shutterstock 1094659049

Au! Lewis Hamilton haalt keihard uit naar Pierre Gasly

Geen categorieaug 05 2019, 12:00
Eigenlijk is dit gewoon gemeen.
Het gaat bepaald niet goed met Pierre Gasly bij Red Bull. Hoewel hij in een wagen rijdt die de strijd aan kan met Mercedes blijft hij ver achter de top vijf rijden. Ook gisteren was het weer weinig soeps. Zijn teammaat Max Verstappen werd tweede en knokte voor de winst met Lewis Hamilton. Gasly was niet eens in het zicht.
De situatie zal Gasly ongetwijfeld zorgen baren. Hoewel Red Bull geduld met hem zegt te hebben weet hij ook dat hij zich snel zal moeten verbeteren. Zo niet, dan is het alles behalve waarschijnlijk dat hij volgend jaar nog voor Red Bull rijdt. Misschien voor Toro Rosso, zoals vorig seizoen, maar niet voor het eerste team.
Je zou denken dat andere coureurs daar iets van mededogen mee hebben. Nou, Lewis Hamilton niet. Na de Grand Prix van gisteren haalde hij namelijk op achterbakse wijze uit naar Gasly, aldus De Telegraaf. Gevraagd of hij te spreken is over een mogelijke comeback van Fernando Alonso in de Formule 1 liet Hamilton het volgende weten:

,"De beste rijders zouden in de beste auto’s moeten rijden. En wat dat betreft is er nog een plekje in een winnende auto beschikbaar...”, aldus Hamilton.

Vervolgens reageerde Verstappen daar op door te zeggen dat Alonso dan maar eens met een Mercedes-teambaas moest spreken, hoewel hij natuurlijk best begreep dat Hamilton het over Gasly had. Voor de goede orde herhaalde die zijn kritiek nog maar eens:

"Valtteri is geweldig en kan races winnen. Ik zou eerder zeggen dat jouw team nog een plekje over heeft."

Ja, Lewis, het was duidelijk dat je dat bedoelde. Waarom moet je dat in vredesnaam herhalen?
Het is een beetje merkwaardig gedrag voor een man die al vijf keer wereldkampioen is geworden. Hij heeft dit, zou je denken, niet nodig. Iedereen ziet dat Gasly ondermaats presteert, en weet dus dat het einde oefening voor hem zal zijn als hij zich niet voor het einde van het seizoen fors verbetert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten