Zaak-Anne Faber – Michael P. zet zichzelf voorop, negeert nabestaanden: opnieuw 28 jaar cel en dwang-tbs na hoger beroep

De rechtbank in Arnhem is bij het hoger beroep wederom met de eis van het Openbaar Ministerie meegegaan. Michael P. werd door de rechter verweten “kil en berekenend te handelen” en legt hem wederom 28 jaar cel en tbs op. Opgeruimd staat netjes! Via de NOS.

Volgens de rechter vertoont P. narcistische trekjes en bekommert hij zich alleen over zichzelf, z’n eigen gedachten en gevoelens. Over zijn handelen en de gevolgen ervan voor de nabestaanden lijkt hij zich totaal niet te interesseren.

Hij heeft toegegeven dat hij Anne heeft verkracht en vermoord maar blijft erbij dat geen vooropgezet plan zou zijn. Dit zei hij dus nadat hij al twee tienermeisjes, onder dreiging van een pistool, had verkracht. Wat de hele reden was dat hij in die kliniek in Den Dolder zat.

Na de eerste uitspraak van de rechter ging hij dus in hoger beroep. Zijn veroordeling zou volgens hem namelijk “vele malen hoger” zijn dan vergelijkbare strafzaken. Er was volgens P. eveneens sprake van partijdigheid van de rechters (hoe dan?) en de politie pakte hem te hard aan tijdens zijn arrestatie (ach, meid toch).

Hier zie je dat narcisme duidelijk terugkomen. Om dat nog eens extra te onderstrepen kwam P. in zijn hoger beroep pas met een betuiging van ‘oprechte spijt’, puur ingezet als laatste middel vanwege de straf die hem boven het hoofd hing.

Het Openbaar Ministerie zag trouwens, tegen de wens van de familie in, af van de eis voor levenslang. Hiermee konden ze voorkomen dat hij na 25 jaar zonder behandeling vrij zou kunnen komen. In het geval van Michael P. is tbs met dwangverpleging opgelegd. Normaliter duurt dit maximaal vier jaar maar kan onbeperkt worden verlengd wanneer het om geweldsmisdrijven gaat. De kans is dus aanwezig dat we P. nooit meer terugzien!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Watcher

  Poeh die D66 rechters toch, gisteren levenslang en vandaag 28jaar met TBS dwangverpleging.
  Moet niet gekker worden..

  1. Lao Tse

   Inderdaad, die D66-rechters leggen afschuwelijk zware straffen op.

   Het moet niet gekker worden!

   1. Frets

    pisvlekzuiger, stoker en vette speklap

   2. dario

    pisvlek en kinderverkrachter doet ook even een duit in het zakje hoor

    1. Meriadoc Brandebok

     Frets houdt inderdaad van kindertjes, maar of hij een verkrachter is kunnen we niet beoordelen, dario.

     1. dario

      dombo jij weet ook wel beter tis zo weer zondag begin maar alvast je poepertje in te smeren knul

   3. victus

    En zeer terecht deze keer. Direct verwijderen uit de maatschappij. Fake Zielig doen en berouw tonen hielp gelukkig niet.

  2. dario

   ik hoop niet dat jij dochters hebt die zo aan hun einde gaan komen randdebiel

 2. Watcher

  De laatste jaren legt de rechter vaker levenslang op. Zo werden vorige week twee leden van de cocaïnemaffia tot een levenslange celstraf veroordeeld voor hun rol bij twee liquidaties en meerdere pogingen tot moord. Levenslang betekent in Nederland in de praktijk ook levenslang.
  @Volkskrant

 3. Dennis76

  Gaat ons weer een hoop geld kosten de komende jaren.

  D66 is toch voorstander van voltooid leven?
  Pas dat toe op dit soort beesten en z’n organen verdelen onder rechtschapen burgers daar moet een D66 hart toch harder van gaan kloppen.

  Volkomen onzinnig om dit figuur nog langer in leven te houden.

 4. Jumping

  Voor de Linkse Demoniserende wegkijkende Rutte kliek.
  Goudse Opa krijgt werkstraf voor het herhaaldelijk misbruiken van zijn 11 jarige kleindochter.
  Gr.

  1. dario

   Hoe zou het toch met Franske Timmerfrats gaan iemand enig idee ?????

 5. Frets

  levenslang was beter geweest, maar mooi zo, opdat Anne nóóit wordt vergeten

 6. dario

  Net als die andere lul ophangen op het plein

 7. fusilier

  Doet iemand mijn dochter zoiets aan, dan ben ik de rechter.

 8. Mars020

  De geestelijke afwijkingen, die de rechter benoemde zijn hier op DDS ook aanwezig in de vorm van trollen. Dat zijn namelijk ook een stelletje narcistische hufters, zonder enig gevoel voor de slachtoffers van misdrijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.