Linkse media doen huiliehuilie: 'Boris Johnson gooit alle Remainers eruit!'

Linkse media doen huiliehuilie: 'Boris Johnson gooit alle Remainers eruit!'

Geen categoriejul 25, 8:09
Heel goed, Boris. Heel goed.
Gisteren bezocht de nieuwe leider van de Tories, Boris Johnson, de koningin. Daarmee is hij nu officieel de premier van het Verenigd Koninkrijk. In die hoedanigheid ging hij meteen hard aan het werk. Hoe? Door een fantastisch team van overtuigde Brexiteers samen te stellen.
https://twitter.com/tamcohen/status/1154263449259651072
Hilarisch genoeg huilen de media nu dat Johnson wel heel hard heeft ingegrepen. Daarbij beweren ze zich te baseren op uitlatingen van 'bondgenoten van Boris,' wat natuurlijk helemaal niemand gelooft:
https://twitter.com/tamcohen/status/1154266116497334272
Sky News doet ook mee aan de huiliehuilieverhalen:

Boris Johnson will make his Commons debut as prime minister after a cabinet massacre that saw 17 ministers lose their jobs and hardline Brexiteers appointed to top roles.

After an 8.30am meeting of the new cabinet, Mr Johnson will make a statement to MPs in the Commons and face his first showdown with Jeremy Corbyn and furious pro-Remain MPs.

Mr Johnson will then appoint middle-ranking and junior government ministers, in what is likely to be a further purge of Remainers and see promotion for more Brexit believers.

His ruthless cull of Theresa May loyalists from the cabinet - and his rewarding of leading Vote Leave campaigners with key posts - has provoked anger among many Conservative MPs.

Oud-Remainers als Nicky Morgan, Robert Buckland en Amber Rudd hebben te horen gekregen dat ze mogen blijven, maar alleen als ze akkoord gaan met "do or die": de hardline positie van Johnson met betrekking tot Brexit. Willen ze dat niet, dan moeten ze wieberen. En nee, het wordt ook niet geaccepteerd dat ze nu zeggen hem te steunen, maar hem daarna (al dan niet stiekem) proberen te ondermijnen. De regering-Johnson gaat voor Brexit. Deal of no deal. Als je daar deel van wilt uitmaken moet je dat honderd procent steunen.
Eén van de nieuwkomers -- of beter gezegd: één van de mensen die een comeback maken -- is Priti Patel. Zij is nu minister van Binnenlandse Zaken in Johnson-I. Als minister van Ontwikkelingssamenwerking werd ze eruit gewerkt door Theresa May omdat ze hoegenaamd 'gesprekken' had gevoerd 'met Israël.' Het is ongelooflijk dat dit aanleiding was om haar eruit te gooien, maar ja, we hebben het wel over de tijd toen May nog premier was he.
Ook Brexit-hardliner Dominic Raab is één van de grote 'winnaars.' Hij is niet alleen benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken, maar ook nog eens als 'first secretary of state,' wat eigenlijk betekent dat hij vice-premier is, en daarmee de gedoodverfde opvolger van Johnson als die het na een aantal jaar voor gezien houdt.
Tenslotte is ook Jacob Rees-Mogg één van de grote winnaars. De bekende leider van de pro-Brexit European Research Group van Tory-parlementariërs verkast van de 'backbenches' in het Lagerhuis naar... de voorzittersstoel. Jawel, Rees-Mogg is vanaf nu voorzitter van het Britse Lagerhuis. In die hoedanigheid moet hij ervoor zorgen dat hij de Brexit-campagne in het parlement leidt.
https://twitter.com/Jacob_Rees_Mogg/status/1154270559167029248
Ik moet zeggen, Johnson really is off to a good start. Als mensen dachten dat hij meteen water bij de wijn zou doen, komen ze nu bedrogen uit. Hij lijkt echt hard in te zetten op Brexit, en benoemt allemaal Thatcherites in topposities. Hartstikke goed.
Laat de media en linkse politici maar huilen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten