Onzinnig! COC-Nederland eist vastleggen rechten lhbti'ers in Grondwet

Onzinnig! COC-Nederland eist vastleggen rechten lhbti'ers in Grondwet

LHBTI'ers hebben rechten nodig die worden vastgelegd in de Grondwet, aldus het COC-Nederland. Hoog nodig, vinden ze zelf. Maar eigenlijk is het dikke onzin.

Artikel 1 van de Grondwet luidt: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Kijk aan, hele probleem opgelost! 'Nee', zegt COC-Nederland, 'dat is niet expliciet, en zeven op de tien lhbti’ers in hun leven te maken met fysiek of verbaal geweld om wie ze zijn.' Maar tegen fysiek en verbaal geweld zijn ook gewoon wetten.

COC-Nederland lijkt een beetje aan het einde van haar Latijn. Eigenlijk hebben lhbti'ers de meeste relevante rechten al. Het probleem zit hem niet in een gebrek aan wetgeving, maar in het naleven en handhaven van die wetten.

Daar komt ook nog bij dat men in Nederland steeds meer lijkt te doen alsof het ideaal van de homo-emancipatie al realiteit is geworden, en iedere vorm van 'homofobie' net zo erg lijkt te vinden als een moord. Want oh, oh oh, misschien mol je wel het zelfbeeld van een homo als je scheldt met 'pisnicht'. Het slachtoffercultuurtje hier in Nederland, waardoor iedere 'vuile homo'-roeper al direct wordt aangegeven, leidt niet tot meer acceptatie. Het overbelast ook nog eens de politie én leidt tot een klikcultuur.

Volgens mij zou COC-Nederland zich beter eerst dáár mee bezig kunnen gaan houden, in plaats van onzinnige Grondwetswijzigingen te eisen die toch nergens wat aan bijdragen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties