BREAKING: Senator Henk Otten mogelijk betrokken bij fraude, partijlidmaatschap beëindigd door FVD-partijbestuur

Geen categoriejul 24 2019, 20:38
Senator Henk Otten moet hoogstwaarschijnlijk afscheid gaan nemen van zijn fractiegenoten van Forum voor Democratie. De partij laat op haar website namelijk weten dat hij betrokken was bij een poging tot fraude met subsidiegelden. De partij heeft de problemen rechtgezet, behalve dan dat één van de betrokkenen, Henk Otten, nog altijd lid is van de partij. Het FVD-partijbestuur start een procedure om zijn partijlidmaatschap nu definitief te beëindigen.
Op de website van Forum voor Democratie lezen we het volgende over de poging tot fraude door Henk Otten en kazotten:

"Forum voor Democratie heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in kennis gesteld van een vermoedelijke poging tot fraude met overheidssubsidie voor politieke partijen. Tevens is beslag gelegd op de bankrekening van een toeleverancier die een valse factuur had ingediend."

De partij van Thierry Baudet heeft gelukkig een controlemechanisme in de vorm van een externe accountant en ook een portie moet, waardoor problemen worden rechtgezet. Vergelijk dat eens met politieke partijen VVD en CDA, waar afgelopen week behoorlijk wat mis bleek met de afhandeling van anonieme donaties.
Bij FVD klinkt het geheel anders: daar verschijnt een persbiecht op de website met daarin een melding van een poging tot fraude. Niet leuk, maar wel netjes. De externe account constateerde dat er werd gesjoemeld met contante betalingen bij FVD-partijbijeenkomsten:

"De externe accountant heeft geconstateerd dat er geen deugdelijke administratie is gevoerd in 2018 en dat er geen verantwoording is afgelegd over aanzienlijke contante betalingen van leden en andere supporters van FVD die tijdens bijeenkomsten in het land boeken en FVD-promotieartikelen kochten."

Behalve problemen met de financiële administratie -waarvoor ex-penningmeester Henk Otten verantwoordelijk was- blijkt nu dat de voormalig penningmeester de partij actief heeft ondermijnd door samen te spannen met leveranciers in een poging daar zelf beter van te worden, zo stelt de partij:

"Daarnaast is een samenspanning aan het licht gekomen met de toeleverancier die de valse factuur indiende. Op basis van het onderzoek heeft het bestuur van FVD besloten de procedure in gang te zetten om het partijlidmaatschap van de voormalig penningmeester op te zeggen."

We hebben Henk Otten gevraagd om een reactie op het statement van FVD, en op zijn Twitter laat hij het volgende weten:
De ironie wil dat Otten is benoemd tot voorzitter van de Eerste Kamercommissie Financiën. Welke stappen Otten gaat ondernemen om de zaak recht te zetten is afwachten, maar reken er maar op dat dit gaat escaleren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten