BREAKING: Senator Henk Otten mogelijk betrokken bij fraude, partijlidmaatschap beëindigd door FVD-partijbestuur

Senator Henk Otten moet hoogstwaarschijnlijk afscheid gaan nemen van zijn fractiegenoten van Forum voor Democratie. De partij laat op haar website namelijk weten dat hij betrokken was bij een poging tot fraude met subsidiegelden. De partij heeft de problemen rechtgezet, behalve dan dat één van de betrokkenen, Henk Otten, nog altijd lid is van de partij. Het FVD-partijbestuur start een procedure om zijn partijlidmaatschap nu definitief te beëindigen.  

Op de website van Forum voor Democratie lezen we het volgende over de poging tot fraude door Henk Otten en kazotten:

“Forum voor Democratie heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in kennis gesteld van een vermoedelijke poging tot fraude met overheidssubsidie voor politieke partijen. Tevens is beslag gelegd op de bankrekening van een toeleverancier die een valse factuur had ingediend.”

De partij van Thierry Baudet heeft gelukkig een controlemechanisme in de vorm van een externe accountant en ook een portie moet, waardoor problemen worden rechtgezet. Vergelijk dat eens met politieke partijen VVD en CDA, waar afgelopen week behoorlijk wat mis bleek met de afhandeling van anonieme donaties.

Bij FVD klinkt het geheel anders: daar verschijnt een persbiecht op de website met daarin een melding van een poging tot fraude. Niet leuk, maar wel netjes. De externe account constateerde dat er werd gesjoemeld met contante betalingen bij FVD-partijbijeenkomsten:

“De externe accountant heeft geconstateerd dat er geen deugdelijke administratie is gevoerd in 2018 en dat er geen verantwoording is afgelegd over aanzienlijke contante betalingen van leden en andere supporters van FVD die tijdens bijeenkomsten in het land boeken en FVD-promotieartikelen kochten.”

Behalve problemen met de financiële administratie -waarvoor ex-penningmeester Henk Otten verantwoordelijk was- blijkt nu dat de voormalig penningmeester de partij actief heeft ondermijnd door samen te spannen met leveranciers in een poging daar zelf beter van te worden, zo stelt de partij:

“Daarnaast is een samenspanning aan het licht gekomen met de toeleverancier die de valse factuur indiende. Op basis van het onderzoek heeft het bestuur van FVD besloten de procedure in gang te zetten om het partijlidmaatschap van de voormalig penningmeester op te zeggen.”

We hebben Henk Otten gevraagd om een reactie op het statement van FVD, en op zijn Twitter laat hij het volgende weten:

De ironie wil dat Otten is benoemd tot voorzitter van de Eerste Kamercommissie Financiën. Welke stappen Otten gaat ondernemen om de zaak recht te zetten is afwachten, maar reken er maar op dat dit gaat escaleren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Vanduinen

  Je gaat toch niet in gesprek met DDS om wat vragen te beantwoorden. Het FD is veel prominenter als je iets te zeggen hebt.

 2. Kretoloog

  Raadsel:

  Wie?

  Hij ziet er uit als een VVD-er.
  Hij gedraagt zich als een VVD-er.
  Hij belazert de boel als een VVD-er.

  Antwoord: De ex-penningmeester van FvD.

 3. Lao Tse

  Ach gossie, zijn de LPF-toestanden nu al begonnen?

  🙂

  1. Frets

   Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf, een ondersoort met linksfascistische opvattingen, overtuigingen en standpunten. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

  2. Zozo

   Goh, dat heb je een half jaar geleden ook al gezegd. Je bent dement aan het worden!

  3. Original NL

   Pim Fortuyn!!

   1. Frets

    Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.

    Toch goed dat er een God is.
    -Lao Tse-

    1. Lao Tse

     Denkt Frets niet dat dat Nederland na een premierschap van Pim er anders voorgestaan had?

     1. Frets

      blablabla blaaskaak en vooral tiktaktiktaktiktaktiktaktiktaktiktaktiktaktiktak

    2. Siemien

     Uiteraard rechtvaardigt Lao moord op een politicus

    3. DidiMadloba

     Sint Pim zou ook ten onder zijn gegaan.
     Hij wilde een voortvarende aanpak die “het gezonde volksgevoel” zou behagen (op datzelfde gevoel beriepen duistere dictators zich in het verleden al).
     Moeilijk puntje is echter dat Nederland geen dictatuur is, dus dat Sint Pim coalities had moeten smeden, en weg was de frisse nieuwe aanpak, en de “at your service” belofte.

 4. Veteraan

  En hij heeft zijn uiterlijk ook al niet mee.
  Ach ja, opruimen dan maar en een betere voor neerzetten.

 5. Arubano

  ‘een portie moet’
  Of moed je nog een portie.

  1. EU kok

   Teunis studeert Communicatie wetenschappen maar in welke taal is nog onzeker.

   1. Zozo

    En wat is je punt?

    1. Frets

     hij heeft geen punt, hij is een zuigcock, met ‘ck’

     1. Vraagtekentje

      Dát is zijn punt, dat er niemand op wil zuigen op zijn cock?!

     2. Frets

      de pisvlek wel hoor, die is van de mannen- en kinderliefde

     3. Lao Tse

      Frets probeert zijn seksuele verlangens te verwoorden.

      Ik houd het met moeite droog.

     4. Frets

      de pisvlek, en eeuwig gebande, hij is van de mannen- en kinderliefde en imiteert joseph goebbels, die beschuldigde anderen waar hij zelf schuldig aan was. vuile fascist

 6. Beukman

  Fraaie timing, een rel binnen FvD bij aanvang van de komkommertijd. We mogen aannemen dat Otten zal terugslaan. Het is wel weer typisch dat de man net een belangrijke functie in de EK had gekregen. Geen goede beurt voor FvD. Wel of niet een ledenpartij zijn maakt kennelijk niet uit voor een populistische partij qua relbestendigheid.

  1. Frets

   Aldus sprak de hypocriete parasiet en geniepige supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek en flikker gerust op met je ‘waardeoordeel’ smerige landverrader en islamknuffelaar

  2. Lao Tse

   We weten natuurlijk niet precies, Beukman, wat hier feitelijk speelde. Ik begreep dat de accountant met feitelijke aanwijzingen van fraude kwam en we moeten zien of dit door Baudet c.s een truc was om het boekhoudakkefietje van een paar maand gelden op te blazen voor een politiek mes in de rug van Otten.

   Het zijn in elk geval LPF-toestanden en daarover hoor mij verder niet klagen. Ik hoop niet dat het circus van Boudoir nog veel jaren op de planken blijft.

   1. Frets

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

   2. Garland S. tucker

    Een enorme blamage, feit is dat leden of sympathisanten van te rechtse partijen altijd op een fiasco uitlopen.
    Deze keer gaat het wel erg snel mis.

    1. Frets

     voor exact dezelfde, zelfde smeerlap en zelfde figuur, blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

    2. DidiMadloba

     De SP is anders ook op weg naar de uitgang. Een “Lijst Marijnissen” is niet levensvatbaar.

   3. Siemien

    Dan hebben we nog niet eens over ál die VVD ministers die er een potje van hebben gemaakt.
    Dat valt dit natuurlijk in het niet

    Maar even samenvatting van Mark “leugenclown” Rutte

    8 jaar Mark Rutte samengevat in 8 glasharde leugens.

    1. Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep. pic.twitter.com/l5tp3j8QD0

    2. Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?

    Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.

    Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen. Integendeel…. pic.twitter.com/J8S6vArdaC

    3. De hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte. Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende… pic.twitter.com/FmrCiC2O03

    4. ‘Windmolens draaien op subsidie’ wist Rutte jaren geleden al toen ie nog niet gecorrumpeerd was door de groene lobby. Tegenwoordig is ie de grootste pleitbezorger voor deze windhandel. pic.twitter.com/Jl1zu92Lmv

    5. Je hebt leugenaars en je hebt Rutte. Zelfs voor het liegen over zijn eigen partijprogramma tijdens een live tv-debat draait deze pathologische leugenaar zijn hand niet om. pic.twitter.com/crClRlg8Gd

    6. Volkert van de Graaf zou niet op proefverlof, daar zou Rutte persoonlijk een stokje voor steken!

    Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd. pic.twitter.com/wBjTcfpBVT

    7. Rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend. pic.twitter.com/RvYvvrLcnW

    8. Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch Ruttiaans leugenfest. Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp. Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen heherinnering meer aan”. pic.twitter.com/ZzTzMmUDSI

    1. Frets

     daar gaat geen speld tussen siemien

    2. DidiMadloba

     Rutte heeft de uitslag van het Oekraïne-referendum wel degelijk gerespecteerd. Het was een raadgevend referendum, dat moet je niet vergeten. De nee-stemmers waren bezorgd dat Oekraïne te snel de EU in zou worden gerommeld. Hoewel het verdrag daar niets van zei heeft Rutte ten overvloede opgeschreven dat dit niet de bedoeling is.

     Intussen is het een schande dat een arm land in de achtertuin van de EU dat voortdurend getreiterd wordt door buurman Rusland hulp zou worden ontzegd omdat Baudet en Roos carrière wilde maken – wat bij Jan Roos in elk geval faliekant mislukt is.

     1. Kretoloog

      Oekraïne is het meest corrupte land ter wereld (op een paar eilandrijkjes na). Dit land met zijn tientallen miljoenen inwoners kan, nee mag nooit in de EU komen. We hebben al genoeg te stellen met Bulgaren en Roemenen.

     2. peetjuhhhh

      Ik ben Didi en ik ben blind doof en stom. Wij stemden nee 78% zelfs. En rutte zei ja.

    3. peetjuhhhh

     Juist Siemien. Maar de linkse volgers kunnen nou eindelijk wat zeggen. Ze hebben er lang op mogen wachten en het is er maar 1. Links vergeet al die schandalen van heel veel eigen partij bonzen gauw.

 7. Bes Tolen

  Al met al lijkt me de gehele affaire stoelen op een dom begin namelijk een gebrek aan concrete afspraken en vastleggingen en dan ook dadelijk (veelal vooraf) geautoriseerd en gecontroleerd (ook dat moet vanaf het begin worden verzorgd). Wie heeft welke verantwoordelijkheid en zoveel zaken meer. Het ontbreekt bestuurders nogal eens aan inzicht en de gevolgen zijn vaak dramatisch slecht tot faillissementen toe. Dat geldt zeker bij liefdadigheidswerk en vrijwilligerswerk waar vaak het amateurisme en gebrek aan werkelijkheidszin van bestuur en/of leden een grote rol spelen. Dergelijke mensen moet je met adequate antwoorden op afstand stellen. Goede uitleg, laten zien waar je mee bezig bent. Je nooit in je eer aangetast voelen om pietluttigheden of onzinnige verdenking. Of denken dat jij de enige bent die de club overeind kan of zal houden. Zelf betrouwbaar blijven en nooit buiten je bevoegdheden treden of dingen doen die je niet begrijpt of moreel verwerpelijk vindt. Veel valt of staat met de kwaliteit van de mensen. Beter gesteld: bijna altijd alles.

 8. J.Rademaker

  Zetel stelen dat zegt genoeg over deze meneer.
  Bij andere partijen komt het ook voor, van de week nog een dierenpartij mevrouw.
  Maar bij het FvD is het natuurlijk leuker voor de fijnproevers.
  Hoop dat hij een strafblad krijgt uiteindelijk beduveld hij de kiezer ook.

 9. Garland S. tucker

  Het eerste schaap is over de dam, nu zal de rest snel volgen. Wat wil je ook met een VVD 2.0

  1. Frets

   Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse/Garland S. tucker/Vanduinen slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

   1. Lao Tse

    Ik vertrouw er op dat Frets, nadat hij voor de honderdste keer hetzelfde debiele bericht heeft getikt, een bevredigend orgasme zal bereiken.

    1. Siemien

     Aldus ons aller islamknuffelaar die clubjes als Martijn de hand boven het hoofd wenst te houden..

    2. logisch denken

     Ik vertrouw er op dat lao tse ofwel de huistarrel, nadat hij voor de honderdste keer hetzelfde debiele bericht heeft getikt, een bevredigend orgasme zal bereiken.

    3. Frets

     blablablabla blaaskaak, vetklep en pisvlek en eeuwige gebande

     1. Frets

      eeuwige gebande met infantiele icoontjes, dat is wat slapjanussen plaatsen als het gezuig geen effect meer heeft, schlemiele hufter.

    4. Lao Tse

     🙂

     1. Siemien

      Lao is kansloos, word met DT om z’n dikke vette volgevreten islamharses geslagen..

 10. Robert Leiden

  Wat riep men tijdens de verkiezingen?
  Met de FvD zou het allemaal veranderen. Er zou een revolutie binnen politiek Den Haag ontketend worden!!!
  Indrukwekkend hoor… die revolutie….

  1. peetjuhhhh

   Wisten zij veel dat er weer eens niet démocraties gereageerd zou worden. De grootste groep stemde fvd. Dat zou betekenen dat fvd uitmaakt met wie zij gingen regeren maar in dit corrupte land gingen opeens een paar partijen samen en deden zo of zij meer stemmen hadden. Verkiezings fraude dus.

 11. DidiMadloba

  Dit gaat helemaal de goede kant op! LPF toestanden! Vanaf nu gaat het steil bergafwaarts met het Forum voor Dictatuur. Voorlopig lijkt Otten als “realo” verloren te hebben van de “fundi” Baudet, maar reken maar dat Otten hard zal terugslaan.

  Over een jaar of twee kan Baudet zich weer overgeven aan het schrijven van boreale boekjes, en is de Nederlandse politiek verlost van deze ultra-conservatief die liefst terug zou willen naar de Middeleeuwen. En dan kan nep-professor Cliteur weer eens een nieuwe partij oprichten (eerder pushte hij al de Partij voor de Dieren – een slechte grap die nog werkelijkheid werd ook).

  1. peetjuhhhh

   Jou partij houd dit soort mensen gewoon binnen de gelederen.

 12. peetjuhhhh

  Ja je ken een hoop zegge maar hij word eruit gepleurd. Daar zouden de andere partijen een voorbeeld aan kunnen nemen. Die geven de fraudeurs en oplichters een andere baan in de partij kijk maar naar de vvd of groen links.

 13. Mar

  Baudet was de man met geldproblemen. Kon de huur van kelder niet meer betalen, kwam niet aan de bak en is maar de politiek ingegaan om in zijn levensbehoeften te voorzien.
  Otten bracht geld binnen.

  Dit zaakje stinkt. Laat ik op veilig gaan: aan beide heren kleeft een luchtje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.