Gaat de Tweet van de politie te ver? Betutteling of terechte kritiek?

Geen categorieaug 18 2019, 12:00
De politie kan soms niet veel goed doen lijkt het wel. Nu zijn ze weer 'te ver' gegaan volgens sommige. De politie probeert af en toe door middel van een luchtige Tweet mensen bewust te maken van risico's. Dat is dan ook hun taak, toch zijn er mensen die zulke berichten niet kunnen waarderen. Terechte kritiek ditmaal of wordt het weer opgeblazen?
Nee, de politie maakt geen grapje over de aanhouding van Femke Halsema. Als ze dat hadden gedaan dan was echt heel Nederland erover gevallen. Nee het gaat om de aanhouding van Eredivisiespeler. Gisteravond reed de speler schijnbaar 40 km te hard over de A28. Waarschijnlijk dacht de politie dat een grappige Tweet een goede manier is om de aandacht te vestigen dat hard rijden gevaarlijk is en dat men zich hier bewust van moet zijn dat je wordt aangehouden als je echt te hard over de weg gaat.
https://twitter.com/TeamVerkeerON/status/1162838388866723841?ref_src=twsrc%5Etfw
Een grappige Tweet, toch zijn er mensen die deze Tweet helemaal 'uit de bocht' vinden. Toch vergeten critici één ding: de anonimiteit van de 'dader' is gewoon gerespecteerd. Uit de Tweet is niet af te leiden om wie het gaat. Op zich wel een leuke actie van de politie om zo aandacht te vragen voor dit soort overtredingen. Het blijft bij mensen hangen en zo'n Tweet wordt al gauw populair. Niks aan de hand lijkt me. Toch zijn sommige al bijna aan het schuimbekken...
https://twitter.com/mjvlet1971/status/1162998444065206272?ref_src=twsrc%5Etfw
Andere reacties spreken al van 'schending van privacy' of over het 'lollig willen zijn' van de politie. Ach mensen, niemands privacy is geschonden en de politie weet op een effectieve manier mensen bewust te maken dat te hard rijden strafbaar is. Maak er toch niet zo'n ophef van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten