shutterstock 1239350266

Coalitiegesprekken Italië lijken uit te lopen op een impasse

Geen categorieaug 27 2019, 14:00
De demissionaire premier Conte kreeg gisteren al te horen mogelijk toch - voorlopig althans - nog aan te kunnen blijven als premier. Er is alleen een groot probleem, er moet een nieuw kabinet komen. Kan Conte nog met een stunt aankomen en zo de opmars van Salvini tijdelijk stoppen of zal het uitlopen op niks?
De Vijfsterrenbeweging en de PD (sociaal-democraten) kunnen een nieuwe stembusgang voorkomen als ze een nieuw akkoord ten tafel kunnen brengen. Gisteren waren er al anonieme bronnen binnen de PD die spraken over de toenadering van beide partijen.

Het lijkt erop dat we onderweg zijn naar een nieuwe regering onder Conte

Vandaag is echt de laatste dag dat beide partijen met een concreet voorstel moeten komen. Lukt het niet dan komen er sowieso verkiezingen. Iets wat - volgens de peilingen- tot een verlies zou kunnen betekenen voor de Vijfsterrenbeweging.
Er is alleen probleem. De Vijfsterrenbeweging wil Conte als premier houden, iets waar PD totaal niet op zit te wachten. Het is aan de Vijfsterrenbeweging vandaag om het imago van Conte toch een beetje te kunnen opschroeven zodat PD wellicht toch overstag gaat. De kansen lijken gering, maar toch is er altijd een mogelijkheid. Beide partijen vrezen de opkomst van Lega dat ongekende populariteit geniet binnen Italië. Lega-leider Salvini lijkt niks verkeerds te kunnen doen. Als een ware man van het volk wordt hij overal als een superster ontvangen. Iets wat Conte niet hoeft te verwachten als hij ergens arriveert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten