HAHA! Amsterdammer hartstikke boos: Gele geldmaat is 'niet gezellig'

Geen categorieaug 26 2019, 11:00
"Er komt wel geld uit maar dat is dan ook echt het enige."
Hahaha, zo zie je maar weer: de werkelijkheid is vaak grappiger dan fictie. In Amsterdam is niet iedereen erover te spreken dat er nu een "gele geldmaat" hangt. Waar je kunt pinnen. Zeg maar.
Kijk deze video maar van een meneer die helemaal klaar is met gele zogenaamde "geldmaten" (in plaats van geldautomaten):
https://twitter.com/DennisvanSchie/status/1164097801170632705
Meneer de Amsterdammer vindt dat helemaal niets. "Het is een kaalslag vind ik. Als ik ergens rij met mijn motorfiets en ik zie het logo van ANB Amro uit de gevel steken, dan weet ik ook dat in 90 procent van de gevallen dat er een geldautomaat is. En het voelt een beetje als thuiskomen."
Jawel, hij zegt het echt. Maar hij is nog lang niet klaar. "Dat heb ik nu niet. Het is nu een gele geldmaat, en het is heel algemeen, en ik vind het er niet gezelliger op worden, laat ik het zo zeggen."
De interviewer zegt daarop dat er in ieder geval wel geld uitkomt. Dat is toch het belangrijkste? "Ja, er komt geld uit, maar dat is dan ook echt het enige," aldus de Amsterdammer. Laat ik het zo zeggen: tanken bij een anoniem onbemand tankstation. Je mist op een gegeven moment toch je eigenheid en je herkenbaarheid daarin als er geen mensen staan. Dan ben je een beetje met je pinpas aan het rommelen en ik vind het eigenlijk ook helemaal niets. De sjeu is er een beetje vanaf. En dat vind ik al heel lang in deze maatschappij."
Ik vind het knap: van een gele geldmaat overstappen op algemene maatschappijkritiek. Heel goed gedaan, zeker omdat het algemene punt eigenlijk best wel staat -- en veel mensen het er ongetwijfeld mee eens zullen zijn.
Maar, laten we wel wezen: we hebben het hier over een gele geldmaat he. Dat is het. Niet meer, niet minder.
Tip aan alle Amsterdammers: ja, jullie wonen in een kutstad, maar je hoeft niet overal over te klagen he.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten