Gemeente Amsterdam faalt wederom bij Cornelius Haga Lyceum

Geen categorieaug 02 2019, 21:00
Gemeente Amsterdam mag van de rechter een eigen ict-medewerker, tevens bestuurslid bij het Cornelius Haga Lyceum, niet schorsen. De schorsing heeft sowieso weinig zin. Via Het Parool.
De kortgedingrechter heeft gisteren besloten dat de gemeente Amsterdam de ambtenaar Mohammed Laamimach, niet mag schorsen. In 2013 kreeg hij toestemming van zijn werkgever, stadsdeel Nieuw-West, om in een nevenfunctie aan de slag te gaan bij het Cornelius Haga Lyceum.
De gemeente wilde het bestuur van de school schorsen, maar loopt nu tegen het feit aan dat het daarmee één van haar eigen medewerkers treft. Op 12 maart trok de gemeente de toestemming voor de nevenfunctie in en moest Mohammed kiezen voor zijn werk of de school. Dit allemaal 'uit angst voor belangenverstrengeling', mooi op tijd mee! Hij werd geschorst met behoud van salaris, in afwachting van de door hem gestarte bezwaarprocedure.
De rechter besloot dat hij niet geschorst mag worden zolang de bezwaarprocedure nog loopt. Tegen de tijd dat die procedure af is gelopen, heeft de gemeente waarschijnlijk de regie over de school al op zich genomen. Als dát is gebeurd, is het moeilijk te verdedigen dat er nog sprake is van een belangenverstrengeling! Hij werkt dan immers weer uitsluitend voor zijn eerste werkgever.
Nu weet ik niet of men bij de gemeente zijn nevenfunctie over het hoofd heeft gezien of dat dit domweg politiek-juridisch amateurisme is. Gezien de berichtgeving die de gemeente Amsterdam de afgelopen jaren teweeg heeft gebracht, neig ik naar het laatste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten