Au! Lewis Hamilton haalt keihard uit naar Pierre Gasly

Au! Lewis Hamilton haalt keihard uit naar Pierre Gasly

Lewis Hamilton doet het prima bij Mercedes. Bron: Christiano Barni / Shutterstock.

Eigenlijk is dit gewoon gemeen.

Het gaat bepaald niet goed met Pierre Gasly bij Red Bull. Hoewel hij in een wagen rijdt die de strijd aan kan met Mercedes blijft hij ver achter de top vijf rijden. Ook gisteren was het weer weinig soeps. Zijn teammaat Max Verstappen werd tweede en knokte voor de winst met Lewis Hamilton. Gasly was niet eens in het zicht.

De situatie zal Gasly ongetwijfeld zorgen baren. Hoewel Red Bull geduld met hem zegt te hebben weet hij ook dat hij zich snel zal moeten verbeteren. Zo niet, dan is het alles behalve waarschijnlijk dat hij volgend jaar nog voor Red Bull rijdt. Misschien voor Toro Rosso, zoals vorig seizoen, maar niet voor het eerste team.

Je zou denken dat andere coureurs daar iets van mededogen mee hebben. Nou, Lewis Hamilton niet. Na de Grand Prix van gisteren haalde hij namelijk op achterbakse wijze uit naar Gasly, aldus De Telegraaf. Gevraagd of hij te spreken is over een mogelijke comeback van Fernando Alonso in de Formule 1 liet Hamilton het volgende weten:

,"De beste rijders zouden in de beste auto’s moeten rijden. En wat dat betreft is er nog een plekje in een winnende auto beschikbaar...”, aldus Hamilton.

Vervolgens reageerde Verstappen daar op door te zeggen dat Alonso dan maar eens met een Mercedes-teambaas moest spreken, hoewel hij natuurlijk best begreep dat Hamilton het over Gasly had. Voor de goede orde herhaalde die zijn kritiek nog maar eens:

"Valtteri is geweldig en kan races winnen. Ik zou eerder zeggen dat jouw team nog een plekje over heeft."

Ja, Lewis, het was duidelijk dat je dat bedoelde. Waarom moet je dat in vredesnaam herhalen?

Het is een beetje merkwaardig gedrag voor een man die al vijf keer wereldkampioen is geworden. Hij heeft dit, zou je denken, niet nodig. Iedereen ziet dat Gasly ondermaats presteert, en weet dus dat het einde oefening voor hem zal zijn als hij zich niet voor het einde van het seizoen fors verbetert.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer