CDA'er Wim van de Camp wil Stasi praktijken toepassen op Telegraaf journalisten.

Geen categorieaug 16 2019, 13:00
CDA'ers heb je er in alle soorten en maten. De diversiteit aan soorten volksvertegenwoordigers binnen het CDA komt met name door oorsprong van de partij. De fusie in 1980 zorgde voor een mengeling van diverse christelijke achtergronden. Sommige CDA'ers storten zich volledig op het klimaat, andere komen op voor de agrarische sector, weer andere komen op voor familiewaarden en burgerlijk fatsoen en je hebt enkele die roepen om Stasi-achtige vervolgingen van journalisten.
Wim van de Camp hoort bij het laatste kamp. Van de Camp is een gelouterde CDA'er, tien jaar is hij Europarlementariër namens het CDA geweest. Rondom de kwestie van de zoon van Halsema voelde Van de Camp zich geroepen om zijn uiterst diepgaande mening te uiten op Twitter.
https://twitter.com/WimvandeCamp/status/1162088234270285824?ref_src=twsrc%5Etfw
Grappig bedoelt? Wellicht, maar waarschijnlijk niet. Je kan vinden wat je wilt over de kwestie van Femke Halsema. Inderdaad kan je een terecht punt maken dat de Telegraaf wellicht iets te gretig naar buiten kwam met deze privékwestie. Aan de andere kant als je burgemeester wordt van de grootste stad van Nederland dan weet je dat je als persoon onder een vergrootglas ligt. Als het ging om een kind van een rechtse politicus dan waren de reacties wellicht anders geweest.
Wat Van de Camp doet in zijn Tweet is uiterst dom. Als hij de berichtgeving van de Telegraaf afkeurt dan is dat zijn goed recht, maar door zo'n Tweet te posten laat hij zien zelf ook zeer bekrompen te zijn. Journalisten liggen al genoeg onder vuur tegenwoordig, journalisten van de Telegraaf hebben het al een stuk minder fijn binnen onze 'tolerante' cultuur. Een Stasi-achtige oproep helpt dan ook niet echt mee in deze kwestie.
De reacties onder zijn Tweet zijn dan ook niet mild. Het halve rechtse Twitter leger lijkt te zijn gekomen om Van de Camp op zijn hypocrisie te wijzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten