Zwarte man opgepakt: viel willekeurige blanke mensen aan met baksteen

Zwarte man opgepakt: viel willekeurige blanke mensen aan met baksteen

De man liep rond in Manhattan en viel zomaar blanke mensen aan.

De politie van New York heeft een 33-jarige man opgepakt omdat hij zomaar blanke mensen aanviel. Eén van zijn slachtoffers was een 20-jarige vrouw. Hij sloeg haar op het hoofd met een BAKSTEEN.

Dat bericht Daily Mail.

De politie van New York heeft een man gearresteerd die ervan beschuldigd wordt "hate crimes" te hebben begaan tegen blanke mensen in de wijk Manhattan. De 33-jarige Todd Lyons werd vrijdag gearresteerd. Hij kreeg vervolgens aanklachten naar het hoofd geslingerd voor hate crimes tegen blanken en mishandeling. Dit nadat een video gepubliceerd werd van een zwarte man die, zonder shirt, door de straten van New York liep en willekeurige blanke mensen aanviel. Hij heeft tenminste vier blanken aangevallen.

Eén van zijn slachtoffers was een blanke vrouw die in haar eentje over straat liep. Ze werd van achter neergeslagen met een baksteen door Lyons. De politie vertelde de New York Post: "Deze vrouw heeft mazzel dat ze nog leeft -- ze had gemakkelijk serieus gewond kunnen zijn."

Dit is natuurlijk een verschrikkelijk verhaal, en het is goed dat deze gek is opgepakt. Maar je vraagt je af waarom de meeste media hier niets mee doen? Stel je eens voor wat de reacties geweest zouden zijn als het een blanke man was die zomaar zwarte mensen in elkaar sloeg -- puur en alleen omdat ze zwart waren. Dan was dit overal leidend geweest. En terecht. Maar waarom is dit niet zo als de rollen omgekeerd zijn? Is racisme -- en niet zomaar racisme, maar racisme dat gepaard gaat met geweld -- dan opeens minder erg? Hoe werkt dat dan precies? Blank op zwart geweld = vreselijk, zwart op blank geweld = ach, nou ja?

Hoe dan ook. Het is in ieder geval geweldig dat de New Yorkse politie deze zaak wél serieus neemt.

Lees meer over:
Buitenland Misdaad

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer