Forum voor Democratie scheurt in twee: Otten neemt twee senatoren met zich mee

Het is een grote schande, maar Forum voor Democratie wordt echt in tweeën gescheurd. En dat wordt gedaan door Henk Otten, één van de grondleggers van de partij die daarna in de problemen kwam omdat hij a) Thierry Baudet met een mes in de rug stak en b) er qua financiën een puinhoop van leek te maken.

Het is te triest voor woorden, maar Henk Otten is er dan echt in geslaagd om een paar Eerste Kamerleden mee te sleuren naar zijn nieuwe — nog op te richten — partij. Zowel Jeroen de Vries — die onder meer diende als chauffeur van Baudet — en Dorien Rookmaker — die eerder nog zei te hopen dat de twee zich zouden verzoenen — gaan met hem mee. Dat bericht De Telegraaf vandaag.

Door deze move is een kwart van de senaatsfractie van Forum voor Democratie nu overgestapt naar de nieuwe partij. Volgens Otten is het waarschijnlijk dat daar nog een paar bijkomen. Het zou in theorie dus zomaar kunnen dat misschien wel de helft van de Eerste Kamerleden van FVD de overstap maakt. “In de senaat en in de Statenfracties zijn meer mensen die willen overstappen. We smeden een hechte club,” zegt Otten.

Natuurlijk vraag je je af wat de standpunten van die nieuwe partij zullen zijn. Nou, misschien dat dit je bekend voorkomt:

Er is al een shortlist met mogelijke namen voor de nieuwe partij. Een globaal partijprogramma is er ook, waarin beter bestuur, koopkrachtverbetering en de strijd tegen klimaatmaatregelen en immigratie de belangrijkste punten zijn. En er zijn een paar voornemens: bij deze nieuwe club geen ’boreaal geleuter meer à la Baudet’, belooft Otten.

Met andere woorden, de nieuwe partij wordt Forum voor Democratie zonder Baudet. Dat is het. Meer valt er niet over te zeggen.

Aan de ene kant is dit natuurlijk triest en moeten de overstappers zich helemaal kapotschamen. Aan de andere kant valt het Baudet ook zeker wel kwalijk te nemen dat hij deze mensen niet binnen boord weet te houden. Oké, De Vries en Rookmaker waren en zijn vertrouwelingen van Otten, maar als er nog meer overstappen betekent dit dat Baudet het als leider toch laat liggen. Dáár is hij verantwoordelijk voor — en dat moet hij dus ten koste van vrijwel alles voorkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. Lao Tse

  “Aan de andere kant valt het Baudet ook zeker wel kwalijk te nemen dat hij deze mensen niet binnen boord weet te houden.”

  De kern van de problemen bij het is Baudet. De man mist politiek en bestuurlijk talent.

  Wel een goede zaak dat het rechtspopulisme in Nederland inmiddels is versnipperd over drie aandoenlijke partijtjes. Dat gaat dus weinig schade veroorzaken.

  1. Original NL

   Onze taalnazi:…..”De kern van de problemen bij het is Baudet”.tut tut tut….

   1. Lao Tse

    Ik verbeterde dat in de tweede bijdrage, Original.

   2. Siemien

    Ja onze aller taalnaatsie Lao zit er met soort berichtjes bovenop.
    Gewoon om hier zijn minderheidsstandpunt te ventileren.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Ik dacht altijd dat Siemien een lelijk vals wijf was met haar op haar tanden ?!
     Blijkt een vent te zijn.
     Nou ja ” vent ” !

     1. Hermann

      @CLC…Ik heb meer het idee dat hij als een oude man is geboren. Semien babbelt graag over de verleden tijd is mij opgevallen.

  2. Willemm

   Correct. De enige manier voor het rechtspopulisme om een kans te maken op besturen is als ze samenkomen als één partij, zoals bij de verkiezingen dit jaar. Het percentage van de stemmen dat naar populistische partijen gaat stijgt niet, ook al ontkennen rechtspopulisten dit. Het blijft slechte een minderheid in Nederland, en hoe meer deze minderheid versnipperd raakt, hoe minder kans op succes.

   1. Peter Oudshoorn

    Voor het geval je het nog niet wist Willemmmmm: alle politieke partijen en richtingen vertegenwoordigen slechts een minderheid. Geen noodzaak dus om zo denigrerend te doen.

   2. meneer cactus

    Willem , kom je nog even terug op het pensioen vraagstuk of voorkomt je linkse ego dit ?

    1. Willemm

     Je suggereerde met je uitspraak dat er 1500 miljard euro van het pensioenfonds naar de EU gaat. Dat Nederland een pensioen van 1500 miljard heeft is toch geen argument tegen de EU?
     Het feit dat het gelijk over een ander onderwerp moet gaan bewijst wel dat zelfs jullie mijn uitspraak niet kunnen ontkennen.

     1. meneer cactus

      misschien moet je even reageren bij het bewuste onderwerp willempie want wat je nu beweerd staat er niet. Waarom nou weer liegen als het gewoon op schrift staat ? sukkel

     2. Willemm

      Meneer Cactus wordt aggressief wanneer zijn ongelijk wordt bewezen, nadat hij hier zelf over begint. Zeer typisch.

  3. Bolkestein

   Het wil na de implosie van 38 zetels tot een kabouterpartijtje van slechts 9 zetels nog niet zo vlotten met het herstel van de PvdA, ondanks dat ze in de oppositie zitten en weer gouden bergen beloven. Of wil je het daar maar liever niet over hebben?

 2. Lao Tse

  “Aan de andere kant valt het Baudet ook zeker wel kwalijk te nemen dat hij deze mensen niet binnen boord weet te houden.”

  De kern van de problemen bij het FvD is Baudet. De man mist politiek en bestuurlijk talent.

  Wel een goede zaak dat het rechtspopulisme in Nederland inmiddels is versnipperd over drie aandoenlijke partijtjes. Dat gaat dus weinig schade veroorzaken.

  1. Joshuak

   Dat roep je wel, maar realiteit zegt dat partijen als VVD en CDA toch net als dr conservatieven in Engeland een meer rechts beleid te voeren anders bij je stemmers bloeden naar andere partijen..

   En voor zover ik had gehoord interrseerd het 9/10 Fvd stemmers niet wat er met Otten is gebeurd.. Want het is in de politiek bij elke Partij 1 dikke rotzooi..

   Kan je je herinneren van groenlinks die partijleden royeerd oomdat ze niet links te genoeg zijn.. Of andere partijen die constant nek diep in de shit zitten..

   Jij onthoud alleen maar wat er bij rechts gebeurd.. En dat is waarom jullie keihard gaan verliezen.. Dubbele meetlijnen.. 1 extreem lage lat voor links.. En een meters hoge lat bij rechts..

   Het begint op te vallen, en geloof me dat gaat de geloofwaardige slopen van de media en andere partijen onder de gemiddelde Nederlander.. En daar gaat PVV en Fvd veel voordeel aan hebben

 3. Korporaal Monty

  “Het is een grote schande, maar Forum voor Democratie wordt echt in tweeën gescheurd.”

  Het is perfect. Hoe meer partijen op rechts hoe groter de kans dat er een rechtse coalitie komt.
  Op naar de 76 zetels met PVV, FvD en Otten.

  Alleen samenwerken zal een dingetje worden.
  Maar dat moet geen probleem zijn voor verstandige mensen.

  1. Watcher

   Je heP humor..

  2. Willemm

   Dat is niet hoe het werkt in de politiek. Rechtspopulisme blijft een minderheid, en dit zal ook zo blijven. De enige manier voor FvD om mee te regeren is door zich gematigder op te stellen en zo te hopen mee te regeren met bijvoorbeeld de VVD. Op dat gebied heeft Otten gelijk.

   1. Korporaal Monty

    “Rechtspopulisme blijft een minderheid,”

    Dat weten jij en ik en nog enkele anderen op dit forum.
    Maar velen denk dat een rechtse coalitie mogelijk is.
    Die zijn in de overtuiging dat rechts populisten goed kunnen samenwerken.

    Maar de feiten zijn duidelijk. Ze kunnen niet eens met elkaar samenwerken laat staan met anderen.

    Stuurboord mensen hebben behoefte aan één sterke leider, een soort dictator.

   2. meneer cactus

    willem geef je nog even antwoord op het pensioen vraagstuk of voorkomt je linkse ego dit ?

 4. Kretoloog

  Otten, Rookmaker, de Vries: alle 3 afkomstig uit de financiële wereld. En die alle 3 daarmee rijk zijn geworden. Die weten dus heel goed voor zichzelf te zorgen.

  Hoe? Wel, dit zegt voldoende: “Ach, soms komt er wel eens een rekening op het verkeerde stapeltje” (reactie Otten toen bekend werd dat hij 30.000 euro uit de partijkas naar zijn eigen bankrekening had overgemaakt).

 5. ikweetwatikwil

  Als een nieuwe partij succes heeft, ik bedoel dan de FVD, krijg je mensen die dat succes naar zich toe willen trekken en als ze dan ook nog de handjes niet thuis kunnen houden , gaat het mis.
  FVD zet hem op . Laat je horen. Dat zegt een PVV stemmer.

 6. meneer cactus

  Slap geleuter over recht populisme als je het niet eens bent met de linkse idioterie over sinterklaasje kom maar binnen met je helper en een achterlijke energietransitie. Linkse idioten die hun best doen om te spreken over links en rechts zodatt ze de onderwerpen niet op inhoud hoeven te verdedigen. Linkse mafklappers die vast blijven houden aan de stelling dat als je op inhoud links afwijst je automatisch rechts bent.

  Het linker kamp is nog veel verder verdeeld dan 3 clubjes en heeft nog veel meer splintertjes in het linkse achterwerk. Daarom komt links ook zelden tot inhoudelijke politiek maar blijft het linkse spectrum hangen op nivellerende linkse struisvogelpolitiek. Als je niet spreekt over het probleem dan is het er niet en bouw je wat wetgeving er omheen. Typerend voor links populisme

  Het is spijtig dat ook nu weer de machtlust van het individu voorgaat en dat men van mening is dat zelfs het landsbelang kan en mag wijken. Baudet had de boel moeten binden en niet uit elkaar drijven. Hiddema had zijn rol moeten pakken en zover in de media zichtbaar heeft hij dat onvoldoende gedaan. Otten was met zijn dreigementen over rechtzaken kapot maken zelf de drijvende kracht dat ie onhoudbaar is geworden. De hypocriete linkse media en andere linkse invloeden hebben fors zout in de open wonden gestrooid en bijvoorbeeld Otten ging daar graag in mee door bij Jinek te gaan zitten.

  Linkse volbloed idioten komen dan niet verder dan een spel van rechts en links schetsen terwijl de grondslag veel dieper ligt nu. Het wordt straks helemaal onmogelijk om een coalitie te smeden met minimaal 76 zetels om gedegen politiek te voeren. Er komen steeds meer hamerstukken in de tweede kamer diie moeten worden beoordeelt op ja of nee en geen ruimte laten op de inhoud. Dit gaat iedereen straks pijn doet als Otten ook ergens tussen de 5 en 10 zetels wegsleept die hij niet weghaalt bij Baudet of Wilders.

  Kortzichtige leeghoofden vieren nu feest

  1. Lao Tse

   Meneer cactus zoekt de oorzaak voor de versplintering van populistisch rechts bij de ‘linkse volbloed idioten’.

   De anderen hebben het gedaan.

   1. Piet51

    @Lao Tse
    “De anderen hebben het gedaan.” Dat is m.i. de kern van populisme. Het is altijd de ander die het gedaan heeft en die ander is altijd één grote groep of verschijnsel, zoals de islam, de migranten, het kapitaal. Aan dergelijke begrippen worden alle problemen opgehangen. De oplossing wordt dan meteen heel simpel, namelijk die ander of dat verschijnsel elimineren. Van enige nuancering in oorzaken en oplossingen is nooit sprake. Een dergelijke simpele kijk op de wereld is meteen ook de zwakte van die bewegingen. De wereld zit niet zo simpel in elkaar en de gepropageerde oplossingen gaan daarom nooit werken, hoogstens voor een heel korte tijd. En zo verdwijnen die partijen en politici uiteindelijk gewoon weer. Nieuwe populisten nemen dan hun plaats in en het spel begint opnieuw. Voorbeelden te over.

    1. meneer cactus

     je hebt wederom een leesprobleem pietje , jij als links populist komt niet verder dan je eigen gedachtegang , hullie hullie . Dat staat nergens waarmee je weeer aangeeft niet begrijpend te kunnen lezen.

     Voor de rest staat in die hele lap tekst wederom geen enkel degelijk argument of feit. Populistisch links gebrabbel wat je graag andere verwijt pietje. Je blijft dus voorlopig de kleuter pietje

     1. Piet51

      @meneer cactus
      Knap dat je zoveel leest in een stukje tekst dat daar helemaal niet over gaat. Ik zou het gewoon negeren. Lao Tse weet wat ik bedoel en anderen ook.

   2. Peter Oudshoorn

    Ik kan nergens in het betoog van meneer cactus lezen dat hij anderen de schuld ergens van geeft. Cactus heeft het over de versplintering op links en over Baudet die beter werk had moeten afleveren.

    Dus jij beschuldigt hem ten onrechte, Lola. Omdat dat lekker makkelijk is. En je loopse maatje Piet51 neemt dat hielenlikkend over.

    Smerig stelletje speelt vies spelletje.

  2. Willemm

   Wat hier op FvD links wordt genoemd is iedereen behalve de PVV en het FvD. Dit is een overgrote meerderheid, natuurlijk is het dan versnipperd.

   1. Peter Oudshoorn

    We hebben met Willemmmm een nieuwe fellow traveller aan boord die met zijn linksdraaiende harses rechts wel even de maat neemt.

    Het wachten is op zijn reactie waarin hij de massa-immigratie en islam verdedigt en zachtjes Allahu Akbar roept.

    Kennen we Willemmmm soms ergens van?

    1. Lao Tse

     Peter Oudshoorn noemt mensen die trots zijn op land en er graag wonen fellow travelers, landverraders dus.

     Hij woont zelf al jaren niet meer in Nederland en haalt ons land hier dagelijks door het slijk.

     Hoe krom kan men redeneren?

    2. Siemien

     Lao, ons alle welbekende islamknuffelende Nederland hatende ped* komt gelijk even zachtjes roepen Peter.

     1. Peter Oudshoorn

      Inderdaad Siemien. En wellicht is Willemm de ons welbekende Gustaaff, later geincarneerd als Guus en nu Meriadoc geheten.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Peter Oudshoorn

      Absoluut niet. Je weet wel beter.

    3. Willemm

     Ik zie mezelf niet als iemand van links, eerder iemand die tegen de zure zeurcultuur is die vooral duidelijk is bij populisten. Blijkbaar is Nederland, zoals dat hier zo mooi gezegd wordt, een “keiverrot land geworden”. En het is altijd de schuld van een ander.

     1. meneer cactus

      je reageert wel als iemand van links , hooghartig , ongehinderd door kennis anderen de maat nemend. Eigenlijk een perfect links rolmodel

     2. Lao Tse

      Raak!

   2. meneer cactus

    Willem geef je nog even antwoord op het pensioen vraagstuk ?

    Dank je voor de bevestiging dat we alles op PVV en FvD na links mogen bestempelen. Dank je voor de bevestiging dat het partijkartel een groot links geheel is.

  3. Piet51

   @meneer cactus
   Toch ook een beste lap tekst, toch? Ik heb nog wat aanvullingen. Uit (bijna) de eerste hand gehoord. Heel kort:

   * Hiddema houdt het binnenkort voor gezien.
   * Otten ronselt voor een Tweede kamer vertegenwoordiging nu ook onder de PVV.
   * Baudet is in alle staten, maar houdt zich voorlopig in. Hij weet het even niet.

   1. Kleptomaantje

    Erg grappig net als vliegen op strot af komen en stieren op een rode lap,
    Komen de trollen in grote getallen af op artikelen over baudet/otten.

   2. meneer cactus

    jouw glazen bol is onbetrouwbaar gebleken in het verleden pietje.

    1. Piet51

     @meneer cactus
     Zou kunnen, een enkele keer. Help me eens even herinneren, als je wilt?

   3. Lao Tse

    Baudet blijkt volstrekt niet in staat de PR over zijn zinkende schip te organiseren.
    Het toont zijn politieke onbenul.

    1. Siemien

     Nee Lao, onzin wat jij zegt, jij bent een kwiebus die leugens verkondigt.

     1. Dik

      De digitale plasser behoort tot het soort dat zich graag laat naaien door politici als Rutte & Klaver.

      Mundus vult decipi, ergo decipiatur

   4. Piet51

    Welk fractielid van de PVV in de Tweede Kamer zou de overstap naar Otten willen maken met als beloning het fractievoorzitterschap van die nieuwe fractie. Dat moet voor enkelen toch een aantrekkelijk beeld zijn: eindelijk ook mogen meebeslissen en niet alles aan de grote leider over hoeven laten. Misschien iets voor Bosma? Qua speerpunten, vooral migratie en klimaat, past hij perfect. Agema misschien? Maar haar zorgagenda heb ik bij Otten nog niet hoog op het lijstje gezien, wel de koopkrachtverbetering. Misschien beiden, maar ook voor anderen kan het een lonkend perspectief zijn.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Het rechtspopulisme wordt in dit land steeds meer versnipperd en op deze manier zullen ze alleen uitgroeiend tot een nog irrelevanter beweging. Een goede zaak

  1. Original NL

   Je valt in herhaling lao schillersdorf…dmv 2 nicks je eigen gelijk halen..knap hoor!

  2. Siemien

   ASS heeft niet het beste voor met Nederland das duidelijk, ASS houdt van versnippering en dat komt nooit ten goede van Nederland flapdrol

 8. Fortiori

  Nu nog de strijd staken tegen de klimaatmaatregelen. In IJsland werd een monument onthuld als bewijs voor een verandering van klimaat. Als je doorgaat met het ontkennen dan gaat dit niets worden.

 9. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Gereutel in de marge van de politiek !
  Stelt werkelijk niets voor…

 10. Dropje

  Mooi zo
  Henk sloopt het FvD en vervolgens stemt geen hond ooit op Henk
  Kortom het hele populistische zooitje draait zichzelf de nek om
  Whats new…

 11. Korporaal Monty

  Vreemd.
  De oorzaak van het versplinteren van FvD wordt hier op dit forum gezocht in de linkse media en niet bij de partij zelf.

  Best wel knap dan van de media en dom van de partij dat ze hierin getrapt zijn.

  Of zou het toch gewoon aan de partij liggen?

 12. Bolkestein

  Niettemin lijdt FvD hier nauwelijks onder in de peilingen.

  1. Lao Tse

   De komende weken zal dat wel duidelijk worden. Bolkestein.

   De PVV zal ten koste van het FvD wel weer een paar zeteltjes groeien. Niet dat dit politiek wat uitmaakt.

   1. Siemien

    Tuurlijk maakt dat wel uit, als het op door Lao zo geliefd links zou gebeuren zou het in Lao’s islamoogjes een glorieuze overwinning zijn geweest.

 13. Meriadoc Brandebok

  Baudet ontbeert elk bestuurlijk talent om zijn partij efficiënt aan te voeren. Hij heeft er één grote puinhoop van gemaakt. De rechtspopulistische achterban zal een andere leider moeten zoeken om haar hoop op te stellen.

  1. meneer cactus

   Je bedoelt Baudet heeft net zo goed gepresteerd als Jolanda Sap , Woutretje Bos , Diederik Swamzon enz enz

   Jaja de bestuurlijke kwaliteiten druipen eraf bij links 🙂 🙂

   1. Lao Tse

    Genoemde leiders voerden hun partijen naar regeringsverantwoordelijkheid.

    Zie je Baudet dat doen?

    1. Siemien

     Helemaal niet Lao, die voerde helemaal niet naar regeringsverantwoordelijkheid, wat kraam jij een onzin uit, deze lieten zich leiden/lijden naar de slachtbank, dit zal FvD niet laten gebeuren, de PVV zag dit namelijk op tijd en stapte uit.

  2. DidiMadloba

   Liever niet. Dan gaat het weer de goede kant uit met het klimaat en hoeven we niet te hamsteren voor een Nexit.

 14. Sans Rancune

  Als mr. Hiddema afhaakt is het fundament voor een verder voortbestaan van het FvD nog onzekerder geworden. Maar mr. Hiddema hoor ik niet. Onbegrijpelijk wat zo’n studentengrap kan uithalen.

  1. santiago

   Heel goed SR. Het FvD is een grote studentengrap waar he veel mongeaulen zijn ingetrapt.

 15. m.van.rosmalen

  Zo missie geslaagd.
  De PVV is gehalveerd.
  Half debiel Ned is erin getrapt.

 16. DidiMadloba

  Dat is dus het begin van het einde van Baudet én Otten (als politici, wel te verstaan). Dan heeft Wilders weer het rijk alleen. Alleen begint hij zo eentonig te worden dat hij zelfs zichzelf zal gaan vervelen.

  1. m.van.rosmalen

   Valt voor de meeste ook niet mee idd.
   Politici die bij hun standpunt blijven.
   Word als lastig ervaren
   De 1 noemt dat vooruitzien
   De ander noemt het eentonig en blijft er liever bij staan te kijken hoe hun land naar de klote word geholpen door een hoop engnekken en profiteurs.

  2. Anne Sophe Schillersdorf

   Je moet wel nageven dat Wilders haast professioneel overkomt met amateuristische clowns als Baudet en Otten

   1. Kretoloog

    Lao Schillenboer, leuke combo.

   2. m.van.rosmalen

    Whoehahahaha Anne Soap
    Wilders is altijd professioneel geweest
    Daar kan de rest van die amateuristische clowns in heel dat rariteitenkabinet nog een puntje aan zuigen.
    Dat snapt een yup zoals jij niet
    Altijd met drammen en stampvoeten je zin gekregen ws.

    1. goldenhands44

     in ieder geval is wilders recht voor de raap , en zegt waar het om gaat , in tegenstelling tot baudet die in debatten vaak uhhhhhhh roept , en dan die reacties van de uil van minerva enz….. , inhoudelijk heeft dat links weinig argumenten in debatten en daarom maar altijd aanvallend bezig om anders denkenden de mond te snoeren en weg te zetten als raccist of nazi of extreem.

 17. Rosasolis

  Hoewel het niet verbazingwekkend is dat H. Otten een nieuwe partij heeft opgericht, met steun van twee ex FvD senatoren, is het jammer dat er steeds meer nieuwe partijen worden opgericht. Vorige week werd ook een nieuwe boeren partij opgericht. Dat wil voor agrarische boeren opkomen.
  Baudet en vrienden hadden moeten beter nadenken voordat zij zomaar mede FvD oprichter Otten gedumpt. Baudet en collega’s hadden moeten kijken naar hun eigen fouten, die niet gering zijn. De FvD is te hard van stapel opgekomen, in een te korte tijd.
  Sinds Baudet en sommige anderen houden van Griekse mythologie en sprookjes ken ik nog een van Aesop: De hardloop wedstrijd tussen de snelle haas en de langzame schildpad. Natuurlijk dacht de snelle haas dat hij de wedstrijd zou winnen. Maar tijdens zijn snelle tocht heeft hij vele fouten gemaakt, die te veel tijd kost. Terwijl de langzame schildpad ging stap voor stap zijn gangetje. Hij naam rustig de tijd om de
  juiste weg te kiezen en volgen tot de finish. De schildpad werd de winnaar.

 18. Saskia Haan

  Wanneer volgt Statenlid Baljeu? Otten zegt: het worden er meer..dat zal hij niet zeggen als hij dat niet zeker weet… het kan afgesproken zijn… eerst 2….en dan nog ééntje en dan nog ééntje…een strategie dus…. dan is het niet ineens een gezonken schip, maar wel een schip dat lek is, water maakt……en dat is dramatischer en zorgt voor twijfel en paniek bij andere FvD-ers die nog twijfelen en de kat uit de boom zien..

 19. Saskia Haan

  Baudet: ‘Niet stoppen met boren naar gas; wel ruimschoots compenseren’
  En dan blijven Groninger statenleden hem steunen? Dus maar blijven boren naar gas in Groningen en de schade? Die betaalt de belastingbetaler in de rest van Nederland maar.. wie stemt in Groningen zo’n partij dan nog? Het gaat die mensen niet enkel om geld, ook de psychische rust…

 20. Saskia Haan

  Baljeu stapt ook over binnenkort. Otten gaat niet bluffen…due weet dit allang… beetje bij beetje strategisch ook beter..

  1. Piet51

   @Saskia de Haan
   Uit de eerste hand: ook bij de PVV overwegen fractieleden een overstap. Zelfs in de Tweede Kamer zien fractieleden kans om zo maar fractieleider te worden en werkelijke invloed te krijgen. De komende dagen worden spannend.

   1. Saskia Haan

    Mijn bronnen zeggen anders. Er zijn er die zeggen: als we door het slechts behalen van 8 zetels, geen rol meer hebben.. (12 overbodig) dan kan het altijd zijn, dat wij ons elders kunnen inzetten, want we hebben ervaring, maar deze PVV-ers zeggen ook: we gaan natuurlijk nooit bij Otten zitten, als hij de grenzen niet sluit en tegen brexit is…, dat geldt ook voor overstap naar FvD … die potentiele PVV overstappers zijn daar huiverig voor, omdat het Otten-beleid en Baudet/FvD beleid veels te mild is..met FvD en Otten gaat het ‘kom maar binnen zonder kloppen’ gewoon verder…nee deze PVV-ers zo heb ik vernomen gaan dan liever twee treden terug naar de gemeentes en die zullen het PVV geluid daar verder uitdragen, liever willen ze dat dan het ‘verdunde’ instroom geluid van Otten en FvD..PVV-ers hebben tenminste principes..

    1. Piet51

     @Saskia de Haan
     Terug naar de gemeenten? Wat kun je dan nog bereiken? Dat betekent feitelijk uitschakeling in de Nederlandse politiek.Er zijn geen partijen die alleen in een aantal gemeenten actief zijn. Die hebben samen namelijk helemaal niets anders dan het eigen lokale gemeentelijke belang.
     Ik beschouw de meeste PVV-ers als intelligente mensen. Daarom vraag ik me af uit welke bronnen je dit hebt vernomen.

     1. meneer cactus

      QUOTE PIETJE , Er zijn geen partijen die alleen in een aantal gemeenten actief zijn. END

      Gemeentelijke partijen kunnen gezamenlijk wel degelijk invloed uitoefenen. Je verkondigt weer onzin pietje.

     2. Piet51

      @mener cactus
      Dit wordt heel vervelend. Lees nou eerst eens goed voor je wat schrijft. Ik schreef: “Er zijn geen partijen die alleen in een aantal gemeenten actief zijn. Die hebben samen namelijk helemaal niets anders dan het eigen lokale gemeentelijke belang.” Ik schreef dus niet wat jij beweert gelezen te hebben. Gemeentelijke partijen zouden gezamenlijk inderdaad wel degelijk invloed kunnen uitoefenen, maar geen enkele doet het, want het gemeentelijke belang gaat altijd voor, terecht overigens.

 21. Saskia Haan

  Laat zo’n Otten partij er maar komen, beter dat stemmen daar komen dan bij de VVD.. FvD , PVV en Partij Otten 76 zetels… 19 + 20+ ? = 76? Helaas, maar tot die tijd zal er veel water door de Rijn stromen.. ik zou het mooi vinden, ik juich het toe, maar er missen nog partijen..minimaal 3 erbij nog..

 22. merlot

  Otten is een smerige rat. Hij heeft Baudet een mes in de rug gestoken met dat interview in de NRC.

  Wat er waar is van de vermeende fraudes van Otten is voor geen enkele buitenstaander vast te stellen. Wel is het zo dat Otten zonder overleg 30.000 euro naar z’n eigen rekening heeft overgemaakt en dit naderhand heeft teruggestort omdat het bestuur dat niet kon goedkeuren. Welke penningmeester maakt zonder overleg en zonder goedkeuring geld naar zichzelf over? Dat doe je niet! Dus daar kan zonder meer al uit geconcludeerd worden dat die vent niet te vertrouwen is en de ethiek van een bunzing heeft.

  Toen had hij meteen al geroyeerd moeten worden en hij had nooit in de EK mogen komen. Dan was dit allemaal niet gebeurd. Dat is dus een grote fout van het bestuur geweest.

  Die Rookmaker en die De Vries deugen ook niet want ze kiezen willens en wetens de kant van een man die de fractieleider een mes in de rug stak en een greep uit de kas heeft gedaan.

  1. Dik

   Zoals Baudet al heeft gezegd; als iemand een nieuwe partij wil oprichten moet hij dat vooral doen.

  2. Lao Tse

   Otten heeft fundamentele inhoudelijke kritiek op Baudet uitgeoefend en kreeg vervolgens een mes in de rug met beschuldigingen van malversaties die Baudet niet hard kan maken en dus ook niet voor de rechter durft te brengen.

   Over rattengedrag gesproken.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat is juist, het is inmiddels glashelder dat het een richtingenstrijd betreft, waarbij Otten moest verdwijnen.

   2. Dik

    De aandoenlijk en zijn nar hebben samen een digitaal plasje gedaan.

   3. merlot

    Otten had z’n kritiek binnenskamers moeten houden. Dat interview had hij nooit mogen geven. Dat en die greep uit de kas zijn voldoende bewijs dat de man niet deugt.

    Maar dat inzicht hoeven we van de “heer” Tse niet te verwachten want hij heeft zelf ook de ethiek van een bunzing.

    1. Vit

     @Merlot

     “Maar dat inzicht hoeven we van de “heer” Tse niet te verwachten want hij heeft zelf ook de ethiek van een bunzing.”

     Dat is nog zacht uitgedrukt, mot je wat van hem?

     Gebbetje hoor.

    2. Lao Tse

     @merlot,

     Baudet zegt zeker te weten dat Otten financiële fraude pleegde maar gaat niet naar de rechter.

     Heb je daar een verklaring voor?

     1. Vit

      Toch een vriendendienst.

   4. Vit

    @Lao Tse

    Het is ongeveer hetzelfde als wij verklaren dat jij een narcist bent en de boel loopt op te naaien, alleen doet DDS er niets aan.

 23. Decca

  Hr. Otten heeft verkeerd gegokt. Op deze uitkeringsvreter zal niemand stemmen. Heeft niets maar dan ook niets mee van al zijn illustere voorgangers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.