Video UP! Network! Wat levert #Halsemadoofpot ons nu op?

Video UP! Network! Wat levert #Halsemadoofpot ons nu op?

Femke Halsema. Bron: DutchMen / Shutterstock.com.

De laatste dagen werd het nieuws voornamelijk gedomineerd door de 'doofpot' - of sensatiezucht zoals sommige het noemen - rondom de aanhouding van de zoon van Femke Halsema. Veel gedoe is er ontstaan rondom de verspreiding van deze aanhouding. Was het terecht dat de Telegraaf dit heeft bericht of is het een goedkope manier om Halsema 'te pakken' via haar zoon? UP! Network belicht in een nieuwe video alle kanten het verhaal.

UP! Network maakt een terecht punt. We hebben het recht om ideologisch alles over Halsema te zeggen. Dat ze bijvoorbeeld een slecht burgemeester is, dat ze door haar ideologisch paradigma onze rechtsstaat ondermijnt door bepaalde wetten niet uit te voeren, dat ze Amsterdammers op de tweede plek zit. Ga zo maar door, er zijn genoeg redenen om haar als politiek tegenstander onderuit te halen. Ze begaat immers genoeg blunders om, dus waarom die niet uitvergroten?

Het artikel van de Telegraaf staat er qua argumentatie slecht voor. Door de advocaat van Halsema wordt al direct aangetoond dat het volstrekt normaal is dat de gegevens van minderjarigen anoniem blijven. Toch spreekt de Telegraaf schande dat er meerder protocollen niet zijn nageleefd.

Deze argumentatie van de Telegraaf houdt niet lang stand. Halsema heeft de kwestie direct gemeld bij het bureau voor integriteitszaken, ook nam ze openlijk direct afstand dat ze zich hiermee inhoudelijk zal bemoeien. Oftewel er is genoeg gedaan om te stellen dat er geen sprake is van een 'doofpot'.

Het enige puntje van kritiek dat we kunnen uiten op Halsema is het volgende: werk en privé wil ze scheiden, toch heeft ze als burgemeester - dus in functie - de Amsterdammers ingelicht. Dit had ze wellicht beter niet kunnen doen. Ze had als moeder zijnde deze boodschap naar buiten moeten brengen. Nu heeft ze werk en privé met elkaar laten verstrengelen, een niet al te slimme actie.

UP! Network belicht beide kanten van het verhaal en haalt uit naar de berichtgeving van de Telegraaf. Was de berichtgeving van de Telegraaf onsmakelijk? Of hebben wij het recht om te weten of politici en volksvertegenwoordigers wel integer bezig zijn?

https://www.youtube.com/embed/0ZOhxVL_c1w

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties