Video! Vettel crasht tegen Verstappen aan!

Geen categoriejul 14 2019, 18:00
Helaas kwam Max Verstappen niet verder dan de vijfde plek in GP van Groot-Brittannië. Na een geweldige inhaalactie reed Sebastian Vettel in een bocht Verstappen van de baan af door een flinke crash. Een zure crash die ervoor zorgt dat Verstappen het podium niet haalde.
https://www.youtube.com/embed/ZeAH-V_6MjQ
Eén voordeel: Verstappen werd tenminste nog vijfde, Vettel eindigde als vijftiende. Vettel krijgt gelukkig ook nog een tijdstraf van tien seconde van de stewards door zijn onbesuisde actie die Verstappen daarmee zwaar dupeerde.
Verstappen blijft in het algemene klassement nog wel derde met 136 punten. Hamilton - die ook de GP won - staat ver bovenaan met 223 punten.
https://twitter.com/F1/status/1150408993757683715
De crash was natuurlijk hartstikke zuur voor Verstappen maar leverde wel deze mooie actieshot op. Tegen Ziggo zei Verstappen het volgende over het incident.

Hij zei dat het zijn fout was en dat hij zich verslikte in het remmen. Balen, want ik wilde graag op het podium staan.

Vettel liet nog wel zijn sportieve kant zien door direct na de race naar Verstappen te gaan om zijn excuses aan te bieden.

Het zag er voor een seconde uit dat hij daarna weer naar het midden zou gaan, dan kon ik er rechts langs waar de ruimte lag. Toen ging hij op het laatste moment toch naar rechts en was er voor mij geen ruimte meer. Ik kon niet meer ontwijken. Mijn fout!

Gelukkig hebben beide coureurs geen schade opgelopen, Verstappen kwam ook nog knap als vijfde over de finish. Voor nu behoudt hij zijn derde plek in het algemeen klassement.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten