CDA’er Wim van de Camp wil Stasi praktijken toepassen op Telegraaf journalisten.

CDA’ers heb je er in alle soorten en maten. De diversiteit aan soorten volksvertegenwoordigers binnen het CDA komt met name door oorsprong van de partij. De fusie in 1980 zorgde voor een mengeling van diverse christelijke achtergronden. Sommige CDA’ers storten zich volledig op het klimaat, andere komen op voor de agrarische sector, weer andere komen op voor familiewaarden en burgerlijk fatsoen en je hebt enkele die roepen om Stasi-achtige vervolgingen van journalisten. 

Wim van de Camp hoort bij het laatste kamp. Van de Camp is een gelouterde CDA’er, tien jaar is hij Europarlementariër namens het CDA geweest. Rondom de kwestie van de zoon van Halsema voelde Van de Camp zich geroepen om zijn uiterst diepgaande mening te uiten op Twitter.

Grappig bedoelt? Wellicht, maar waarschijnlijk niet. Je kan vinden wat je wilt over de kwestie van Femke Halsema. Inderdaad kan je een terecht punt maken dat de Telegraaf wellicht iets te gretig naar buiten kwam met deze privékwestie. Aan de andere kant als je burgemeester wordt van de grootste stad van Nederland dan weet je dat je als persoon onder een vergrootglas ligt. Als het ging om een kind van een rechtse politicus dan waren de reacties wellicht anders geweest.

Wat Van de Camp doet in zijn Tweet is uiterst dom. Als hij de berichtgeving van de Telegraaf afkeurt dan is dat zijn goed recht, maar door zo’n Tweet te posten laat hij zien zelf ook zeer bekrompen te zijn. Journalisten liggen al genoeg onder vuur tegenwoordig, journalisten van de Telegraaf hebben het al een stuk minder fijn binnen onze ‘tolerante’ cultuur. Een Stasi-achtige oproep helpt dan ook niet echt mee in deze kwestie.

De reacties onder zijn Tweet zijn dan ook niet mild. Het halve rechtse Twitter leger lijkt te zijn gekomen om Van de Camp op zijn hypocrisie te wijzen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De Telegraaf heeft zich opgesteld als een fascistische NSB-krant. Een ander aanvallen over de rug van een vijftienjarige deugt voor geen centimeter.

  Waarom hoor ik daar DDS niet over?

  1. Kretoloog

   De burgemeester van Amsterdam heeft haar plicht verzaakt. In meerdere opzichten zelfs: Tegenover haar zoon, tegenover de Raad en tegenover de burgers. Zeer terecht dat de krant deze doofpot in spe heeft opengelegd.

   Guus Bokkelul is het type ambtenaar dat onwelgevallige boodschappen het liefst onder het tapijt veegt. Al dan niet in opdracht van zijn leidinggevende. Geniepig ventje.

   Over Wim van de Camp kunnen we kort zijn. Een profiteur die zijn hele leven op de zak van de belastingbetaler heeft geleefd. Kan iemand vertellen wat hij in zijn 35-jarige politieke loopbaan heeft betekend voor de samenleving? Nada noppes!

   1. Bender

    Wim van de Camp is dit niet die mistroostige homo die het lef had laatst om te klagen dat de koffie in Brussel een dubbeltje duurder werd ondanks zijn riante salaris wat hij geniet?

    1. Top

     En ik als fervent motorrijder, heb ik plaatsvervangende schaamte, als ik deze viespeuk hoor of zie. Maar hij is geliefd bij zijn ruggentuffer vriendjes, want hij heeft een vals gebit.

  2. DidiMadloba

   De Telegraaf kreeg om die reden in 1945 een verschijningsverbod voor 30 jaar. Helaas werd dat in 1945 weer opgeheven.

  3. Ego-non-solus

   Nou nou MB, u radicaliseert met de dag: “als een fascistische NSB-krant”. U spuugt in het gezicht van de slachtoffers van het fascisme. De dag komt dat u gaat oproepen tot zelfmoordaanslagen?

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is in elk geval barre riooljournalistiek.

    1. Top

     Wat bar is? Die viespeuken, die jopuw elk weekend komen uitwonen vaselineboy.

    2. Ego-non-solus

     Zeg dat dan. Dat is een mening waar je het mee eens of oneens kan zijn. Het ontkrachtend gebruik van grote en historisch beladen woorden vind ik een beschamende ontwikkeling en zegt mij veel over hen die dat doen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik daalde dan ook af tot het niveau van dit artikel, waarin, overigens onjuist, de historisch beladen term “Stasi” wordt gebruikt.

    3. Top

     Weekend,weekend. Ben je er klaar voor Guusje? Kniebeschermertjes, klaar liggen?

 2. FJ

  Het CDA zou er goed aan doen deze idioot zelf eens te screenen of hij überhaupt geschikt is nog volksvertegenwoordiger te zijn.
  Van de week vallen de Europese vertegenwoordigers over prijsverhogingen in de kantine (verhogingen, waar de Nederlander elke dag mee te maken heeft door toedoen van de staat).
  Deze man is rijp voor opname in een gekkenhuis.

  Als je niet in de belangstelling wilt staan, dan moet je jezelf niet in de belangstelling zetten. Dus geen ambitie als politicus, want dan heb je recht van spreken.

  1. FJ

   correctie – want dan heb je geen recht van spreken.

  2. DidiMadloba

   Het Parlement is al een gekkenhuis.

   1. hans-e-pans

    Is het nog geen gekkenhuis dan wordt je dat daar wel.

  3. Piet51

   Van de Camp zit sinds de laatste verkiezingen niet meer in het Europese Parlement. Dit stukje verliest daarmee aan betekenis.

 3. Lao Tse

  Het stukje van Bart is weer in kreupel Nederlands geschreven maar, eerlijk is eerlijk, het bevat maar één dt-fout.

  Het ventje komt er wel.

  1. DidiMadloba

   De officiële spelling is alleen verplicht voor ambtenaren en in het onderwijs.

   Ik vind het wel verhelderend als iemand de PVV-grammatica toepast. De kofschip zeilt verder.

  2. Peter Oudshoorn

   “Het ventje komt er wel.”

   En nog vraagt Lao Tse zich af waarom iedereen zo’n kolere hekel aan hem heeft.

   1. Lao Tse

    Dat vraag ik me helemaal niet af, beste Oudshoorn. Ik begrijp heel goed dat iemand die je op fouten en tekortkomingen wijst je niet blij maakt. Een verstandig mens leert ervan, minder verstandige mensen ontsteken in woede en projecteren die op de bron van onbehagen.

    Het criterium in het debat is niet of iemand er blij of boos van wordt. Zeker tussen virtuele internet fantomen zou dat ook wel heel erg infantiel zijn. Vindt u dat zelf ook niet?

    1. Peter Oudshoorn

     Het feit dat jij je geroepen voelt om anderen op zijn fouten en tekortkomingen te wijzen, maakt jou zo’n onaangenaam en afstotend persoon.

     Dat je ook nog meent dat je daar het volste recht toe hebt, maakt je tot een dwaas.

     Daardoor stink je een uur in de wind: naar opgeblazen ego, betweterigheid en misplaatste superioriteit. Je bent gewoon een hatelijke en laaghartige klootzak. En als zelfs zachtmoedige geesten als Vit dat vinden, moet je het wel heel bont maken.

     Daardoor beschuldigen reaguurders je ook steeds van pe*doseksualiteit. Ten onrechte, dat beseffen ze zelf ook wel. Maar ze willen gewoon die smerige persoon die jij bent stuk maken. En daar kan ik me wat bij voorstellen.

     1. EU kok

      Nou nou Petertje,
      Jan Roos is trots op u.

     2. Meriadoc Brandebok

      Enkele opmerkingen die ik, zonder aanleiding, alleen gisteren al over me heen heb gekregen:


      Zit je weer met je plassertje te spelen, Guus?

      Komt je klaar, Guus?

      Guusje en hier een grote mond over iedereen en alles. Maar niets dan goeds over zijn vriendjes de Ouderlingen. De vaseline wordt duur betaald, door onze aller Guusje. Ga eens wat nuttigs doen viespeuk.

      Ik heb Petra tegen dit soort seksueel getinte opmerkingen nooit enig bezwaar horen maken. Hij hoort uitsluitend de zaken aan de andere zijde van het schoolplein.

     3. EU kok

      @Merijn.
      Helaas is de oude Oudshoorn emotioneel zeer flexibel, in de volksmond ook labiel genoemd.
      Heel soms, 1 keer per jaar staat hij midden op het schoolplein.
      Daarna rent hij snel terug, excuseert zich voor de dwaling en slaat snel zijn vriendjes, welke hij gisteren bekritiseerde, op de schouders.
      Oogkleppen weer aangebracht en reageren maar.

     4. Meriadoc Brandebok

      Eens, EU kok, daar lijkt sprake van te zijn.

     5. Meriadoc Brandebok

      Daar kunnen we vandaag aan toevoegen:


      geniepig ventje

      Die viespeuken, die jopuw elk weekend komen uitwonen vaselineboy.

      Toch vreemd, dat Petra zich nog niet heeft gemeld met een bestraffende vermaning over onaangename en afstotende persoonlijkheden.

     6. Peter Oudshoorn

      Guus, jij en de seniele pensionado EU kok, zijn even grote trollen als Lao Tse. Jij met je eeuwige getroebleerde verdediging en adoratie van Rutte bijvoorbeeld. En die dyslecticus-trol met zijn stomvervelende ‘humor’. Begrijpelijk dat jullie ook de wind van voren krijgen.

      Het grote onderscheid is dat jullie niet hetzelfde verdorven en sadistische karakter hebben als Lao Tse. Lao is een rat die anderen wil vernederen en kleineren. Hij wil uitsluitend winnen en daarvoor gaat hij over lijken.

      Dat doen jullie niet en dat is een groot verschil. Maar een beetje eelt op de ziel is wel nodig op DDS. Ik krijg toch ook heel wat over me heen?

     7. Lao Tse

      Ik begrijp dat de heer Oudshoorn met deze opgewonden bijdrage niet beoogt mij op fouten en tekortkomingen te wijzen.

     8. Meriadoc Brandebok

      “Maar een beetje eelt op de ziel is wel nodig op DDS.”

      Eens.

     9. merlot

      Het lijkt er toch sterk op dat de pot hier de ketel verwijt.

      Brandebok verwacht van Peter dat hij met het vingertje gaat wapperen als Brandebok onder vuur is komen te liggen, maar zelf vertikt Brandebok het om z’n maatje Lao Tse eens een keer aan te spreken op z’n vele misdragingen. Hetzelfde geldt voor muppet Waldorf.

      Tja, zo werkt het dus niet. Dan blijven de dingen zoals ze zijn.

  3. Piet51

   @Lao Tse
   Inderdaad één spelfout, maar wel iets anders. Hij is blijkbaar vooral gefocust op de vroegere geschiedenis, want hij heeft het vertrek van Van de Camp uit het Europese Parlement gemist. Maar allerlei volgzame types hier, gebruiken dat lidmaatschap nu juist om e.e.a. nog wat aan te dikken.

 4. Lao Tse

  Van der Camp wijst er op dat de Telegraaf hier riooljournalistiek bedreef. De Stasi-praktijken zijn door student Bart verzonnen. Uit niets blijkt dat hij die wenst.

 5. DidiMadloba

  De Stasi (Staatsicherheitsdienst) was een geheime dienst in de DDR die alles en iedereen bespionneerde, en zelfs echtgenoten elkaar liet bespioneren. Zodat niemand meer te vertrouwen was. Maar die arbeidersheilstaat ging toch failliet.

  Wat hier ook gebeurt, stiekem is het niet.

 6. AS210854

  Moeten we nu ook alle homo’s laten screenen op Stasi achtige oproepen.

 7. Jumping

  Deze vd Camp moet model hebben gestaan, voor Nederlanders met het moraal van en vloeitje.

  De CDA is een partij van het Ruttekartel.

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm

  NEXIT.

  1. Lao Tse

   Jumping informeert ons nog maar eens een keertje over zij keiverotte leven.

   Kunnen we geen collecte organiseren voor deze stumper?

   1. goldenhands44

    lao tse , volgens mij spoor je echt niet .
    als we nu allen een collecte doen om jou gedwongen in een een gekkenhuis te krijgen , betaal ik graag mee.

  2. Meriadoc Brandebok

   Er bestaat geen “Ruttekartel” en men kan gerust zeggen dat Rutte het beste is dat Nederlnd in korte tijd is overkomen.

   1. Bender

    Welnu daar zijn de meningen wel over verdeeld….

   2. Bosche draak

    Men kan gerust zeggen dat je uit je nek kletst.
    Met de kabinetten van Mark Rukker is alles alleen maar duurder en onveiliger geworden, maarja laafjes als jij vinden markie mark een tedere minnaar en mogen graag voor hem knielen…

   3. Lao Tse

    Eens.

 8. Rosasolis

  De CDA is een van onze grootste partijen die vele vertegenwoordigers en medewerkers heeft die voor onze samenleving en toekomst goed samenwerken, en respect voor elkaar hebben. En dat is meer dan wat wij over sommige andere partijen kunnen zeggen.
  De telegraaf is niets meer dan een sensatie krant. Wij zijn jarenlang abonnee van Trouw. Af en toe gooit onze krantenbezorger ook De Telegraaf in onze brievenbus als hij een extra over heeft Wat een verschil! De Telegraaf gebruikt grote zwarte letters om hun “artikelen” te aankondigen. Vaak zijn het niet meer dan korte, onvolledig rapporten, met slechte foto’s. Wat een verschil met Trouw. Behalve de laatste uitgebreide nieuws, met duidelijke foto’s, is er dagelijks in Trouw een heel bijzonder rubriek in het midden van deze krant te vinden: De Verdieping. Hierin lees je uitgebreide artikelen over allerlei belangrijk actuele onderwerpen, en over de vele problemen, en over de mannen en vrouwen die samenwerken om ze op te lossen. Trouw schrijft ook ook over optimistische vorderingen in alle wetenschappelijke vakken. Er is ook een of twee pagina’s voor commentaren van lezers… Wat ben ik dankbaar aan onze gezellige ouwe krant bezorger die ons Trouw levert, en af en toe gratis een extra De Telegraaf. Het verschil is zeer duidelijk ieder keer te zien.
  De ene krant zoekt intelligentie, terwijl de andere zoekt sensatie.

 9. meneer cactus

  1 bericht terug staat er een berichie van Jan Roos waar onze linkse adepten allemaal Jan Roos belachelijk proberen te maken. In combinatie met dit bericht kan je het faillissement van links mooi bepalen.

  Jan Roos heeft dus volmondig gelijk en dezed linkse roeptoeter van het CDA bevestigd dat gelukkig.

 10. Seneca

  alle feiten en verhaaltjes van de heer van de Camp dienen met de nodige korrels zout worden genomen. dit individu had het gore lef om niet in te gaan op het verzoek van transparantie inzake de meer dan voortreffelijk onkostenvergoedingen die hij genoot als Euro parlementariër. de heer van de Cap is een assimilant m.a.w. hij bereidt zich voor op een leven na de ondergang van het Avondland en denkt op deze manier aan de slachting te ontkomen.

  1. Top

   Kortom een walgelijke reetridder.

 11. Pescador

  ha ha ha wat een doellose,
  als we zo gaan beginnen is rutte zekers hitler dit soort vergelijkingen slaat nergens op.
  de burgermoeder had haar kinderen beter in de gaten moeten houden, dat manneke was al langer op het criminele pad,maar mammie is zo druk bezig een machtspersoon te zijn dat ze geen tijd heeft om op haar kroost te letten, als ze beter had opgelet en eerder had ingegrepen was er nu niks aan de hand geweest.
  en die mafklapper van de cda laat maar lullen hij weet niet beter

 12. Kapitein Haddock

  Wim van de Camp ? ??
  Kunstgebit HOMO.
  Is Miljonair geworden door TOTAAL niets te doen in het EP.
  Kwam/komt altijd klaar op zijn motor!
  PS
  Lid CDA, doet er niet toe. Erger: lid van het “kartel!”

 13. Politiek Profeet

  Smerige rat die van der Camp, gristelijke hond die te laf is om het gristelijk standpunt inzake klassejustitie eens naar buiten te brengen…vies volk die gristenen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.