Stuitend: Drentse aanrand-opa misbruikt 10-jarig meisje 25 keer, maar hoeft van rechter 0 dagen gevangenis in

Geen categoriejul 05 2019, 14:00
Voor het misbruik van een tienjarig meisje krijgt een 71-jarige aanrandopa bij wijze van spreken een vingerwijzing en de strenge opmerking 'niet meer doen, hè?' Ondanks dat de kerel nog heeft zitten jokkebrokken tijdens zijn zaak, streek de rechter met de hand over zijn hart: de viespeuk hoeft alleen 200 uur te schoffelen. De gevangenis in? Nah, niet nodig!
Er wordt weer eens boterzacht gestraft in dit land, zo bewees een zaak die draaide om een 71-jarige seksfreak die een kwart eeuw geleden een 10-jarig meisje zo'n vijfentwintig keer (!) seksueel had misbruikt en aangerand. Daarnaast had de kerel zitten liegen tijdens zijn rechtszaak. Maar goed: de kerel had nog geen strafblad, dus voor het ruïneren van het leven van een kind hoefde hij heus de bak niet in, vond de rechter. Alleen 200 uur wat onkruid wieden voor de gemeente moest voldoende zijn:

"Het slachtoffer heeft recent als volwassen vrouw aangifte gedaan van de ontucht door de man. Zij heeft verklaard dat zij in die periode twintig keer door de man is misbruikt. De man ontkent dat hij aan haar kruis heeft gezeten. Maar de rechtbank vindt haar verklaring geloofwaardig. ,,Haar consistente verklaringen komen overeen met onderdelen die de verdachte wel bekend heeft."

Volgens de rechtbank blijkt uit de slachtofferverklaring dat dit soort misbruik ook na 25 jaar een grote impact heeft. De man wordt zwaar aangerekend dat hij misbruik heeft gemaakt van een meisje dat net haar ouders was verloren. De rechtbank legt geen gevangenisstraf op, omdat de man geen strafblad heeft, ook niet voor zeden."

Extra schrijnend was nog wel dat het meisje bij hem logeerde, omdat haar eigen ouders overleden waren en haar oma de zorg voor haar kleinkinderen niet meer alleen kon bolwerken. "Helpen" kreeg bij de 71-jarige viezerik uit Drenthe echter een gehéél eigen, compleet gestoorde betekenis. Vijfentwintig keer opnieuw, maar liefst. Maar nee, zelfs één dag boeten in een cel was kennelijk al te zwaar voor de rechter die deze zaak afhandelde.
Ongelofelijk. Wat een land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten