Gaat de Tweet van de politie te ver? Betutteling of terechte kritiek?

De politie kan soms niet veel goed doen lijkt het wel. Nu zijn ze weer ‘te ver’ gegaan volgens sommige. De politie probeert af en toe door middel van een luchtige Tweet mensen bewust te maken van risico’s. Dat is dan ook hun taak, toch zijn er mensen die zulke berichten niet kunnen waarderen. Terechte kritiek ditmaal of wordt het weer opgeblazen?

Nee, de politie maakt geen grapje over de aanhouding van Femke Halsema. Als ze dat hadden gedaan dan was echt heel Nederland erover gevallen. Nee het gaat om de aanhouding van Eredivisiespeler. Gisteravond reed de speler schijnbaar 40 km te hard over de A28. Waarschijnlijk dacht de politie dat een grappige Tweet een goede manier is om de aandacht te vestigen dat hard rijden gevaarlijk is en dat men zich hier bewust van moet zijn dat je wordt aangehouden als je echt te hard over de weg gaat.

Een grappige Tweet, toch zijn er mensen die deze Tweet helemaal ‘uit de bocht’ vinden. Toch vergeten critici één ding: de anonimiteit van de ‘dader’ is gewoon gerespecteerd. Uit de Tweet is niet af te leiden om wie het gaat. Op zich wel een leuke actie van de politie om zo aandacht te vragen voor dit soort overtredingen. Het blijft bij mensen hangen en zo’n Tweet wordt al gauw populair. Niks aan de hand lijkt me. Toch zijn sommige al bijna aan het schuimbekken…

Andere reacties spreken al van ‘schending van privacy’ of over het ‘lollig willen zijn’ van de politie. Ach mensen, niemands privacy is geschonden en de politie weet op een effectieve manier mensen bewust te maken dat te hard rijden strafbaar is. Maak er toch niet zo’n ophef van.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Isengrijn

  Bart Reijmerink die geen dag zonder nieuws kan, had in mijn optiek toch best wel iets anders of beter nieuws kunnen vinden.

 2. Confucius

  Ik vind het wel grappig want humor schijnt een uitstervend fenomeen te zijn.

  Verhalen zoals Hans Teeuwen ze vroeger vertelde vindt men tegenwoordig veel te grof en racistisch en onnodig kwetsend.

 3. Agios

  Wat zjn we toch een zeikerig volk geworden. We kunnen nergens meer tegen. Onze tere zieltjes zijn kapotgenuffeld door bakfietsmamma en ‘als je mij maar met rust laat’-pappa. We zijn een stelletje zuurpruimen!

  1. Confucius

   Agios, vergeet niet de invloed van moslims op onze cultuur.

   Vroeger waren er honderden moppen over Joden (Sam en Moos), over Jezus en de kerk.
   Om over Belgenmoppen maar te zwijgen.

   Vertel 1 mop of teken een spotprent over Allah en de wereld is te klein.

 4. HEM

  Het personeelstekort bij Politie is schrijnend, zegt men, maar ze hebben blijkbaar altijd om ons te vervelen met flauwe tweets.

 5. Brennivin

  Het gaat niet te ver maar de politie is een overheidsdienst belast met de handhaving van openbare orde en veiligheid, het opsporen en onderzoeken van strafbare feiten, directe hulpverlening en het uitvoeren van aanhoudingen. Grappig Twitteren staat daar niet tussen dus ga gewoon aan het werk zeg…

  1. DidiMadloba

   De politiek schreeuwt om “meer blauw op straat” omdat populisten beweren dat Nederland vreselijk onveilig is.

   Maar dat is niet zo, en dus vervelen al die agenten zich te pletter en storten zich dan op voetgangers die fout oversteken en zo.

   1. Kristalix

    Didi,
    Boerka controle, er is genoeg te doen.
    De zorg is islam en moslims. En dus keihard aanpakken.

 6. Mar

  Zo hoort het dus eigenlijk:

  via NOS:

  De politie heeft vannacht een man aangehouden die met 234 kilometer per uur over de A4 reed. Ter hoogte van de Ketheltunnel, tussen Schiedam en Delft, werd de man stopgezet.

  “Deze bestuurder mag van geluk spreken dat er geen ernstige of dodelijke aanrijding heeft plaatsgevonden”, zegt de politie Westland.

  1. DidiMadloba

   Als je midden in de nacht op een doodstille snelweg rijdt is het domweg gevaarlijk om niet heel hard te rijden want dan val je in slaap.

 7. meneer cactus

  tja , gaan we dat bij alle 40+ overtredingen doen of is dit gewoon een goedkope manier van shaming waar het blauw zich ver zou moeten houden als neutrale wetshandhaver.

 8. DidiMadloba

  Snelheidscontroles zijn niet populair, noch bij links noch bij rechts.

  Midden in de nacht kun je best 40 km/u harder rijden dan officieel is toegestaan, en als je vreest voor het milieu kun je je zorgen kwijt op een linkse site.

  De politie is dol blij met snelheidsduivels want ze worden afgerekend op oplossingspercentage en zo’n racemaniak kunnen ze natuurlijk meteen aanhouden.

 9. Kristalix

  De politie hoort niet op sociale media.

  Hun mening is niet relevant.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.