shutterstock 59593660

'Islamisme en fellow travellers beide tegenstanders Europa'. Volkskrant schrijver benoemt het gevaar!

Geen categorieaug 18 2019, 11:00
Wie goed zoekt vindt hier en daar een uitstekende opinie of column in de Volkskrant. De opinie van Keyvan Shahbazi is een ware parel. Volgens hem zijn links-romantische fellow travellers net zo gevaarlijk als islamisten voor ons continent. De debiele houding van de gutmenschen om deze religie tot in de treurnis te verdedigen is gevaarlijk, en hierdoor zijn ze een tegenstander van Europa.
Wie de schuldige is voor het gedachtegoed van de fellow travellers - ik noem het liever regressief links - is de beruchte en beroemde Michel Foucault. Foucault keek al vanaf het begin weg voor de 'schaduwzijde' van de Iraanse revolutie en het totale gebrek van vrijheden binnen islamitische gemeenschappen.

Foucault, actieve beoefenaar van het homoseksuele sadomasochisme, stierf in 1984 aan de gevolgen van aids. Hij heeft de beelden van de Iraanse homoseksuelen bungelend aan de galg op drukke pleinen gezien. Hij heeft het verzet van Iraanse vrouwen tegen de opgelegde rechteloosheid, het vervolgen van minderheden, het systematisch uitroeien van de critici en andersdenkenden meegemaakt. Hij heeft over de massagraven gehoord (Amnesty heeft inmiddels 120 plaatsen aangewezen). Hij heeft waargenomen dat het antisemitisme het officiële buitenlandbeleid van zijn ayatollahs werd. Toch heeft hij tot zijn dood geweigerd afstand te nemen van zijn postmodernistische prietpraat.

Dit is iets wat vandaag de dag ook zien bij 'moslimknuffelaars', de feiten van islamitische barbarij wordt simpelweg genegeerd of in het ergste geval goedgepraat. Islam is namelijk de religie van de vrede in hun narratief. Daar waar links ooit stond voor het secularisme en atheïstisch gedachtegoed is daar vandaag de dag weinig van over. Tenminste als het gaat om de islam. Christendom is fout in hun wereldoptiek, een achterlijk geloof uit een ver verleden. Dit mogen ze vinden, maar op de een of andere manier proberen ze alles wat krom is - en dat is heel veel binnen de islam - recht te praten.
Dit is eigenlijk een ondermijning van hun eigen kernwaarden. Ze schieten zichzelf hierdoor in de voet. Waarom met moreel dedain prediken hoe goed de westerse democratie is maar ondertussen de sharia en islamitische achterlijkheid bagatelliseren?

Vanaf zijn luie stoel proclameert de Europese fellow traveller het verzet tegen de tirannie van het islamisme als fout. Het is allemaal de schuld van Amerika, Israël en ons: hun handlangers. Ze roepen net geen Allah-o-Akbar, maar wie weet, misschien komt dat nog.

Een uiterst scherpe column van Shahbazi die als cultureel psycholoog werkzaam is bij de Politieacademie. De man heeft een scherpe geest en ziet duidelijk wat er mis gaat bij sommige in ons land. Hij stelt dan ook terecht dat zowel islamisten als de fellow travellers tegenstanders zijn van Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten