Bolsonaro stuurt leger naar Amazonegebied. ‘Online posts van sterren hebben dit geregeld’

Het is uitermate triest om het Amazonegebied te zien branden. Overal op social media verscheen de oproep waarom dit niet breder werd uitgemeten. Nou dat is niet helemaal waar, de hele nieuwswereld draait om deze tragedie. BN’ers, sterren en wereldleiders voelden de emoterreur in hun nek hijgen dus die zijn ook massaal opgestaan om Bolsonaro op te roepen iets te doen. Alsof Bolsonaro zelf niks doorhad dat er iets moest worden gedaan.

Van DiCaprio tot onze grote vriend Donald Trump iedereen treurt om het regenwoud. Terecht natuurlijk, zo’n ecologische ramp is nooit fijn. Zeker niet aangezien de bosbranden nu enkele decennia spelen. Keer op keer worden ze ook erger, mede door de massale ontbossing in combinatie met grondverbranding door boeren voor soja bouw zien we een enorme toename aan de grote van de bosbranden. Ook is het frame van ‘massale ontbossing’ ongegrond. De massale grote van ontbossing is al stukken lager dan het was enkele decennia geleden. Ook is het zo dat er dus voornamelijk er landerijen van boeren in de fik staan en niet de wilde, onaangeraakte natuur.

Toch schiet de mediahype wel een beetje door. Wereldleiders eisen dat Bolsonaro er iets aan doet en anders worden handelsovereenkomsten verbroken. Ze doen net alsof Bolsonaro ervan geniet dat het Amazonegebied in de fik staan. Dit slaat natuurlijk nergens op, voor agrarische sector zijn zulke branden een ramp. Economisch komt dit helemaal niet goed uit voor Bolsonaro, dus om dan te denken dat hij ‘niet genoeg’ doet is te kort door de bocht. Maar ja het scoort punten om op je social media te zetten dat je ‘meeleeft’ met het regenwoud en dat Bolsonaro een eco-hatende fascist vindt.

 

Ondertussen stond een flink deel van de bossen in Siberië ook in de fik, maar de media aandacht was toen beduidend minder. Sneu om te zien dat mensen alleen voor natuur opkomen als dat hun uitkomt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Bolsonaro is een godsdienst fanaat die in de einde der tijden gelooft en deze zo snel mogelijk wil laten gebeuren.

  Hij geniet ervan om de longen der aarde in vlammen op te zien gaan.

 2. Rodendorff

  De populist krabbelt terug.

  Een overwinning voor Macron.

  1. Sprookjesfiguur

   Ik ken er ook nog één

   Het regenwoud wordt gered door toedoen van Donald J Trump. Een groot man, president waardig!

  2. Zozo

   Ik erger me niet aan je debiele uitspraken, integendeel, ik moet er hartelijk om lachen.

 3. C.A.Barstow

  Deze Bolsonaro denkt gewoon heel simpel,
  ”economie, voedsel enz, gaat voor het klimaat” dus steken we de boel gewoon in de fik voor meer landbouwgrond, simpel toch?
  die mensen moeten en willen, net als wij, ook eten.

 4. Raveltje

  Het is altijd fijn dat er mensen zijn die geen levensonderhoud
  nodig hebben

 5. hans-e-pans

  Laten we er ook eens over nadenken wat er in Nederland aan bossen is gekapt om in de verbrandingsovens ten behoeve van de alternatieve energie te worden opgestookt, alleen daar zie de rookpluimen niet van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.