Zo kan het ook! Forum brengt leven in Zeeuwse Staten

Zo kan het ook! Forum brengt leven in Zeeuwse Staten

De meeste media laten het niet na om hoe dan ook Forum negatief te framen. Het is daarom een verademing om te lezen dat Zeeuwse fractie van Forum tot nu toe op handen wordt gedragen. Door zowel de andere Statenpartijen als door de lokale media.

De Provinciale Zeeuwse Courant is van mening dat Forum een verademing is, een nieuwe en frisse wind binnen de provincie. De krant vindt de grootste oppositiepartij een grote aanwinst voor de provincie. Naast wat onconventionele plannen komt de fractie van vijf man met humor en kritisch vermogen. Ook weten ze de Zeeuwse partijen af en toe goed te sarren en tot zelfreflectie te brengen.

Al eerder waren andere media in andere provincies zeer te spreken over de jonge en nieuwe partij in de desbetreffende provincies. Steeds meer zullen mensen zelf te zien krijgen hoe het Forum in hun eigen provincie zal zijn. De partij en haar standpunten worden hierdoor steeds concreter, het beeld dat Forum kreeg opgelegd van de media zal hierdoor in duigen vallen. Geen vrouwonvriendelijk clubje van 'eng rechtse' mensen, maar lokale politici die zich graag willen inzetten voor belangrijke problemen in de provincie.

Zoals Forum dus ook doet in Zeeland. Zeeland staat grote veranderingen te wachten, zeker als het gaat om veranderingen die noodzakelijk zijn om te voldoen aan het Klimaatakkoord.

CDA, SGP en VVD hoeven zich geen zorgen te maken hoor. Wij steunen jullie graag.”

Ook blijkt het Forum een zeer constructieve houding te hebben. Daar waar Forum meent gemeenschappelijke grond te zien, zijn ze zeker bereidt om samen te werken. Iets wat veel linkse partijen in het begin Forum succesvol wisten te verwijten: het gebrek aan 'constructief' zijn. Forum in Zeeland ziet zeker als het gaat om de kerncentrale in Borssele en de infrastructuur genoeg mogelijkheden voor samenwerking met de rechtse partijen. Iets wat de provincie altijd goed kan gebruiken.

Wellicht dat Zeeland en mogelijk andere provincies de paradepaardjes van Forum gaan worden om aan te tonen dat Forum zeker in staat is constructief te zijn. De eerste goede stappen zijn gezet, en tot nu toe vallen ze in de smaak bij de Zeeuwen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties