'FVD-kiezers, verlaat partij niet nu er gerommel is vanwege Otten; jullie vertrouwen en loyaliteit is hard nodig'

Geen categorieaug 29 2019, 15:00
Het zijn turbulente tijden bij Forum voor Democratie. Henk Otten scheurt de partij, en veel kiezers lopen weg. Columniste Hanna Wittebroek hoopt dat FvD-kiezers desondanks trouw blijven aan de partij: "FvD is op dit moment de enige partij die daadwerkelijk iets kan veranderen in ons land, maar ze heeft daar wel jullie vertrouwen en loyaliteit bij nodig."
Dinsdag verscheen een bericht in de media dat kamerlid Theo Hiddema het onterecht vindt dat Otten uit de partij van Forum voor Democratie is gezet. De mainstream media - kort: MSM - doken er massaal bovenop, klaar om een nieuwe bom te laten barsten. Want als mede-Kamerlid zou een ruzie tussen Baudet en Hiddema zomaar eens het einde van FvD kunnen betekenen, en dat is precies waar de MSM op uit zijn. En volgens mij is dat ook exact een van de redenen van FvD-stemmers om op FvD te stemmen: de MSM dienen een belang, het belang van het partijkartel.
Om mij heen zie ik FvD-stemmers afhaken, ze zijn onder andere bang voor “LPF-achtige toestanden” en besluiten daarom hun vertrouwen in FvD op te zeggen. Ik neem dat, vooral de kiezers van 30 jaar of ouder, kwalijk. Bij de LPF werd de partijleider, door een linkse activist, na maandenlange demonisering door de MSM en andere politieke partijen, vermoord. Dat zorgde voor chaos, het gezicht van de partij verdween. De MSM hadden bereikt wat ze wilde bereiken; het einde van de LPF. En dat is precies de reden dat ik het 30-plussers kwalijk neem, jullie hebben met eigen ogen kunnen zien hoe de LPF om zeep is geholpen door onder anderen de MSM en baseren jullie besluit om je vertrouwen in FvD op te zeggen op nieuwsberichten van diezelfde MSM. Je zou het bijna hypocriet noemen.
Een deel van jullie maken de volgende gedachtegang: we gaan weer PVV stemmen want die dienen ook een groot deel van onze belangen en daar is intern minder gedoe. Ik begrijp dat, maar ik wil daarbij graag aan jullie vragen op welke manier jullie denken dat de PVV jullie belangen kan gaan behartigen? Er is geen enkele kartelpartij die nog overweegt om met de PVV samen te werken, de PVV is compleet uitgesloten en zal altijd een oppositiepartij blijven. FvD is dat niet, vooral de VVD en het CDA zijn partijen die bij een grote verkiezingswinst van FvD nog wel eens kunnen besluiten met FvD een kabinet te vormen.
Natuurlijk, ook ik vind het jammer dat er zoveel relletjes in het openbaar worden uitgevochten en had liever gezien dat Otten en Baudet op een nette wijze, achter de schermen, afscheid van elkaar hadden genomen. Echter is dat voor mij geen reden om het vertrouwen in een politieke partij op te zeggen. FvD strijdt nog steeds tegen het partijkartel, komt op voor de Nederlandse waarden, wilt een directere democratie en ga zo nog maar even door. Dat verandert niet. Gerommel bij een snelgroeiende partij in de kinderschoenen zal je, helaas, altijd houden.
Lieve FvD-stemmers, of nu ex-FvD-stemmers, mag ik dan ook een beroep op jullie doen? Mag ik jullie vragen om alsjeblieft wat meer vertrouwen in je partij en je eerste keuze te hebben? FvD is op dit moment de enige partij die daadwerkelijk iets kan veranderen in ons land, maar ze heeft daar wel jullie vertrouwen en loyaliteit bij nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten