Wierd Duk in video: ‘We hebben in Nederland te maken met parallelle samenlevingen’

Gisteren was Wierd Duk weer te gast bij WNL opiniemakers waar hij sprak over het Haga Lyceum. Wierd Duk benoemde weer enkele pijnlijke zaken rondom het gedoe van de islamitische school. De school blijft maar in het nieuws komen. Dan weer vanwege het laten zien van salafistische video’s in de klas dan weer vanwege zelfverrijking van het bestuur. 

Wat bleek nou? De aanmeldingen van het Haga Lyceum nemen juist toe. Voor veel mensen is het een raadsel waarom de aanmeldingen juist toenemen. Wierd Duk is juist van mening dat het super simpel te verklaren is.

Die ouders leven in een andere werkelijkheid

De segregatie in Nederland is gewoon een feit. De sociale cohesie neemt alleen maar af de laatste jaren. Uit een eerder WRR onderzoek – Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid – kwam al naar voren dat meer diversiteit en etniciteit de sociale cohesie vermindert. Dit keer is het niet een half ongefundeerde uitspraak van een rechtse polemist, het zijn de conclusies een sociaal onderzoek. Hoe je dit onderzoek interpreteert en welke conclusie je er aan verbindt is een ander verhaal.

Bij WNL spreekt ook Wierd Duk over het leven in parallelle samenlevingen.

We hebben in Nederland te maken met parallelle samenlevingen. Mensen die hun kind naar een islamitische school sturen willen dat hun kind juist opgroeit in zo’n parallelle samenleving.

Hoe hard we ook ons best doen om de segregatie tegen te gaan en scholen proberen ‘te mengen’, het averechtse effect ontstaat. In dit geval is dat door de allochtonen moslims die juist naar zo’n omstreden school als het Haga Lyceum willen. Dit soort ontwikkelingen belemmeren de integratie ernstig, mensen blijven expres in hun eigen enclave zitten en zoeken totaal geen toenadering tot het land waar ze wonen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. logisch denken

  Tja simpele conclusies zijnn linkse betweters vreemd.

 2. Heras

  De koran verbiedt integratie. De nederlandse bevolking moet moslim worden. Zo niet, dan moeten ze tot slaaf worden gemaakt.
  Ze zijn ook superieur aan niet-gelovigen.
  Het duurt even: maar dit besef van dit gevaar gaat nu het doordringen bij meerdere mensen.

  1. Lao Tse

   Ja, het duurt nog even, een jaar of 200.

   1. Tman

    laotse:
    Jij moet wel psychisch ernstig ziek zijn,oftewel een traumatische ervaring hebben gehad mbt de islam!
    Ben je misschien ooit verliefd geweest op een moslima en bent afgewezen?
    Of is een bedreigende fatwah over je uit gesproken?

    1. Tman

     uit gesproken=uitgesproken

   2. Frets

    Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt. Maar Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

  2. monach

   Maar waarom zouden moslims zich superieur moeten voelen, lees de volgende..
   Fascistische Soera 39:74

   Sahih International : En zij zullen zeggen: “Alle lof aan Allah, die zijn belofte voor ons heeft vervuld en ons de aarde heeft doen erven [zodat] we ons in het paradijs kunnen vestigen waar we willen.” En uitstekend is de beloning van zij die goed doen. “

 3. Jumping

  Inderdaad Wierd Duk jou bevindingen, bevestiging gewoon de stelling.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Gr Jumping.

 4. Ben-NIET-Groen-L

  Hoe hard we ook ons best doen om de segregatie tegen te gaan en scholen proberen ‘te mengen’, het averechtse effect ontstaat. In dit geval is dat door de allochtonen moslims die juist naar zo’n omstreden school als het Haga Lyceum willen. Dit soort ontwikkelingen belemmeren de integratie ernstig, mensen blijven expres in hun eigen enclave zitten en zoeken totaal geen toenadering tot het land waar ze wonen.

  Integreren….deden ze dat al dan voor ze met z’n alle in de jaren 60 hierheen kwamen, ik kan vertellen van niet?!
  Ik kan mij nog goed herinneren dat een Turkse jonge lasser z’n vrouw de hele dag met gesloten gordijnen in huis opsloot compleet met kopvod (ja die bestonden toen al) en hij zelf als hij thuis kwam boodschappen ging doen om z’n vrouw aan het werk te zetten in de keuken.
  Dit 5 werkdagen lang week in week uit ..wat ie de weekenden deed…bidden tot die kinderverkrachter misschien, dat weet ik niet…echte Moskeeën bestonden toen nog niet, althans niet in mijn woonplaats en de zijne.

  Hoe weet je dat allemaal zou je je afvragen, nou gewoon dat heb ik vast gesteld omdat ik deze Turk 4 dagen lang naar huis heb gevolgd beide op de fiets.

 5. Ben-NIET-Groen-L

  En tot heden hebben misschien 10 op de 1000 moslims zin of willen wel integreren, maar dan toch komt het zover dat hun vrienden/familie / kennissen landgenoten ietsie pietsie vijandig worden en vervallen weer in hun achterlijke leefpatroon.

  1. peetjoh. k

   10 op de 100. Mischien ben je iets te positief lol.

 6. Pescador

  Ja we hebben een super slappe regering die er alleen maar is om te harken , de rest intreseerd ze geen bal. Nederland is een christelijk land en we behoren hier alleen maar christelijke scholen en kerken te hebben alleen op deze manier kan de jeugd intregreren . En niet door te luisteren naar een of andere haat imam of op een school te zitten waar de islam gepredikt wordt

 7. santiago

  Zo wierd, ook weer eens een opdrachtje van de overheid. Kachel moet blijven branden he.

  1. logisch denken

   ik denk dat de roverheid niet blij is met zijn conclusie. Zal dus wel zijn laatste overheidsopdrachtje zijn

   1. santiago

    Soms mogen ze een beetje rebels overkomen. Dan blijft het vertrouwen bij het plebs. Ze zijn slim hoor, die overheid. Of jij moet nog in kritische journalisten geloven.

    1. logisch denken

     Het zijn er niet veel inderdaad maar de verhaaaltjes van Wierd hebben altijd een hoog realiteits besef. Met of zonder dubbele agenda wat hij predikt klopt meestal naadloos

     1. santiago

      Wat wierd predikt weten we allemaal allang dus hij brengt niets nieuws. Als wierd wat nieuws zou zeggen loopt hij gevaar net als elke andere journalist.Ik schaar hem gewoon onder de categorie syp wynia, peter rr de vries en al die anderen die af en toe bij pauw en jinek of de meisjes van wnl etc aan mogen schuiven om de beurs wat bij te vullen en het volk te belazeren.
      Een kritische journalist in Nederland leeft niet lang, want daar houdt onze Minerva elite niet zo van.

     2. santiago

      Alleen het feit al dat hij daar bijdehand zit te doen met die paul van meenen van d66. Als hij een vent was zou hij die van meenen aanpakken. Die zit al zowat zijn hele leven in de 2e kamer voor onderwijs en heeftv nog nooit ene flikker uitgevoerd.
      Praat me niet van een objectieve journalist man, die wierd is zo’n nagemaakte.

 8. victus

  Eeuwen economische en democratische vooruitgang naar de klote omdat Holland kiest voor het slappe en bange beleid. Zoals gewoonlijk. Met de hoofdstad voorop in deze schijnheilige en kruiperige vertoning.

 9. merlot

  Bart schreef:

  “Dit soort ontwikkelingen belemmeren de integratie ernstig, mensen blijven expres in hun eigen enclave zitten en zoeken totaal geen toenadering tot het land waar ze wonen.”

  Dit geldt voor een zeer groot percentage onder niet-westerse allochtonen, ook voor andere groepen dan moslims (denk aan chinezen, molukkers, hindoes etc) maar alleen met moslims vormt het een groot probleem.

  Dat heeft te maken met:

  1) De aantallen. Het aantal moslims is gewoon veel te groot en het klit allemaal bij elkaar waardoor je ghetto-vorming krijgt.

  2) De islamitische leer. Zelfs in de begintijd van de islam werd moslims al voorgeschreven om nooit te integreren met kafirs. Koran 5.51: “O Jullie die geloven! Neemt niet de Joden en Christenen tot vriend. Zij zijn als vrienden van elkaar. En wie van jullie hen als vriend neemt, behoort ongetwijfeld tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.”

  3) De volledige verwerping van de westerse normen en waarden. Hoe kan je integratie verwachten van mensen die een compleet andere set van normen en waarden aanhangen?

  4) De slappe houding van westerse overheden. Door steeds maar toe te geven aan de islamitische eisen in de hoop daarmee goodwill op te bouwen bereik je precies het tegendeel.

  Het westen en de islam zijn als water en olie: ze mengen niet.

  Het massaal toelaten van moslims is de grootste fout sinds de appeasement-politiek en er moet alles aan gedaan worden om deze fout terug te draaien.

 10. Farao

  Ik vraag me een ding af: heeft Wierd gesproken met die ouders? Hij zegt wel van alles, maar hoe kan ik weten dat het ook waar is?

 11. J.Rademaker

  Dat is een bordje ¨te laat ¨ waard er zijn enkele mensen geweest dit zagen aankomen maar dat waren allemaal ultrarechtse fascisten.
  De parallelle samenlevingen zijn er en de ivoren torens blijven erboven staan.

  1. peetjoh. k

   Toen ik in 1988 demonstraties liep met mijn vlag voor Cp86 riep iedereen fascisten. Nou roepen die dodo, s dat er te veel moslims zijn. Ze begrepen niet dat wij er voor hun liepen. Nou lach ik en wil ik hun christelijke geloof ook verboden hebben. Dat is nou eenmaal het gevolg van wegkijken. Opeens ben je je eigen rechten kwijt om dat van de rest te redden. Domme christenen haalden de islam.

  2. merlot

   Er zijn zeer veel mensen geweest die dit zagen aankomen. Janmaat was heus geen ziener, alleen durfde hij het hardop te zeggen in de 2e Kamer en daarin was hij uniek.

   “De parallelle samenlevingen zijn er en de ivoren torens blijven erboven staan.”

   Dit kan natuurlijk niet goed blijven gaan. Er komt een moment waarop de wal het schip zal keren. En zo niet, dan zal dat het einde van het Avondland zijn, net zoals het Romeinse Rijk ten onder ging aan immigranten.

   1. peetjoh. k

    Juist. Ach ik ben er klaar voor. Laat de oorlog maar komen. Ik ben benieuwd hoeveel deugneuzen er nog zijn als hij afgelopen is.

   2. Lao Tse

    “dan zal dat het einde van het Avondland zijn,”

    Ik vrees dat merlot deze historisch beladen term net zo bewust gebruikt als wanneer Baudet van ‘boreaal’ spreekt.

    Het is wel goed dat op dit punt kleur wordt bekend.

    1. logisch denken

     kleur bekent word tarrel ?

     Er is teveel kleur. Minder minder minder aub

    2. merlot

     Kijk even op je voornaamste bron van informatie (wikipedia) en zie dat Avondland gewoon een nostalgische benaming voor Europa is.

     Maar ik wil best kleur bekennen, hoor. Samen met de Dalai Lama zeg ik: Europa voor de Europeanen.

     Massa-immigratie is ALTIJD funest voor de stabiliteit en het welzijn van de ontvangende landen en in het uiterste geval leidt het tot de ondergang en neemt de indringer de macht over.

     Daar is de geschiedenis heel duidelijk over. Er zijn vele voorbeelden van.

     Maar de zogenaamde “deugers” hebben daar geen oog voor. Zij hechten meer waarde aan een pose. Zo van: kijk mij eens deugen, zie eens hoe ruimdenkend, rechtschapen en altruïstisch ik ben.

     Deze nep-deugers zijn de nagel aan de doodskist van het westen en jij bent daar een schoolvoorbeeld van.

     1. Sans Rancune

      Dan moeten wij het dus ook niet hebben van het FvD sinds Baudet zich heeft overgeleverd aan het fundamentele Christendom. Daarmee ruimte biedend aan het Islamitisch volksdeel om op basis van vrijheid van godsdienst, hun rechten op te eisen. En zo zullen die paralelle samenlevingen gevoed blijven worden.

    3. Bolkestein

     Waarom zouden de Europeanen moeten willen verworden tot minderheid op hun eigen continent? Daar komt alleen maar ellende van. Die Moslims moeten oprotten. Goedschiks of kwaadschiks.

 12. peetjoh. k

  Ja en dat komt allemaal door geloof. Hij heeft gelijk 150%. Maar niet alleen de moslims he. De grote groep zwaar gereformeerden ook. En de joden, de Hindoes, en al dat soort achterlijke gelovigen. Het word tijd dat geloof wereld wijd verboden gaat worden.

 13. Original NL

  Opgelet ….lauwe thee is weer aan het flyeren tegen het fascistische gevaar…zijn antwoord op alles en iedereen die kritiek op de islam en zijn achterlijke gebruiken heeft.

 14. Jean Nederland

  Islamitsche scholen afschaffen. Je neemt maar les op een Nederlands Christelijke of Openbare school. Intergreren is de bedoeling. Dat doe je niet op een Islamietische school en zeker niet met salafistische invloeden.

  1. Original NL

   Idd jean…Islamitische scholen zijn er om het “verwestelijken” tegen te gaan.
   Dergelijke ouders zien nl alleen maar als een goed gevulde ruif.

  2. Sans Rancune

   @Jean, die verdeeldheid zat er al vroeg in, nog voor de Islamitische scholen. In mijn jeugd speelden wij niet op straat met de kinderen van een Christelijke lagere school, die haaks op de Openbare school stond. Van Katholieke kinderen hoorden wij dat zij ook niet met ons mochten omgaan. Er zal weinig veranderen vrees ik.

   1. logisch denken

    hoe oud ben jij ? 243 ? Wij speelden gewoon met alle scholen bij elkaar en hadden tevens een gezamenlijke sportdag. Woon je soms in het zwarte kousen deel van Nederland ?

    1. Sans Rancune

     @ logisch denken, 134 ! Dat had een reden, je ging niet naar de kerk en je was socialist.

     1. logisch denken

      socialist ? das een misser van ongekende grote

    2. Ab Infinitum

     Islamitische scholen spelen nog steeds niet mee. Sterker nog, er bestaat een zekere weerstand. Zij staan buiten spel. Kijk maar rond in Westand. Nederland is nog steeds een lappendeken.

 15. Rud56

  @Heras, helemaal raak! ++++

 16. Bolkestein

  “Het droevige sprookje van de integratie”, zo luidde een van de hoofdstukken van het boek De ondergang van Nederland/Land der naïeve dwazen van Mohammed Rasoel. Bedenk dat dit boek bijna 30 jaar geleden verscheen. De voorspellingen zijn uitgekomen.

 17. Punt50

  Wat heb ik toch genoeg van die zeik pislam etters. Allemaal eruit dat gespuis.

 18. Toverkol

  Uiteindelijk zal dit escaleren, ik vraag mijzelf af of politici zich ervan bewust zijn dat ze de grens hebben overschreden van hetgeen je kunt toelaten in je land.
  En iedere keer worden de grenzen verlegd zodat men niet hoeft toe te geven dat ze een heel land naar de klote hebben geholpen.
  Links zal heel wat hebben uit te leggen !

 19. Lex

  Ongelooflijk die tent had allang dicht gemoeten.

  Wat is er dan nog voor nodig om de tent te sluiten?

  Ik vind dat er in Nederland helemaal geen scholen universiteiten moeten zijn met een geloofsovertuiging alleen de basis onderwijs.

  Dan nog de vraag door wie is die school gefinancierd?

 20. Piet Patat

  Wierd heeft gelijk maar dit is al decennia lang gaande. Niks nieuws, geen rocket science. Dat het steevast ontkent wordt door de (s)linkse kerk weten we ook al jaren lang. Die parallelle samenlevingen zijn het resultaat van wegkijken en toegeven aan de indringers. Ze houden zichzelf voor die (s)linksen dat het allemaal prima gaat, in werkelijkheid holt het achteruit. Je hoeft slechts naar het straatbeeld in voornamelijk de ( grote ) steden te kijken en het plaatje is duidelijk.
  En hoe meer er komen, hoe groter en veeleisender deze samenlevingen worden en hoe meer ze tegenover elkaar komen te staan. Dat de bom een keer barst zal geen verrassing zijn en het resultaat zal er niet deftiger op worden.

 21. DidiMadloba

  Gelukkig hebben we parallelle samenlevingen.
  Stel je voor dat ik tot dezelfde samenleving werd gerekend als Wierd “Donald” Dick!

  1. logisch denken

   lekker parallel leven das goed voor de saamhorigheid volgens linkse nitwits 🙂 🙂 🙂

   idioterie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.