Datingsites sjoemelen massaal met nepprofielen “sommige profielen op onze websites zijn wel echt”

Ondanks een tik op de vingers van de Autoriteit Consument en Markt blijven klanten maar tegen nepprofielen aanlopen op datingssites. Gebruikers denken met mensen in gesprek te zijn, maar komen bedrogen uit. Extra zuur is het dat de dienstverleners flinke geldbedragen vragen voor een “match” met een nepprofiel, via NOS

Op Tinder geldt hetzelfde mechanisme als bij de andere in opspraak geraakte datingprogramma’s. Als je geld betaald wordt je vaker gematcht met (nep)profielen. Deze nepprofielen zijn eenvoudig te herkennen aan het feit dat de naam en foto’s van het profiel toegankelijk zijn, maar verdere informatie ontbreekt. Vaak blijft interactie in zo’n geval beperkt tot een “hallo”. Of volgt zelfs helemaal geen reactie.

Ook op de meer ‘gure’ datingssites is het een fenomeen, die nepprofielen, waarbij gebruikers zelfs geld betalen om te mogen chatten met personen die zich anders voordoen dan zij zijn. Of met profielen die ‘inactief’ zijn.  Volgens een medewerker van SRvision is slechts 10% van de vrouwelijke profielen is en 90% dus nep. Bij mannen die op zoek zijn naar mannen is 80% van de profielen echt.

Mensen die van dergelijke diensten gebruikmaken zijn dus gewaarschuwd: je betaalt een dure prijs voor interactie met spookprofielen. Lekker makkelijk cashen is het natuurlijk wel voor de datingssites, maar netjes is het allerminst. Toegeven doen ze het dan weer wel, maar dan ook alleen omdat het bewijs glashard is:

“Sommige profielen op onze websites zijn wel echt. Onder de vrouwen is circa tien procent; bij mannen die op zoek zijn naar mannen, is dat 80 procent.”

Veel beter is het om een liefdespartner te ontmoeten in de buitenlucht. Niet alleen heb je dan oogcontact, maar heb je ook ‘sneller beet’, ten minste als je de kunst van het flirten beheerst.

 

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. ZiggyStardust

  Teunis, tinder werkt prima, ook zeker voor relaties. Maar 1 wijze les, betaal nooit voor seks. Dan kom je bedrogen uit.

  1. Dik

   En bij de ho.eren

 2. Agios

  “….90% dus nep…” En dat is maar goed ook. Het is een wijze les. Stel je voor dat je wel beet hebt. Dan kun je ervan uitgaan dat 90% van de vrouwen links, groen of beide is. Kijk, dat zou je toch niet willen. Dat is op voorhand je leven verpesten. Gewoon links laten liggen. Dat is het allerbeste. Een wijze vriend heeft me vroeger eens voorgerekend dat je beter niet kunt trouwen, maar als je daar behoefte aan hebt naar een publieke vrouw kunt gaan. Een vrouw kost je vandaag de dag een vermogen. Ze worden gaandeweg ook steeds veeleisender. Stel dat je met een beetje geluk een vrouw hebt die vier keer per maand geen hoofdpijn heeft en je dat om kunt ruilen met een publieke. Je betaalt en bent meteen van een hoop gezeik af. Vele malen goedkoper en vele malen verrassender. Ik zou zeggen: Doen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.