Schandalig! Arts pleegde 'euthanasie' op 74-jarige vrouw... die daar niet van op de hoogte was

Geen categorieaug 26 2019, 10:00
Dit is natuurlijk gewoon moord.
Het Algemeen Dagblad bericht dat de rechtbank in Den Haag zich vandaag over een heel "opvallende" zaak buigt. Een arts die ondertussen gepensioneerd is staat namelijk terecht voor het 'euthanasie' plegen op een 74-jarige vrouw die hard aan het dementeren was. Het enige probleem? De vrouw wist niet dat er euthanasie gepleegd zou worden. Sterker nog, ze had al plannen gemaakt om die avond nog lekker te dineren met familie.

De arts maakte in april 2016 een einde aan het leven van een 74-jarige dementerende vrouw die in het Haagse verpleeghuis woonde. Ze had weliswaar enkele jaren eerder gezegd dat ze niet meer wilde leven als ze dement zou worden, maar op het moment van de euthanasie was niet duidelijk hoe ze er in stond... Ze maakte op de dag van haar dood zelfs nog plannen om ‘s avonds met familie uit eten te gaan. Ook was ze niet op de hoogte van de sederende medicatie die in haar koffie was gedaan.

Het Openbaar Ministerie wil die beslissing nu "laten toetsen." De vrouw had enkele keren namelijk aangegeven dat ze nog niet wilde sterven -- hoewel de arts wél goed contact had met familie. Dat laatste is wel bijzonder aangezien ze dacht dat ze die avond uit eten zou gaan met familie. Je vraagt je dus af: waren dat dezelfde familieleden die besproken hadden met de arts dat die een einde aan haar leven zou maken of niet?
De arts laat weten via een woordvoerder dat ze voorlopig geen commentaar wil geven op de zaak. Wel wil de verdediging het volgende kwijt:

"Alhoewel ze zich ervan bewust is dat de reden voor de rechtsvervolging het geven van rechtszekerheid aan artsen en patiënten is, wordt ze nu persoonlijk vervolgd."

Ach jongens! En dat alleen maar omdat ze een vrouw om het leven bracht die a) niet wist wat er stond te gebeuren en b) blijkbaar had aangegeven dat ze nog wilde leven (hoewel ze eerder had aangegeven niet te willen dementeren)?
Dit is inderdaad wel een vervolging waard, en niet alleen om 'te toetsen' en 'rechtszekerheid te bieden.' Wat hier gebeurd is is schandelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten