EU-diplomaten: Dijsselbloem kreeg IMF-baan niet door “dubieuze rol” Frankrijk

De Fransen deden er alles aan om te voorkomen dat Dijsselbloem de functie kreeg. En dat heeft ze het gewenste resultaat opgeleverd.

Nederland heeft het geprobeerd. Eerst moest Frans Timmermans voorzitter worden van de Europese Commissie. In eigen land werd hij gezien als topfavoriet. Helaas voor hem werd hij het niet. Nee, meneer greep naast die functie, en Nederland dus ook. In plaats van Timmermans werd Von der Leyen benoemd, een vrouw die precies zal doen wat Duitsland en Frankrijk willen.

Toen dat mislukte bedacht de regering Rutte dat Jeroen Dijsselbloem dan maar president van het IMF moest worden. Ja, dat zou vast wél lukken.

Nou nee. Weer niet. En weer omdat Frankrijk ingreep:

Dat Jeroen Dijsselbloem niet de opvolger wordt van IMF-directeur Christine Lagarde is deels te wijten aan de dubieuze rol die Frankrijk speelde als regisseur van de selectieprocedure. Dat zeggen EU-diplomaten en -ambtenaren die het proces achter de schermen van nabij hebben gevolgd.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire had neutraal moeten zijn — een soort van scheidsrechter — maar speelde stiekem een bijzonder actieve rol die er in de eerste plaats op gericht was om Dijsselbloem te blokkeren.

Natuurlijk verbaast dit helemaal niemand. De Fransen spelen al jaren zo’n vieze, stiekeme rol in de Europese Unie. Dijsselbloem is te veel een “havik” en dus moet voorkomen worden dat hij een topfunctie krijgt. Oh ja, en dat Nederland daarbij verneukt wordt is een extra bonus wat Parijs betreft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. plakband

  Nexit.

  1. logisch denken

   2 🙂 🙂

 2. pejoar

  Dit land is al zo lang het onderdanige slaafje van de EU.
  Ze geven wel multinationals de kans om belasting te ontduiken en betalen zelf netjes alle afdragen die de EU ons voorlegt kritiekloos.Daarbij de hoogste belastingdruk van de planeet en koploper op het gebied van dromerig de wereld verbeteren omdat dat een goed gevoel geeft aan de deugers.
  En niet te vergeten,iedereen verketteren die tegen die EU is.

 3. rujoleki

  De PVV zal als ze aan de macht komen uit de EUROPESE unie stappen. Ook het Schengenverdrag wordt nietig verklaard zodat de grenzen dicht kunnen.
  Helaas stemmen er nog teveel Nederlanders op de wegkijk en meehuichelpartijen.
  Hopelijk krijgen zij afgaanse buren en/of krijgt hun dochter verkering met een moslim.

  1. EU kok

   Quote : Hopelijk krijgt hun dochter verkering met een moslim.
   .
   Gelukkig haalt AZG die moslims voor u op.

 4. Kristalix

  Zouden politici zelf nou echt niet zien hoe slecht de EU is voor hun zelf? Koekie van eigen deeg voor deze kwast. Hiellenlikker.

 5. Jumping

  Wat blijkt wederom uit dit item.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Nederland als Netto betaler, al sinds het bestaan van de EU, is het lachertje van Europa.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Deze Rutte heeft zelfs de bedrijfspensioenen, aan de EU geschonken.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Korporaal Monty

   “Nederland is een keiverrot land geworden”

   Nog steeds geen vakantie of blijf je in eigen land?
   Luister naar de Wijze woorden van Trump en verkies een land dat beter is.
   Amerika wordt trouwens ook onveiliger.

 6. Rosasolis

  Er waren ook andere landen tegen Dijsselbloem als directeur van de IMF. De grootste bezwaren kwamen uit Italie, Griekenland en andere zuid-Europese landen. Omdat Dijsselbloem als Nederlands minister van financien vroeger nooit tegen massale illegale migratie heeft uitgesproken. Dit was een enorme financiele probleem voor deze landen, die nog steeds lijden onder grote problemen met nog meer illegalen die nu alweer dagelijks arriveren. Vandaag heeft Malta gevraagd als Nederland enkele van deze boot migranten zouden willen opnemen, omdat de kampen op deze eiland
  overvol zijn.
  Misschien was de min. uit Bulgarie gekozen omdat zij meer ideeen heeft over het oplossen van dit gigantisch financieel probleem die nu een grote dreiging voor heel Europe is geworden.

 7. Jv

  En…….EU fanaten in Den Haag, nog steeds blij met de grandioze EU waar alleen Duitsland en dat smerige arrogante en achterbakse geldzuigende land Frankrijk, het voor het zeggen hebben? Wij hebben niets, mogen niets en lopen als een getemde hond achter deze EU bende aan. Alleen ons geld, tja….. dat is meer dan welkom om de Franse begroting kloppend te krijgen.
  Wanneer wordt de EU eens wakker?
  Kamerleden, wanneer tonen jullie nu eens jullie ruggengraat? Ach hoe dom om te vragen, wij hebben politici die een ruggengraat en verstand van een slak hebben.
  Daar rest maar een oplossing voor en dat zijn slakkenkorrels!

  1. EU kok

   Quote: wij hebben politici die een ruggengraat en verstand van een slak hebben.
   .
   Gelukkig zijn die “slakken” er dankzij u in geslaagd op die positie te komen.

   1. Jv

    EU Kok; een stem op deze partijen was een verloren stem, als zodanig heb ik een besluit genomen om niet te stemmen. Verloren stem idd, maar kan mijzelf gelukkig prijzen dat ik dit zooitje niet in het zadel geholpen heb. Dat heeft niemand trouwens want het is weer een coalitie geworden van een ratjetoe van een stel lanterfanters die met hun zgn kennis geen ene mallemoer kunnen bewerkstelligen. Zelfs nieuwe wetgevingen rammelen aan alle kanten, of zijn er bewust gaten in de mazen achtergelaten zodat het linkse rapalje er altijd doorheen kan zwemmen?
    Aan u, de zgn juiste stemmer, om dit te beoordelen waarvan de uitslag nu al bekend is.
    Dus bespaar mij uw commentaar want daar heb ik al zwembaden vol van.
    Trouwens, ik reageer op dit nieuws om mijn mening weer te geven.
    Ik heb dus niemand gevraagd om hierop commentaar te geven.
    Laat mij mijn mening zeggen zoals het u ook vrij staat uw mening te zeggen, maar neem me niet de maat. Of bent u zo’n klein kind dat stampvoetend zijn/haar gelijk wil halen……..wat u overigens nooit van mij zult krijgen!

    1. Julian

     Wat een rare manier van sussen van het geweten…Ook door niet te stemmen help je dus de partijen waar andere mensen wel op stemmen. En dat schrijf ik niet stampvoetend.. Hoeft ook niet. Feiten zijn feiten.

  2. Marija

   DE EU ONTMASKERD….. Google.

   1. Marija

    eunmask.wordpress.com

 8. Meriadoc Brandebok

  Zowel Timmermans en Dijsselbloem lieten zich leiden door hun principes – in het geval van Timmermans de rechtsstaat en democratie in Oost-Europa, in het geval van Dijsselbloem een streng en zuinig begrotingsbeleid in Zuid-Europa.

  Als je een leuk baantje wilt scoren moet je je principeloos overal inlikken en iedereen te vriend houden.

  Bovendien speelt er nog iets anders mee. Nederland dwarsboomt Frankrijk al een tijdlang in haar eurofederalistische bigspendingsplannen. De muis in West-Europa tackelt het logge lijf van de Franse stokbroodverkopers. Dat heeft kwaad bloed gezet bij de Franse regering, die overigens zelf weinig speelruimte heeft.

  Rutte is een veel bekwamer staatsman dan Macron en het Nederlabdse kabinet is competenter dan het Franse.

  1. Jan de Man

   Kletskoek, Rutte is een oplichter en pathologische leugenaar, net als jouw 60-plus vriendje en jijzelf.

 9. Meriadoc Brandebok

  “You cannot spend all the money on drinks and women and then ask for help.”

  – Jeroen Dijsselbloem

  1. Jan de Man

   De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
   ~Lao Tse ~

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik begrijp niet wat je doel is met dit getrol. Lao gaat niet weg, dus kap nou eens een keer met dit geziek.

 10. logisch denken

  tja , het netwerk van de heren baantjes is niet zo doorzichtig als onze linkse pvda vrindjes dachten. Wat een loosers 🙂 🙂 🙂

 11. Duckday

  NL EXIT

  Wat heeft de EU en EURO nu bijgedragen aan werkgelegenheid en voorspoed wat is de normale man vrouw er nu beter van geworden We worden overspoeld van het voormalig oostblok Gelukszoekers stromen massaal hier binnen DE huidige politiek is volledig de weg kwijt Voor zich zelf zorgen ze goed en strooien massaal aan hun vriendjes met top banen De politiek is gewoon ziek Dit kabinet moet zeer snel vedwijnen We zitten aan de top van prijsopdrijving Stem PVV of FvD slechter kan het niet worden

 12. Vliegenvanger

  Ben heel blij dat de Nederlandse regering al twee keer hun neus hebben gestoten. De EU moet een samenwerkingsverband zijn. Nou ik zie het, ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Het enige wat Nederland wel kan onder Rutte grof geld blijven storten aan de EU.
  De EU is een grote gammele beweging, zou gauw mogelijk opheffen die zooi. Samenwerking hebben ze nooit van gehoord.
  Kijk maar naar de kolencentrales, kijk maar naar het aardgas, kijk maar naar de belastingen. De EU staat voor eenheid, nou die is ver te zoeken. Eerder verdeeldheid.
  Bedankt regering Rutte.

 13. Kretoloog

  Nederland heeft met Frans Timmermans al een topfunctie. Het is naïef te denken dat wij, als 1 van de 28 EU-landen, meer topfuncties zouden kunnen krijgen. Niet 1 land heeft er 2. Ook supermachten als Duitsland en Frankrijk niet.
  Bovendien was Oost-Europa overgeslagen bij de verdeling van de functies in de vorige ronde. Deze uitkomst is niet meer dan logisch en normaal.

 14. Kapitein Haddock

  Dijsselbloem verloren voor Europa?
  Waarschijnlijker is dat Oost- en Zuid Europese landen niet de (dictatoriale ?) dwang willen, van mede bedenker Dijsselbloem; de fatale “rekenrente” voor spaarders en pensioengerechtigden!
  De nu ononderbroken stroom Euro’s (Nrd-West Europa naar genoemde landen) zou, eventueel, verstoord kunnen worden.
  PS
  Even terzijde, maar Dijsselbloem rakend:
  Rutte moet zich minder slaafs opstellen t.o. Brussel; waarom géén rekenrente pensioenen in Duitsland? Zelf heb ik een klein pensioen uit Duitsland, maar verleden maand keurig GEINDEXEERD!!!
  Hoe zit dit ? Toch een toekomstige greep Brussel in de overvolle Nederlandse pensioenpotten?

 15. Kapitein Haddock

  Dijsselbloem????
  Een ding is voor hem belangrijk: Nederland financieel naar het faillissement !!!!!!
  Wie het niet gelooft; even nadenken wat hij, tijdens zijn Ministerschap, heeft geflikt met de ex-sjoemelaar Goldman-Sachs, om de Nrd-Europeanen financieel in hun hart en portemonnaie te treffen!!!
  Zie de , vooral kleine, spaarders, pensioenen, etc,.

 16. Cesare

  Die Fransen zijn altijd al een drie-lettervolkje geweest. En zijn de erfvijand van Nederland. Krijgen we het moeilijk mee nu de engelsen uit de EU stappen. Misschien maar beter als wij dat ook doen.

  1. Roughwood

   Eens Cesare. Ze bedienen zich te pas en te onpas van protectionisme, voorbeelden te over en niet te vertrouwen dat volk.

 17. FJ

  Het is toch allemaal niet zo moeilijk. Die minister van Financiën van Frankrijk voldoet al jaren niet aan de door de EU opgelegde eis om de begroting onder 3 % te brengen en de staatsschuld op 60 % van het BBP.

  Zolang de EU geen maatregelen neemt tegen Frankrijk en de rest draagt Nederland geen overschotten af, maar houden we dat lekker in eigen zak en verdelen dat in de vorm van belastingvermindering over de uitgeholde pensioenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.