Column Jan Roos: ‘Ultralinks lijstje met “alt-right twitteraars” waaronder Baudet, Duk, en ik? Gewoon een hitlist!’

De naam van Jan Roos dook deze week op in een verhaal van De Groene Amsterdammer. Hij zou één van de alt-righttwitteraars zijn die “Twitter domineert.” In zijn wekelijkse column reageert Roos op die verrassende conclusie van het linkse opinietijdschrift. “Niet alleen mijn naam, maar ook die van vrienden en kennissen staan erin, zoals Jan Dijkgraaf, Thierry Baudet, Syp Wynia en Wierd Duk,” aldus Jan. “Het artikel is niets anders dan hitlist.”

Het ultralinkse blaadje De Groene Amsterdammer, de titel zegt natuurlijk al meer dan genoeg, kwam deze week met een verhaal: dat extreem-rechts Twitter zou domineren. Ik ging het snel lezen, want ik was namelijk erg benieuwd. Ik zit toch echt al heel wat jaren op Twitter, maar het was mij nooit opgevallen dat extreemrechts de boel in handen heeft op dat social mediaplatform.

Het artikel begon gelijk stevig met de alt-rightterrorist die in El Paso 22 mensen doodschoot. Hij had het voornamelijk voorzien op Mexicanen uit racistisch motief. De Texaanse schutter kwam door zijn daad door aansporing van ultrarechtse mensen zoals… zoals ik. Het staat er echt. Ik sta op plaats acht van de top tien alt-rightpropagandisten die dit soort lui inspireren om massamoorden te plegen. Niet alleen mijn naam, maar ook die van vrienden en kennissen staan erin, zoals Jan Dijkgraaf, Thierry Baudet, Syp Wynia en Wierd Duk.

Nu ken ik deze mannen goed genoeg om te kunnen zeggen dat er werkelijk geen druppel kwaad bloed bij zit. Geen van deze heren is gewelddadig of zou aansporen tot geweld. En toch staan ze, met mij, in een heel fout lijstje in dat krakersblaadje als promotors van terreur. Met een klein beetje onderzoek kraakt het artikel al. Want als je kijkt wie of wat Twitter in ons land domineert staat alleen Baudet, als fractievoorzitter van een van de grootste politiek partijen in ons land, in de top honderd van de invloedrijkste twitteraars. De rest van het alt-rightlijstje komt niet eens in de buurt. Dus stellen dat zij het platform domineren is totale nonsens. Maar waarom staat dat er dan?

Het is de nieuwst vorm van demoniseren. In een documentaire van Ellie Lust over homo-acceptatie kwam advocaat Sidney Smeets aan het woord om onder anderen mij de schuld te geven aan het uitlokken van anti-homogeweld. Nu mensen extreemrechts, fascist, nazi of racist noemen weinig meer uithaalt is de volgende fase aangebroken om mensen als radicaal weg te zetten. Je zegt weliswaar dat ze zelf geen geweld gebruiken, maar met hun mening wel geweld uitlokken. En zie daar de nieuwste mogelijkheid om deze mensen uit te stoten en als gevaarlijk te boek te zetten. Het artikel is niets anders dan hitlist.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Mar

  Mensen, lees alstublieft het artikel van de Groene Amsterdammer.

  Het is niet zoals Jan Roos het beschrijft. Jan Dijkgraaf en Wierd Duk komen aan het woord en zijn heel verhelderend over hoe en wat.

  Leesvoer voor een ieder, of je nu links of rechts zit.

  1. Mycase

   ik heb het stuk helemaal gelezen en Jan heeft 100% gelijk, al is het wel taai leesvoer hoor pffff

 2. Ritter

  Tegenwoordig ben je “extreem rechts” ,volgens de linkse media, als je kritisch bent op de illegale massa immigratie, kritisch op de islam en kritisch op de EU.

  Dit volgens een linkse media die haar eigen (verkapte) linkse agenda promoot onder het mom van “onafhankelijke berichtgeving”. Journalistiek lijkt tegenwoordig dan ook meer (verkapt) activisme.

  1. Isengrijn

   Ritter:

   “…Tegenwoordig ben je “extreem rechts” ,volgens de linkse media, als je kritisch bent op de illegale massa immigratie, kritisch op de islam en kritisch op de EU…”

   Raar dat we dit van jou moeten horen. Komt een beetje hypocriet over. Tegenwoordig ben je, volgens jou, antisemitisch als je kritisch bent ovrr het beleid van Israël. 😉

   1. meneer cactus

    tja palestijnen lovers zijn nu eenmaal niet objectief

   2. Seneca

    @isengrijn
    de Jood dan wel Israël is je echt een doorn in het oog, nietwaar? niet zo sterk je anti joodse gevoelens laten blijken, het zou wel eens een reactie kunnen uitlokken die je en je naasten niet echt zal bevallen. een bezoek aan een psychiater kan ook wel eens helpen; misschien kan die je duidelijk maken dat je in het verleden geschrokken ben van een joodse poes…

    1. Isengrijn

     Seneca:

     “…de Jood dan wel Israël is je echt een doorn in het oog, nietwaar?…”

     Niet meer of minder dan de islamiet, dan wel het Midden-Oosten, Seneca!

     “…het zou wel eens een reactie kunnen uitlokken die je en je naasten niet echt zal bevallen…”

     Ga je nu weer zitten dreigen vanachter je toetsenbord?! Dit had je al vaker gedaan, weet je nog?
     Sterker nog, jij wilde mij wel even wat klappen komen geven. Ik moest de plaats en tijd noemen, weet je nog? En weet je dan ook nog dat ik daar wel stond, maar geen Seneca? Het waren mij begindagen op DDS.
     Ach, later las ik pas dat jij hoogbejaard bent met een hele grote smoel.
     Het is je vergeven, hoor! 😉

     1. Top

      Maak die afspraak eens met mij. Oh jottumpie.

     2. Seneca

      @isengrijn
      u vergist zich. de waarschuwing is geen bedreiging. het is namelijk altijd mogelijk dat iemand zich hier zo aan stoort dat diegene het recht in eigen hand neemt. dat wilt u noch uw naasten. overigens denk ik dat u aan een delirium lijdt; waar staat dat ik op zou wachten en in welke stad zou dat dan geweest zijn? ik woon mettertijd in Italië dus uw relaas is behoorlijk onwaarschijnlijk. wederom een bewijs dat u niet helemaal spoort. jammer dat uw omgeving zich zo aan u moet aanpassen. Prozac wil wel eens – in uw geval denkelijk niet, u bent te ver op het pad der verdwazing – helpen.

     3. Isengrijn

      Seneca schreef:

      “…@Laaghlandt
      (*)Ik daag je uit. Noem een plek, dag en tijd en ik ontmoet je. Wat er dan gebeurt, zal een verrassing voor je zijn. Ik zie je reactie tegemoet… Als je niet reageert weet dit forum wat een ongelooflijke lafaard je bent…”

      Ik was er wel! 🙂

      Hier de dappere praat van jou vanuit het veilige Italië!:

      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/mega-antisemiet-abou-jahjah-stelt-treurig-vast-alle-joden-in-de-zee-gooien-is-niet-haalbaar/

 3. toetssteen

  @Jan Roos
  Plus veel van mij. Hou vol!
  @My Case
  Ik denk dat het zo taai is dat velen de smurrie in het artikel niet eens gelezen hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.