Zwembad De Fakkel opnieuw geterroriseerd; badmeester in gezicht geslagen

Geen categoriejul 25 2019, 8:00
Nieuwe hittegolf, nieuwe 'incidenten' bij de zwembaden. In Ridderkerk is het gister weer eens misgegaan bij zwembad De Fakkel. Een bezoeker, die jawel, 'deel uitmaakte van een groep' heeft een badmester op z'n bek getimmerd. Een Ooggetuige meldde aan het AD dat er meerdere klappen zijn gevallen. De daders zijn niet gepakt, want ze namen de benen voordat de politie ter plaatse was.
Het zou in dit geval gaan over een groep van vijf á zes jongens die het weer niet eens konden laten om hun handjes thuis te houden in een zwembad tijdens een hittegolf. Ze maken het leven van werknemers en bezoekers behoorlijk zuur. De ooggetuige die het AD opvoert is dan ook anoniem. Moet je nagaan wat voor angst er heerst omtrent deze 'jongens'.

'Ik weet niet waar het over ging, maar opeens sloeg een van hen de badmeester met zijn vlakke hand in het gezicht. Er waren meteen veel omstanders en de beveiliging was er snel bij. De groep is daarna naar de uitgang begeleid. Daar moesten ze wachten op de politie, maar dat deden ze niet. Een badjuffrouw werd tussen de hekken gedrukt en haar telefoon waarmee ze filmde uit haar handen geslagen'

Volgens zwembaddirecteur Angela Snel heeft de badmeester 'een dikke wang overgehouden' aan het incident en gaat ze 'aangifte doen'. Dat is wel het minste wat je nu als directeur kan doen. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit zwembad wordt geterroriseerd door een groep 'jongeren'. In juni ging het ook al mis. Wellicht een keer hard optreden tegen deze lui?
Van Burgemeester Anny Attema moet De Fakkel het in ieder geval niet hebben. Zij heeft sinds de vorige keer dat het misging aangegeven dat als er nog eens incidenten ontstaan, ze het zwembad ging sluiten. Echter vindt ze niet dat dit incident genoeg is voor sluiting.

'Het was een vervelend incident, maar dat is niet altijd te voorkomen. Het gaat erom dat het zwembadpersoneel hierop goed reageert, en dat is gebeurd. Door het adequate optreden van dat zwembadpersoneel is verdere escalatie voorkomen.'

Iets met zachte heelmeesters maken stinkende wonden? Afijn. Wellicht is het nu eens klaar met het tuig dat zwembaden terroriseren en wordt er nu eens eindelijk hard opgetreden. De inzet van het Nederlandse leger misschien?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten