wierdduk

Wierd Duk in video: 'We hebben in Nederland te maken met parallelle samenlevingen'

Geen categoriejul 14 2019, 19:00
Gisteren was Wierd Duk weer te gast bij WNL opiniemakers waar hij sprak over het Haga Lyceum. Wierd Duk benoemde weer enkele pijnlijke zaken rondom het gedoe van de islamitische school. De school blijft maar in het nieuws komen. Dan weer vanwege het laten zien van salafistische video's in de klas dan weer vanwege zelfverrijking van het bestuur.
https://www.youtube.com/embed/CpOiUeeYu8E
Wat bleek nou? De aanmeldingen van het Haga Lyceum nemen juist toe. Voor veel mensen is het een raadsel waarom de aanmeldingen juist toenemen. Wierd Duk is juist van mening dat het super simpel te verklaren is.

Die ouders leven in een andere werkelijkheid

De segregatie in Nederland is gewoon een feit. De sociale cohesie neemt alleen maar af de laatste jaren. Uit een eerder WRR onderzoek - Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid - kwam al naar voren dat meer diversiteit en etniciteit de sociale cohesie vermindert. Dit keer is het niet een half ongefundeerde uitspraak van een rechtse polemist, het zijn de conclusies een sociaal onderzoek. Hoe je dit onderzoek interpreteert en welke conclusie je er aan verbindt is een ander verhaal.
Bij WNL spreekt ook Wierd Duk over het leven in parallelle samenlevingen.

We hebben in Nederland te maken met parallelle samenlevingen. Mensen die hun kind naar een islamitische school sturen willen dat hun kind juist opgroeit in zo’n parallelle samenleving.

Hoe hard we ook ons best doen om de segregatie tegen te gaan en scholen proberen 'te mengen', het averechtse effect ontstaat. In dit geval is dat door de allochtonen moslims die juist naar zo'n omstreden school als het Haga Lyceum willen. Dit soort ontwikkelingen belemmeren de integratie ernstig, mensen blijven expres in hun eigen enclave zitten en zoeken totaal geen toenadering tot het land waar ze wonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten