snapshot7

Britse Conservatieven stemmen vandaag! Boris Johnson of Jeremy Hunt?

Geen categoriejul 06 2019, 20:00
Vanaf vandaag mogen de leden van de Conservatives hun stem uitbrengen over de nieuwe opvolger van Theresa May. De leden hebben de keuze uit 2 man: Boris Johnson of Jeremy Hunt. De winnaar neemt tevens het premierschap van May over, dit maakt de winnaar in één klap tot de machtigste persoon binnen het Verenigd Koninkrijk.
Volgens diverse peilingen zou Boris Johnson naar alle verwachtingen een monsterzege boeken. Johnson is de gedoodverfde favoriet vanwege zijn harde Brexit retoriek, iets wat bij Hunt ontbreekt. Hunt wordt teveel gezien als een kopie van May, iets waar veel conservatieven Britten totaal niet op zitten te wachten.
Hunt stemde in 2016 nog tegen de Brexit, maar schuift zichzelf wel naar voren als de man die de Britten naar de Brexit zal leiden. Iets wat natuurlijk totaal niet geloofwaardig overkomt, en na enkele jaren van May weten de Britse Conservatieven inmiddels wel beter.
De stemming duurt tot 22 juli en het stemmen gaat op een lekkere conservatieve manier: met de post! Dit levert echter nu al gedoe op, het schijnt dat veel leden meer dan één biljet hebben gekregen. Dit zou komen omdat ze in meerdere lokale afdelingen van de Britse partij.
De partij waarschuwt nu al haar leden dat mensen die dubbele stemmen uitbrengen worden geroyeerd. Kortom: de Brexit zorgt voor genoeg gedoe binnen het land en partijen. Wellicht zal het met een nieuwe partijleider een stuk rustiger worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten