En waar is EnDanDit een reïncarnatie van?

  2. logisch denken

   laten we beginnen met het handhaven van het boerkaverbod . Dat kan je tenminste zien tegen wie je spreekt en is wel makkelijk bij het voorgestelde zuiveren van tarrel

  3. Duke

   Zieke Lao Tse fantaseert over genocide en wil het Wout in de schoenen schuiven. Je mag van geluk spreken dat je hier nog steeds mag reageren met zulke reacties. Als je te gast zou zijn bij mij had ik je al lang verwijderd.

   1. Lao Tse

    “Zieke Lao Tse fantaseert over genocide en wil het Wout in de schoenen schuiven. ”

    Nee hoor, ik sprak nergens over genocide, dat is jouw, tamelijk gestoorde, invulling. Ik wijs op het feit dat als je multiculturaliteit niet als een gegeven beschouwt en suggereert dat je de keuze hebt die wel of niet als een gegeven te accepteren je ook de verplichting hebt door te denken over wat je zegt en wenst te realiseren.

    Dt is mijn grote bezwaar tegen veel mensen die kankeren op de multiculturele samenleving en doen alsof dat niet een feitelijk gegeven is waartoe je je zult moeten verhouden. Het is geen of-vraag maar een hoe-vraag.

    1. Siemien

     Jawel dat doet Lao wel, en erger nog Lao rechtvaardigt zijn gedachtegang, door te nuanceren, zuiveren, genocide, deporteren zijn Lao’s stokpaardjes..

    2. Duke

     ” Mogelijk heeft hij een beleid in gedachten waarmee je Amsterdam weer kunt zuiveren van iedereen die niet blank is.”
     Het woord zuiveren duidt op genocide.
     Ik begrijp dat je nu je zieke woorden terugneemt, vooral omdat je hier nog langer wil reageren.

     1. Lao Tse

      Misschien heeft Duke een idee over hoe je Amsterdam minder multicultureel kunt maken?

     2. Siemien

      Lao probeert de discussie te verleggen, zijn zieke gedachtes over zuiveringen, genocide en deportaties laat hij hier met enige regelmaat los..

     3. Siemien

      “Misschien heeft Duke een idee over hoe je Amsterdam minder multicultureel kunt maken?”

      Dit gaat niet gebeuren getuige het beleid van Amsterdam.

      Op 27 oktober 2010 heeft de toenmalig Kamerlid en nieuwe burgemeester Femke Halsema (GL) een motie ingediend van de volgende strekking:“Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”…

     4. Lao Tse

      Ik sprak nergens over zuiveringen, genocide en deportaties, Siemien, die zaken borrelen slechts op in je eigen geest.

      Dit gaat ook meer over jou dan over mij.

     5. Siemien

      “Ik sprak nergens over zuiveringen, genocide en deportaties, ”

      Dat doet Lao natuurlijk wel, met enige regelmaat zelfs..

     6. Duke

      Lao Tse:
      “Ik sprak nergens over zuiveringen, genocide en deportaties, Siemien, die zaken borrelen slechts op in je eigen geest.”

      wat is dit dan?
      ” Mogelijk heeft hij een beleid in gedachten waarmee je Amsterdam weer kunt zuiveren van iedereen die niet blank is.”

     7. Mart

      Amsterdamned zuiveren? Gewoon onderlaten lopen…de meeste echte nederlanders kunnen zwemmen,de rest spoelt wel weg op hun dubbele paspoorten richting noordzee.

    3. logisch denken

     quote
     Mogelijk heeft hij een beleid in gedachten waarmee je Amsterdam weer kunt zuiveren van iedereen die niet blank is.
     end

     onze tarrel bedoeld uiteraard geen genocide. Iedereen is gek en leest het verkeerd. Dit is mijn grote bezwaar tegen tarrels en flapdrollen , ze schrijven iets om vervolgens te stelllen dat iedereen het verkeerd begrijpt en niet lezen kan. De vraag is of je ooit verantwoordelijkheid neemt voor je stupide uitingen flapdrol

  4. Peter Oudshoorn

   Je bent ziek in je hoofd, Lao. Zwaar ziek.

  5. Siemien

   Ja Lao’s fetisj voor zuiveringen komen steeds vaker naar voren..

  6. Mars020

   Zijn die Wereldburgers een beetje te vreten?.. Zijn zeker alleen maar verkrijgbaar in linkse steden?..

  7. toetssteen

   @LT
   Dit comment is zo minderwaardig dat een ban terecht is.

  8. ZiggyStardust

   Lao Tse, als de cijfers kloppen dat 33% van de jongeren onder de 15 jaar oud alleen contact heeft met leden uit de eigen etnische samenstelling, dan duidt dit op een groot probleem. Hoe denk jij daar over en wat zou jouw oplossing zijn?

   1. Lao Tse

    De neiging van immigranten om, zeker in de eerste generatie, zich hoofdzakelijk in hun sociale contacten te beperken tot de eigen kring is een vast gegeven voor alle immigrantengroepen, Ziggy. In alle literatuur over dit onderwerp zie je dat als een constante terug.
    Ter relativering is het wellicht goed op te merken dat een halve eeuw geleden Nederland ook volledig verzuild was en leden van de verschillende zuilen zich in hun sociale contacten ook beperkten tot de eigen kring.
    De paradox is dat integratie in een ruimere kring het best gediend is met het vinden van een stabiele identiteit in eigen kring. Mensen zullen zich pas vrij met andere groepen gaan verhouden als ze zich veilig voelen en gewaardeerd in hun eigen kleur en identiteit.

    Als je even doordenkt zul je zelf ook direct inzien.

    1. ZiggyStardust

     Ik ben het eens met wat je zegt. Maar wat je juist ziet is dat segregatie juist toe neemt.
     Mensen hoor ik wel eens spreken over ‘de oude turken’, de eerste arbeidsmigranten in ons land, die veel vrijer waren en meer integreerden en zich onder de bevolking mengden dan de migranten van nu. Als een groep niet te groot is, ben je bijna wel verplicht om je te mengen met de autochtone bevolking, anders red je het niet. Wordt een groep groter, dan kun je je redden door alleen met je eigen groep om te gaan, een parallelle samenleving ontstaat op die manier dus.

  9. Mars020

   Als het maar wel halalburgers zijn, anders mogen moslims die dingen niet eten.

  10. Mars020

   Zuiveren is niet echt nodig. Gewoon alle straatnamen aanpassen. Er is namelijk geen moslim te vinden, die in de Geert Wildersstraat wil wonen. Resultaat… ze rotten vanzelf op en wij zijn verlost van de getto’s.

 5. HEM

  Iedereen weet uit het verleden: Twee katholieken zijn een generatie later tien katholieken en nog een generatie later enz, enz, enz.
  Het zelfde gold voor gereformeerden. Kinderen tot je er bij neervalt, alles ter ere van pastoor en dominee.
  Maar we werden verstandig. De kerken liepen leeg. We werden welvarend. Onze oude dag was verzekerd.
  En dan halen we ze binnen.
  “Gastarbeiders”.
  De definitie van “gast” gaat verloren.
  “Blijfarbeiders” worden het. Met vrouw. Met zwangere vrouw en een stuks of wat kinderen.
  Daarna komen de “vluchtelingen”. Merendeels komen ze zwanger de grens over, of worden zwanger in de asielopvang. En de “vluchtelingen” blijken ook blijvertjes. Teruggaan? Geen haar op hun hoofd, die daar over denkt.
  Waarvoor ze gevlucht zijn? Voor mensen die hun godsdienst belijden. Die vinden dat zij hun godsdienst goed moet belijden. Vluchten, voordat je kop eraf gaat.

  Maar het eerste dat zij in hun asielland willen: De vrijheid om hun godsdienst uit te oefenen. Ze willen een moskee, spugen op andersgelovigen, spugen op mensen, die, zo god het gewild heeft, homoseksueel zijn.

  En zo is Nederland in een paar jaar tijd, door nauwe samenwerking van kapitalisten, die hen zagen als goedkope arbeidskrachten, en socialisten, die hen zagen als stemvee, naar de donder geholpen.

  En iedereen die de waarheid onder ogen wil zien, wordt uitgemaakt voor racist en fascist. Die wordt achtervolgt en in brand gestoken (Janmaat), doodgeschoten (Pim) of besmeurd (Thierry).

  1. Siemien

   +++

  2. logisch denken

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  3. EU kok

   U vergeet de moord op Willem van Oranje en de onthoofding van Oldenbarnevelt

   1. toetssteen

    @Kok
    En hoe verhoudt dat zich tot het onderwerp?

    1. EU kok

     Kijk eens wat Oldenbarnevelt zei en door wie hij terechtgesteld is.

     1. Frets

      Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

 6. Kristalix

  De man is een behoorlijke snikkel. Wereldburgers voedt je op in de wereld. Niet in Islamsterdam. Daar ben je zo goed als geassimileerd tot moslim
  En die hebben weinig met de wereld.

  1. Lao Tse

   Kristalix meent dat we kinderen beter niet in Amsterdam kunnen laten opgroeien.

   Het is een opinie, zullen we maar zeggen.

   1. logisch denken

    vroeger hadden we Amsterdam nu hebben we Islamsterdam. Valsema is er erg trots op.

    1. Scaldis

     Het heeft altijd een nare bijsmaak als Noppen het over kinderen heeft.

     1. Frets

      Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande, de pedo die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

     2. Lao Tse

      Ik denk niet dat Frets durft te vertellen hoe vaak hij al is verbannen van DDS.

      🙂

     3. Siemien

      Ik denk niet dat Lao begrijpt hoe erg hij uitgekotst wordt hier..

     4. Frets

      Hij is de pedo die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt, de eeuwig gebande die binnenkort weer onder een andere naam komt zuigen, stoken en etteren. De pisvlek.

     5. Lao Tse

      Hoe vaak werd je al geband, Frets?

   2. Mars020

    Klopt helemaal!. Als je wilt, dat kinderen normaal opgroeien en veilig buiten kunnen spelen, moet je vertrekken uit Amsterdam. Blijf je wel in Amsterdam, dan krijgen kinderen een leerachterstand en beginnen de straattaal over te nemen van de mocro’s. Verstandige mensen hebben de stad verlaten, omdat je kinderen geen goede opvoeding kan geven in een moslimkalifaat.

    1. Lao Tse

     “ omdat je kinderen geen goede opvoeding kan geven in een moslimkalifaat”

     Het staat er echt!
     Er zijn mensen die Amsterdam in hun islamofobe waan zien als een moslimkalifaat.

     Met dit soort zieke waanzin hebben we te maken. Vergis je niet!

     1. Siemien

      Lao begrijpt iets niet helemaal

     2. Mars020

      @Lao, dat heb jij goed gezien. Het staat er echt!.. Je kunt in ieder geval een beetje lezen, maar hebt nog steeds problemen met begrijpend lezen.
      Het is niet voor niets, dat er vroeger hele gezinnen de stad hebben verlaten, omdat ze de ellende met de islam aan zagen komen. Die voorspelling kwam uit, want het is op dit moment ook een kalifaat in 020.
      Nu de Groene Khmer de macht heeft gegrepen, gaat het met de dag slechter met de stad. Maar Lao, misschien heb jij nog wat positieve voorbeelden over kansparels?. Ik kan namelijk geen enkel voordeel bedenken?. Jij bent volgens jezelf heel erg slim, dus ben je zeker weten in staat om drie voorbeelden te benoemen.

     3. Lao Tse

      De meeste mensen die zeker denken te weten dat Amsterdam een verschrikkelijk onleefbaar kalifaat is wonen er niet zelf.
      Ik durf er daarom wat onder verwedden dat Siemien en Mars020 niet in Amsterdam wonen.

      Als dat wel het geval is komen ze al jaren niet meer buiten. Dat is natuurlijk best wel zielig.

     4. Lao Tse

      Siemien en Mars bevestigen niet in Amsterdam te wonen.

      Q.e.d.

     5. Frets

      flikker op pisvlekpedo, degene die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt, de eeuwig gebande die binnenkort weer onder een andere naam komt zuigen, stoken en etteren.

     6. Mars020

      En heb je al een paar voordelen gevonden, over het overschot aan kansparels in Amsterdam?.

     7. Mars020

      Vanavond was ik nog even op de Slotermeerlaan en de politie had de boel weer eens afgezet met linten. Er was weer eens geschoten in die kansparelbuurt.

     8. Bosche draak

      Hor vaak ben jij al niet weggestuurd noppenkop?

   3. Kristalix

    Inderdaad Lao. En dat werd onderschreven.
    Halalsema maakt de problemen alleen maar groter. Islamsterdam is een moslim enclave, en nee daar wil je als Nederlander je kindeten niet.

    U bent ziende blind. Opvallend kenmerk voor een trol.

    1. Lao Tse

     “ Islamsterdam is een moslim enclave”

     Vergis je niet, er zijn mensen die dit echt geloven en menen dat daar maatregelen tegen moeten worden genomen.

     DDS toont de islamofobie in zijn nare vormen.

     1. Siemien

      Dat Amsterdam een moslim enclave is is nog zachtjes uitgedrukt natuurlijk…

     2. Siemien

      Op 27 oktober 2010 heeft de toenmalig Kamerlid en nieuwe burgemeester Femke Halsema (GL) een motie ingediend van de volgende strekking:
      “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”…

     3. Mars020

      Uit welk ei ben jij gekropen?. Iedere debiel ziet, dat Amsterdam een grote teringzooi is geworden en er vele onleefbare wijken zijn ontstaan. Ga in de avonduren even gezellig wandelen over Plein 40-45 of de Slotermeerlaan. Daar kom je bijna geen blanke meer tegen. Bos en Lommer zijn ook geen pretje om te wonen of rond te wandelen, want het sterft er van de bontkragen, baarden en jurken. Er ligt overal vuilnis naast de containers, omdat kansparels schijt aan alles hebben. Het is dus niet echt vreemd, dat normale bewoners hun kinderen niet tussen dat uitschot op wil laten groeien. Het woord moslimenclave is dus geheel passend bij dit onderwerp.

     4. Kristalix

      Klopt Lao. Daar horen eigenlijk ook maatregelen genomen te worden. Te beginnen met sluiten van moslim scholen en moskeeen. En degene die zich niet willen aanpassen en de Nederlandse wet niet wensen te respecteren?

      Bussen klaar zetten.
      Enkeltje Schiphol.

 7. J.Rademaker

  Dus net als Halsema de kinderen naar een witte school.
  En hopen dat die heerlijke wietlucht buiten de deur blijft.

 8. Kapitein Haddock

  Ach,…ach,… de eerste linkse zielepietjes komen er achter dat ………………..
  ja, ja,.. van geen meter klopt!
  Gaat u maar denken!

 9. Kapitein Haddock

  Breaking News,,,,,,,,

  Morgen ga ik naar Amerika, kom ik gelukkig weer normale mensen tegen!
  Ook mijn opzienbarende reacties zullen jullie een tijdje missen.

  1. Lao Tse

   Goede reis Kapitein.

   Mogelijk blijf je in de V.S. hangen. Je hebt het toch helemaal gehad met Nederland, is het niet?

   1. Frets

    Pedo, die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt, de eeuwig gebande die binnenkort weer onder een andere naam komt zuigen, stoken en etteren. De pisvlek.

   2. Kapitein Haddock

    Lao Tse

    Je bent nog een grotere LUL dan ik kan bedenken!
    Amerika is niet alleen VS!!!!! Snap je dat oelewapper?
    Zelfs in jou ogen, de paradijsen Cuba en Venezuela, horen bij Amerka!

    1. Lao Tse

     Toch een fijne reis toegewenst, Kapitein.

     1. Lao Tse

      ..en neem er nog eentje.

      🙂

     2. Frets

      flikker op pedo, degene die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt, de eeuwig gebande die binnenkort weer onder een andere naam komt zuigen, stoken en etteren. De pisvlek.

     3. Lao Tse

      Frets beantwoordt maar niet de vraag hoe vaak hij al op DDS verbannen is.

      Hoe zou dat komen?

      🙂

     4. Frets

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     5. Lao Tse

      🙂

     6. Frets

      zwakzinnige

 10. Kapitein Haddock

  Amerka is uiteraard Amerika!

 11. tonna

  Art behoort tot de grote groep “dreamers”,het soort lui dat denkt: “de wereld is zoals ik hem wens ”
  Een soort arrogante vorm van tunnelvisie!
  Martin luther King werd ook aangehaald,het supervoorbeeld voor een “dreamer”.

 12. DidiMadloba

  Ik krijg nu net zo’n gevoel als wanneer ik een roddelblad opensla bij de kapper of in de wachtkamer bij de dokter: ronkende koppen over groot leed, dat oersaai tegen blijkt te vallen als je het artikel leest.

  Waar komt hert hier op neer? Dat witte en minder witte Amsterdammers niet zo mengen (om niet te spreken van Ard zelf, een (letterlijk) rooie Amsterdammer). Waarom? Omdat het sociaal-economisch andere groepen zijn. Gaap.

 13. C.A.Barstow

  A’dam een wereldstad??? dat mochten zij willen!
  laat mij niet lachen.
  Dat dorp zakt volledig door het ijs bij de echte wereld steden.

  1. logisch denken

   sinds we de extreem linkse activist en anarchist valsema aan het roer hebben staan heb je zeker een puntje islamsterdam aan de bospurus

 14. Drollevanger

  We konden in Nederland altijd prima mengen met andere culturen als die culturen mondjesmaat werd toegediend en uit die andere cultuur alleen de positieve delen werden overgenomen. Daarnaast is het nodig dat de andere cultuur zich aanpast aan de hier heersende cultuur.
  Dat was eeuwenlang het geval met Hugenoten, Scandinaviers, Indo,s en zelfs Surinamers.
  Dit is met de tegenwoordige instromers niet meer het geval. Elke islamiet vindt dat het blanke deel hem moet respecteren omdat hij islamiet is, en het blanke, christelijke volksdeel eigenlijk alleen dient om subsidies ter verstrekken en belasting te betalen om de zorg en de infra structuur te onderhouden.
  Dat was tenslotte in hun land van herkomst ook het geval. Daar werden de irrigatie-kanalen en werkkracht onderhouden door slaven en christenen, en toen die wegvielen, vluchten of via verboden en haat verdwenen, veranderde hun thuisland in een woestijn of moeras.
  Zie ook hier de toekomst.

 15. Drollevanger

  Als ik toch bezig ben.
  Een paar honderd jaar geleden zwierven we met duizenden schepen over de wereld.
  Door personeels tekort trokken we duizenden mensen uit buitenlanden aan om die schepen te bemannen. Omdat in die tijd alleen de slimsten en ondernemendsten zich lieten aanmonsteren, werden we steeds slimmer ons IQ was enkele decennia geleden geleden tot 102-103.
  Dat was later niet meer het geval, we trokken daarna personen aan van verre bergen die het zwarte garen niet hadden uitgevonden, en daarnaast een soort dood-scultus aanhingen die ze weigerden af te leggen, waardoor ook ons gemiddelde IQ razendsnel daalde en de criminaliteit steeg tot voorheen ongekende hoogten. Gefeliciteerd!!

  1. Lao Tse

   Hoe verklaart Drollenvanger dat de criminaliteit nog nooit zo laag geweest als nu?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.