Gemeente Haarlem wil geen geld verdienen aan toeristen

Geen categorieaug 29 2019, 14:00
Ah, wat is het lekker he, om zoveel welvaart te hebben dat je bakken met geld kunt wegsturen?
Onder toeristen wordt Haarlem steeds populairder. Het is weliswaar een klein plaatsje, maar wel mooi én echt Nederlands. Geen wonder dus dat steeds meer toeristen het stadje bezoeken, ook al omdat de stad er veel aan gedaan heeft om bekendheid te verwerven onder diezelfde toeristen.
Maar daar moet nu verandering in komen. Volgens het bestuur van de stad vinden Haarlemmers zelf al die toeristen namelijk helemaal niet fijn. De NOS citeert uit een collegevoorstel:

"Er komen signalen uit de stad dat we de balans tussen wonen, werken en recreëren goed moeten bewaken. Die is nu verstoord."

Ik hoor het je denken: 'Wie wil al die buitenlanders dan ook in hun stad hebben?' Nou, ten eerste betekent meer buitenlandse toeristen meer geld, en ten tweede gaat het over ... Nederlanders.

In 2017 kwamen er 4,9 miljoen Nederlanders naar de stad; in 2018 waren dat er 5,6 miljoen. Het aantal overnachtingen gingen van 427.000 naar 498.000, meldt NH Nieuws.

Maar wie denken die Haarlemmers eigenlijk dat ze zijn? Nederland is van álle Nederlanders, en elk deel van Nederland ook. Inwoners van een non-provincie als Drenthe hebben al het recht om lekker naar Haarlem te gaan als ze dat willen. Als mensen die in Haarlem wonen daar last van hebben gaan ze maar snel ergens anders naartoe. Nederland is immers van ons allemaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten