Gemeente Amsterdam faalt wederom bij Cornelius Haga Lyceum

Burgemeester Halsema wordt geconfronteerd met het falen van het 'sociale beleid' van de Gemeente Amsterdam. Bron: YouTube / 
STOP-PAS Familiedrama-NU
Foto: Burgemeester Halsema wordt geconfronteerd met het falen van het 'sociale beleid' van de Gemeente Amsterdam. Bron: YouTube / STOP-PAS Familiedrama-NU

Gemeente Amsterdam mag van de rechter een eigen ict-medewerker, tevens bestuurslid bij het Cornelius Haga Lyceum, niet schorsen. De schorsing heeft sowieso weinig zin. Via Het Parool.

De kortgedingrechter heeft gisteren besloten dat de gemeente Amsterdam de ambtenaar Mohammed Laamimach, niet mag schorsen. In 2013 kreeg hij toestemming van zijn werkgever, stadsdeel Nieuw-West, om in een nevenfunctie aan de slag te gaan bij het Cornelius Haga Lyceum.

De gemeente wilde het bestuur van de school schorsen, maar loopt nu tegen het feit aan dat het daarmee één van haar eigen medewerkers treft. Op 12 maart trok de gemeente de toestemming voor de nevenfunctie in en moest Mohammed kiezen voor zijn werk of de school. Dit allemaal ‘uit angst voor belangenverstrengeling’, mooi op tijd mee! Hij werd geschorst met behoud van salaris, in afwachting van de door hem gestarte bezwaarprocedure.

De rechter besloot dat hij niet geschorst mag worden zolang de bezwaarprocedure nog loopt. Tegen de tijd dat die procedure af is gelopen, heeft de gemeente waarschijnlijk de regie over de school al op zich genomen. Als dát is gebeurd, is het moeilijk te verdedigen dat er nog sprake is van een belangenverstrengeling! Hij werkt dan immers weer uitsluitend voor zijn eerste werkgever.

Nu weet ik niet of men bij de gemeente zijn nevenfunctie over het hoofd heeft gezien of dat dit domweg politiek-juridisch amateurisme is. Gezien de berichtgeving die de gemeente Amsterdam de afgelopen jaren teweeg heeft gebracht, neig ik naar het laatste.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  Die kop van Halalsema.

  Hilarisch gewoon!

  1.   

   Hoorde vanavond iemand klagen over op de man ipv de bal spelen
   Maar op het uiterlijk van iemand reageren is natuurlijk iets heel anders.

   1.   

    Ja Waldorf, dat is anders. Halalsema is hier immers geen deelnemer.

    Tenminste, dat neem ik aan.

    1.   

     Ja Merlot, het is ongelooflijk, maar er zijn nog steeds gasten die Halalsema wel tof vinden, al is dat wel een bejaarde prostaat.

   2.   

    quote EU kok 1 uur ago Beantwoorden
    Hoorde vanavond iemand klagen over op de man ipv de bal spelen
    Maar op het uiterlijk van iemand reageren is natuurlijk iets heel anders.
    end

    pot , zwart :) :) :) sukkel

  2.   

   Inderdaad, wat een spook.
   Die mag van mij een boerka dragen alstublieft.

   1.   

    Een domme reactie, Confucius. Wilt u de naam van mijn hooggewaardeerde opponent niet misbruiken?

   2.   

    Die mag van mij een boerka dragen alstublieft ??
    Een luchtdichte versie alstublieft !

  3.   

   Die kop van Halalsema.
   Over het uiterlijk wil ik het niet hebben. maar wel over de herseninhoud voor zover hier sprake van is.

 2.   

  Kan er geen muur om A’dam heen??

 3.   

  Als het de beslissing is van een onafhankelijke rechter, dan is dat zo.

 4.   

  Ik hoorde op de soos, dat de Burgemeester van Polopos, Burgemeester wilde worden in een grotere plaats.

  Mijn voorstel, Halsema naar Polopos en die Burgemeester naar Amsterdam.

  Is Halsema meteen uit haar lijden verlost.

 5.   

  Zijn de linkse ambtenaren in Amsterdam deeltijdwerkers of verdienen ze zo weinig dat ze er baantjes bij moeten nemen.
  Halsema ziet er slecht uit, ze kan beter haar neus niet in de poederdoos hangen.

 6.   

  Halalsema of Faalsema.
  In het linkse koninkrijk Amsterdam is elke bestuurlijke blunder toegestaan.

 7.   

  Femke Halsema is een drama-queen. Nik mis mee, maar waarom kiezen die Amsterdammers nou juist haar als burgemeester? Ze bakt er werkelijk helemaal niks van. En altijd weer die pathos, dat is zo langzamerhand een tic van haar.

 8.   

  wat verwacht je van deze incompetente links stuk vreten die door vriendjes politiek op deze positie geschoven is. Valsema is niet in haar eerste leugentje gestikt en heeft aan de verhuizing naar de ambtswoning ruim 1 miljoen euris over gehouden. Het is niet wat je kent maar wie je kent.

  Waardeloos wijf en een burgemeester onwaardig met haar linkse vooringenomemheid

  1.   

   Prachtig hoe het opleidings en ontwikkelingsniveau zich weerspiegelen in een reactie.

   1.   

    ja , je staat op lbo niveau qua inhoud c o c k

  2.   

   “Ken het zijn dat ik u kan?” Zo luidt dat gezegde. Het is natuurlijk wel benepen om mevr. Halsema voor elk wissewasje te framen.

 9.   

  Levensgevaarlijk die linkse troel. Denkt dat ze met haar groene jasje een stad die zo divers is kanbesturen. Daar is meer voor nodig dan een kop met zaagsel en het gevoel van een marmot. Dus Mdm Halsema als U de eer aan U zelf wilt houden. Dan nu inpakken en wegwezen. U bent geen knip voor de neus waard.

  1.   

   Jenny Douwes dan maar ? Ze draagt wel graag groen…

   1.   

    die heeft tenminste minimaal 4 dingen gepresteerd waar valsema blijft hangen op 1 , leegvreten !

 10.   

  In Amsterdam, waar alles links is, kan het gewoon niet goed gaan. Je kunt gewoon niet iedereen te vriend houden. Dat is aan een lnksaffer moeilijk uit te leggen. Amsterdam gaat richting totale onbestuurbaarheid. Geen wonder. u kent mijn credo: Links lost geen problemen op, links is het probleem.

  1.   

   “u kent mijn credo: Links lost geen problemen op, links is het probleem.”

   Dat kan ik ten volle beamen… ;)

 11.   

  Halalsema is dom. Nou wisten we dat al.
  Nu blijkt ze ook nog gewoon lui te zijn. Dossier kennis daarbij ook nul komma nul.

  Ondertussen wel volop islamiseren.

  Kan die geit niet afgevoerd worden naar een kinderboerderij? Dit is wel haar niveau. Heeft ze tenminste reden te rennen voor moslims in kaplaarzen.

 12.   

  Amsterdam???? Hoort dat nog bij Nederland??? Volgens mij heeft die stad een status apart, en een eigen grondwet?? Bouw er maar snel een muur rond.

 13.   

  Dankzij verachtelijke deugpartijen zoals de PvdA, D66, CDA, VVD en in mindere mate het koningshuis, hebben we de afgelopen halve eeuw hier een demonische ideologie in ruime mate toegelaten en (wettelijk) gefaciliteerd. Die satanische ideologie, de islam, zal en is onze democratie, althans wat er nog voorstelt, al danig ondermijnd. De gevolgen worden steeds meer zichtbaar worden en vallen we uiteindelijk in ons eigen wettelijke zwaard. Het wettelijke zwaard (Grondwet, artikel 1) dat ons zou moeten beschermen tegen onderdrukking en andere ellende.

 14.   

  Dankzij verachtelijke deugpartijen zoals de PvdA, D66, CDA, VVD en in mindere (of toch ook belangrijke?) mate het koningshuis, hebben we de afgelopen halve eeuw hier een demonische ideologie in ruime mate toegelaten en (wettelijk) gefaciliteerd.

  Die ideologie, de satanische islam, heeft onze democratische waarden, zoals (culturele) vrijheden, al danig aangetast en ondermijnd! De gevolgen worden nu en in de toekomst steeds meer zichtbaar, uiteindelijk vallen we hierdoor in ons eigen wettelijke zwaard (Grondwet, artikel 1).
  Het zwaard dat ons had moeten beschermen tegen onderdrukking en andere ellende!

  Een waanzinnig en rampzalig deugbeleid dus, waarvoor een wijlen Janmaat, een wijlen Fortuyn en nu een Wilders allang en tevergeefs voor waarschuwden en waarschuwen!

  En waar Amsterdam het zoveelste voorbeeld van is!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!