MET UPDATE! Linkse media proberen voor onrust te zorgen: 'Accepteert FVD-achterban de actie tegen Henk Otten?!'

Geen categoriejul 25 2019, 9:00
Ja, dat accepteert de achterban, ja.
BELANGRIJKE UPDATE
De externe accountant heeft een verklaring doen uitgaan. In wat ongetwijfeld extreem slecht nieuws is voor Thierry Baudet laat hij weten dat Henk Otten niet gefraudeerd heeft. De beschuldiging van het partijbestuur is daarmee dus onjuist.
Het is nu aan het bestuur om aan te tonen dat er wel degelijk iets mis is. Als dat niet kan, of als blijkt dat een klein voorval opgeklopt is, gaan Baudet en co. hier hartstikke nat... en moeten ze ook nog eens vrezen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan smaad.
Daar komt dan natuurlijk nog eens bij dat je sterk de indruk krijgt dat het partijbestuur hier een bijzonder vuil spel heeft gespeeld in een poging om een dissident kamerlid te lozen. Dat is niet alleen heel vies, het is ook nog eens het summum van de oude politiek waarmee FVD nou juist zegt te willen breken.
Origineel artikel
Gisteravond werd bekend dat Senator Henk Otten uit Forum voor Democratie is gegooid door het bestuur. De reden is dat hij verdacht wordt van fraude. Jawel, dit is dus werkelijk een bijzonder serieuze zaak. Hij zou een poging tot fraude met subsidiegelden hebben gepleegd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is op de hoogte gesteld van de zaak. En er is al beslag gelegd op de bankrekening van een toeleverancier die een valste factuur had ingediend.
De externe accountant, die door FVD is ingehuurd om ervoor te zorgen dat het allemaal netjes gaat bij de partij, heeft "geconstateerd dat er geen deugdelijke administratie is gevoerd in 2018 en dat er geen verantwoording is afgelegd over aanzienlijke contante betalingen van leden en andere supporters van FVD die tijdens bijeenkomsten in het land boeken en FVD-promotieartikelen kochten."
Otten zou, aldus FVD, zich schuldig hebben gemaakt aan samenspanning met de toeleverancier in kwestie. Daarom is een proces in gang gezet om hem het partijlidmaatschap te ontnemen.
Je zou denken dat dit behoorlijk duidelijk is, maar... het AD probeert toch voor onrust te zorgen bij FVD. Quasi-geïnteresseerd vraagt de krant zich af of de FVD-achterban deze actie van het bestuur wel "pruimt."

Baudet wuifde intern ieder causaal verband weg, maar vraag is nu wel of het gematigder deel van zijn achterban hem de aftocht van Otten niet zal verwijten. Misschien niet om Otten zelf, maar wel om het feit dat het meer behoudende deel van de partijleden hun voorvechter nu echt helemaal kwijt is.

Uh nee. Het "gematigde" deel van de partij heeft er geen enkel probleem mee dat mensen die er in financieel opzicht een puinhoop van maken (of erger) uit de partij gewipt worden. Dat zouden ze bij andere partijen nou ook eens moeten proberen: verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid serieus nemen. Kijk maar eens hoe ze daar omgaan met dit soort problemen: ze schuiven het allemaal onder het tapijt en hopen dat niemand erachter komt. En als het schandaal wel boven komt drijven promoveren ze de 'schuldige' (of, in ieder geval: betrokkene) snel weg met een schitterende nieuwe baan. Bij FVD doen ze dat anders -- en dat vindt de achterban helemaal prima.
Jammer, maar helaas dus voor het AD. Er is geen partijcrisis en er zal geen partijcrisis komen. Niet over Henk Otten, tenminste... en niet aangenomen dat de beschuldiging terecht is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten