Zo kan het ook! Forum brengt leven in Zeeuwse Staten

De meeste media laten het niet na om hoe dan ook Forum negatief te framen. Het is daarom een verademing om te lezen dat Zeeuwse fractie van Forum tot nu toe op handen wordt gedragen. Door zowel de andere Statenpartijen als door de lokale media.

De Provinciale Zeeuwse Courant is van mening dat Forum een verademing is, een nieuwe en frisse wind binnen de provincie. De krant vindt de grootste oppositiepartij een grote aanwinst voor de provincie. Naast wat onconventionele plannen komt de fractie van vijf man met humor en kritisch vermogen. Ook weten ze de Zeeuwse partijen af en toe goed te sarren en tot zelfreflectie te brengen.

Al eerder waren andere media in andere provincies zeer te spreken over de jonge en nieuwe partij in de desbetreffende provincies. Steeds meer zullen mensen zelf te zien krijgen hoe het Forum in hun eigen provincie zal zijn. De partij en haar standpunten worden hierdoor steeds concreter, het beeld dat Forum kreeg opgelegd van de media zal hierdoor in duigen vallen. Geen vrouwonvriendelijk clubje van ‘eng rechtse’ mensen, maar lokale politici die zich graag willen inzetten voor belangrijke problemen in de provincie.

Zoals Forum dus ook doet in Zeeland. Zeeland staat grote veranderingen te wachten, zeker als het gaat om veranderingen die noodzakelijk zijn om te voldoen aan het Klimaatakkoord.

CDA, SGP en VVD hoeven zich geen zorgen te maken hoor. Wij steunen jullie graag.”

Ook blijkt het Forum een zeer constructieve houding te hebben. Daar waar Forum meent gemeenschappelijke grond te zien, zijn ze zeker bereidt om samen te werken. Iets wat veel linkse partijen in het begin Forum succesvol wisten te verwijten: het gebrek aan ‘constructief’ zijn. Forum in Zeeland ziet zeker als het gaat om de kerncentrale in Borssele en de infrastructuur genoeg mogelijkheden voor samenwerking met de rechtse partijen. Iets wat de provincie altijd goed kan gebruiken.

Wellicht dat Zeeland en mogelijk andere provincies de paradepaardjes van Forum gaan worden om aan te tonen dat Forum zeker in staat is constructief te zijn. De eerste goede stappen zijn gezet, en tot nu toe vallen ze in de smaak bij de Zeeuwen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. DidiMadloba

  Met FvD beleid zal Zeeland spoedig onderlopen: luctor maar niet energie.
  Miljarden van het (originele) Deltaplan zijn dan weggeegooid geld.

  1. ZiggyStardust

   Je kunt beter het hele stuk van Chris Aalberts lezen op TPO, waar dit stuk duidelijk een afgeleide van is.

 2. DidiMadloba

  Met FvD beleid zal Zeeland spoedig onderlopen: luctor maar niet emergo.
  Miljarden van het (originele) Deltaplan zijn dan weggeegooid geld.

  1. toetssteen

   Mad
   Iets minder graag, man welk een gezwatel!

   1. toetssteen

    Onlangs zijn vijf getijdenturbines in de Oosterschelde stormvloedkering geïnstalleerd voor het opwekken van schone energie. Het gaat om het grootste project voor getijdenstroom in Nederland en de grootste commerciële getijden-installatie in de wereld. Voor het eerst worden een reeks van vijf turbines naast elkaar geïnstalleerd. Klimaatplein partner Istimewa Elektro was betrokken bij deze duurzame energie installatie.

    Mjah die mad he, altijd achter de muziek

    1. DidiMadloba

     Met het klimaatbeleid dat Baudet voorstaat loopt heel Zeeland onder!
     “Maar geen cent te veel hoor! Want ons ben zuinig!”

  2. Tman

   @maddy
   Mag ik je glazen bol lenen,verdorie handig in de toekomst kijken!

 3. Tman

  ‘De Provinciale Zeeuwse Courant”
  Het is toch een verademing,er zijn nog neutrale kranten!

 4. Frets

  slap cockje, met ‘ck’

  1. EU kok

   Sterke text met “kst.:

   1. Frets

    bejaarde cockje, met ‘ck’

 5. Dollaert

  Aansluiting van mijn vaderland, “Zeeuws” Vlaanderen bij Vlaanderen (helaas nu belgie geheten) zou een eerste goede stap zijn. 🙂

 6. Bolkestein

  FvD 22 zetels in de peilingen. We gaan de goede kant op. Stem de kartelpartijen VVD, D’66, CDA, CU, PvdA, GL weg! #FvD #PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.