Au! Lewis Hamilton haalt keihard uit naar Pierre Gasly

Eigenlijk is dit gewoon gemeen.

Het gaat bepaald niet goed met Pierre Gasly bij Red Bull. Hoewel hij in een wagen rijdt die de strijd aan kan met Mercedes blijft hij ver achter de top vijf rijden. Ook gisteren was het weer weinig soeps. Zijn teammaat Max Verstappen werd tweede en knokte voor de winst met Lewis Hamilton. Gasly was niet eens in het zicht.

De situatie zal Gasly ongetwijfeld zorgen baren. Hoewel Red Bull geduld met hem zegt te hebben weet hij ook dat hij zich snel zal moeten verbeteren. Zo niet, dan is het alles behalve waarschijnlijk dat hij volgend jaar nog voor Red Bull rijdt. Misschien voor Toro Rosso, zoals vorig seizoen, maar niet voor het eerste team.

Je zou denken dat andere coureurs daar iets van mededogen mee hebben. Nou, Lewis Hamilton niet. Na de Grand Prix van gisteren haalde hij namelijk op achterbakse wijze uit naar Gasly, aldus De Telegraaf. Gevraagd of hij te spreken is over een mogelijke comeback van Fernando Alonso in de Formule 1 liet Hamilton het volgende weten:

,”De beste rijders zouden in de beste auto’s moeten rijden. En wat dat betreft is er nog een plekje in een winnende auto beschikbaar…”, aldus Hamilton.

Vervolgens reageerde Verstappen daar op door te zeggen dat Alonso dan maar eens met een Mercedes-teambaas moest spreken, hoewel hij natuurlijk best begreep dat Hamilton het over Gasly had. Voor de goede orde herhaalde die zijn kritiek nog maar eens:

“Valtteri is geweldig en kan races winnen. Ik zou eerder zeggen dat jouw team nog een plekje over heeft.”

Ja, Lewis, het was duidelijk dat je dat bedoelde. Waarom moet je dat in vredesnaam herhalen?

Het is een beetje merkwaardig gedrag voor een man die al vijf keer wereldkampioen is geworden. Hij heeft dit, zou je denken, niet nodig. Iedereen ziet dat Gasly ondermaats presteert, en weet dus dat het einde oefening voor hem zal zijn als hij zich niet voor het einde van het seizoen fors verbetert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Confucius

  Eerst een bericht over Hongkong en nu een artikel over ene Gasly.
  Lekker boeiende onderwerpen voor een discussie.

 2. dario

  Hamilton …dat is al net zo’n galbak als onze lauwe thee hier te duur voor de zuurstof die ze inademen

 3. Kristalix

  Vond het meer opvallend hoe Max rijles kreeg van Hamilton. Met een goudenvoetje alleen kom tie er niet. Mercedes liet voor de zoveelste keer weten Max niet te willen. Die zien echt wel dat Max ook niet meer is als best of de rest met een uitschieter. Daarvoor hebben ze Bottas al. En ze hebben zelf wel echt talent rond lopen. Gasley is al veel eerder door de mand gevallen.

  1. Peter Oudshoorn

   Het is overduidelijk dat Krista de ballen verstand heeft van de F1. Hij weet zelfs de naam van Gasly niet correct te schrijven.

   1. Korporaal Monty

    I.p.v positieve reacties kunnen mensen op de één of andere manier alleen maar negatief reageren.

    Ik heb in ieder geval genoten van de race.

  2. Julian

   Zet Hamilton in de wagen van Gasly of Verstappen in de wagen van Bottas… Dan maar eens zien wie rijles aan wie geeft. Maar ik durf vooraf te beweren dat het Hamilton is die les zal krijgen. Hamilton won gisteren dankzij een nog steeds betere Mercedes…na de 1e pitstop had hij het gat van 5 seconden binnen 3 ronden dichtgereden en het gat van 21 seconden in 19 rondes.. Als je met het beste materiaal rijdt is het niet moeilijk meer.

   1. Peter Oudshoorn

    Zo is het Julian.

   2. Robert75

    Je kan het beste materiaal hebben maar je moet ook kunnen rijden. Bottas was het niet gelukt namelijk.

   3. bandini

    Maar ik begrijp nog steeds niet waarom RB Max niet direct na de stop van HAM op rode banden heeft gezet; die zouden het best 20 ronden hebben uitgehouden en zijn sneller dan de gele banden waar HAM op reed!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.