Italië niet meer alleen! Ook Spanje dreigt met boetes voor hulpschepen

De Spaanse smokkel hulporganisatie Proactiva Open Arms, heeft een negen maanden zwangere vrouw uit zee opgepikt, die nu weeën heeft gekregen. Spanje heeft het schip vooraf al gewaarschuwd dat het niet opzoek moet gaan naar migranten met als doel ze op te pikken. Het is weer bakkeleien geblazen nu Spanje met flinke boetes dreigt!

Italië
Vanuit Italië is het riedeltje met de mensen smokkelende ‘hulp’ organisaties inmiddels wel bekend. Het land zegt: ‘niet doen’, de organisatie zegt: ‘bedoelde je… wél doen?’ en negeert vervolgens alles en iedereen in hun zoektocht naar migranten. Zodra Italië weer flipt en extreemrechts-nationalistisch-xenofobisch-fascistisch gaat doen omdat het tabak heeft van al die migranten, komt Duitsland ergens om de hoek kijken. Die hebben nog niet genoeg geschafft dit jaar, en spoort met haar goedkeuring die organisaties aan om vooral niet te luisteren naar Italië en gewoon migranten te blijven oppikken.

Spanje
Spanje is inmiddels ook teruggekomen van de deugsiësta, toen het nog leek dat een paar migranten meer of minder geen probleem was en een tolerant migratiebeleid nog puntjes scoorde bij de burgers. Zij dreigen nu ook met boetes, oplopend tot 900.000 euro. Italië dreigt met een gelijksoortige boete én inbeslagname van het schip.

EU
Von der Leyen, de gloednieuwe voorzitter van de Europese Commissie, wil ‘een nieuw migratie- en asielpact voorstellen‘. Zij wil niet langer dat Italië, Griekenland en Spanje continu voor de asielzoekers op moeten draaien. Wil ze migratie en asiel dan stoppen? Vast niet. Ze zal eerder proberen toe te spelen op een situatie waar Mediterrane landen worden ontzien en Frankrijk, Duitsland, Nederland etc. verantwoordelijkheid moeten nemen voor ‘hun eerlijke portie’. Als ze wat anders voorstelt, riskeert ze natuurlijk allerlei vieze labeltjes opgeplakt te krijgen. Slecht begin van haar nieuwe baan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ritter

  Zolang de (buiten) grenzen open blijven en de illegalen (vaak jonge mannen) worden beloond met veel “gratis” wat in Europa is te krijgen zullen de illegalen blijven komen.

  De essentie is dat je de aanzuigende werking om naar Europa te reizen moet stoppen.

  Dus geen “gratis geld” als beloning. Dan is het snel afgelopen met de illegale massa migratie.

  Wat de Europese leiding wil ( dat meer Noord/West Europese landen illegalen opnemen) zal de aanzuigende werking alleen maar groter maken voor de illegalen .

  Wat ze willen allemaal naar Noord/West Europa reizen vanwege het gratis geld ( ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

 2. Rud56

  Die parasieten trekken door vele, voor hun veilige landen alwaar ze makkelijk een bestaan kunnen opbouwen. Maar de geldpotten, de voor jou gratis royale huisvesting, idem gezondheidszorg, de levenslange uitkeringen en toeslagen, de wetenschap dat je nimmer daarvoor hoeft te werken én dat je na verkrijging van je verblijfsvergunning weken lang op vakantie kan gaan naar het land dat je hebt achtergelaten gaat natuurlijk boven alles!

  En als je daarbij ook nog wordt geholpen en ondersteund door uitermate dom, dommer dan domst, naief deugvolk dat je helemaal naar je hand kan zetten, want je bent minderheid, hé (nog wel tot het moment daar is), ja dan is het paradijs helemaal compleet voor je!

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Deze parasieten worden betaald door Soros !
   Ordo ab Chao !

   1. Mars020

    Het boeit mij geen ene reet, wie of wat ze betaald, maar die dobberapen moeten gewoon oprotten. Het is hier overvol en parasieten kunnen we niet gebruiken. Er hangen hier al genoeg rifratten aan het uitkeringsinfuus.

 3. plakband

  Dat is terecht. Alleen de boetes zijn veel te laag.
  Een gemiddelde migrant kost de samenleving €25.000 per jaar (levensonderhoud, huisvesting, hulpverlening, criminaliteitsbestrijding, gezinshereniging, oudedagvoorziening, gezondheidszorg, thuislandvakanties, enz). Ze blijven 50 jaar op onze kosten teren. Dat is meer dan € 1 miljoen pp. Slechts 10% gaat (hooguit 20 jaar) bijdragen aan onze samenleving

  De te betalen boetes moeten deze kosten dekken anders zinkt niet het migrantenbootje maar het Nederlanse schip van Staat.

 4. Rud56

  Zowel Italie als Spanje, oftewel élk land dat wordt aangedaan door zo’n mensensmokkelaarsondersteunend schip, dient zo’n schip voorgoed in beslag te nemen.
  Schippers die, hiertoe conform nationale wetgeving gedwongen, van die op zee dobberende parasieten tegenkomen en aan boord dienen te nemen, moeten snel van die dobberaars worden verlost. Dit zou een mooie taak zijn voor de diverse marines. Die zouden op hun beurt die parasieten kunnen droppen op de kust alwaar ze in hun bootjes zijn gestapt. Zeer grote kans dat het dan snel over is met het op zee dobberen.

 5. Rud56

  Daarnaast moeten de asielprocedures overal op de schop. Zo zijn er lui die jarenlang in Turkije een werkend verblijf hadden en nu opeens met de gehele familie hier asielzoeker hier zijn geworden. Islamisering of geldpot? Of beide?!

 6. Agios

  Flinten Ushi is de geestelijke dochter van Mutti. Mutti regelde alles op eigen houtje en meende vervolgens dat anderen haar problemen maar moesten oplossen. In Rutte vond ze een medestander in haar waanzin. Ushi meent ook dat zij een beslissing kan nemen die vervolgens door anderen maar opgelost moeten worden. Wat is regeren op deze manier toch eenvoudig. Ushi staat erom bekend zo ook ‘geregeerd’ te hebben als Verteidigunsministerin. Voor elke beslissing huurde zij dure adviezen in, die ook niets waard bleken. Godallmighty.

 7. AS210854

  HAHAHAHAHA brussel heeft Nederland alleen nodig als pinautomaat. Frankrijk en Duitsland stemmen tegen alle Nederlandse kandidaten als het om belangrijke baantjes gaat. EN RUTTE MAAR TEKENEN BIJ HET KRUISJE IN BRUSSEL. De nederlandse werkende kan nog maar nauwelijks rondkomen.

 8. Benny

  HET IS FUCKING SIMPEL…. MARINE PIKT DOBBERNEGERS OP… DROPT ZE TERUG OP AFRIKAANSE BODEM…… 3 MAANDEN LATER EINDE DOBBERNEGERS…..

  1. Jan de Man

   Soms is het inderdaad heel eenvoudig. Maar dan moet je eerst langs het Binnenhof, en wie zitten daar?

 9. Veteraan

  Boetes ?
  In beslag nemen en verkopen die handel en anders maar laten wegzinken.
  En de mensen die het organiseren en de shit in stand houden opsluiten.
  Nu graag.

 10. Jumping

  De oplossing is zo eenvoudig en doeltreffend

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 11. Kretoloog

  Duidelijker bewijs dat de invloed van Angela Merkel aflopend is, kun je niet krijgen. Het 1 na het andere EU-land heeft tabak van haar vluchtelingenbeleid. Eerst de Oost-Europese landen (Visegrad) en nu ook de Zuid-Europese (Italië, Spanje). In Griekenland was zij sowieso altijd al Adolfina.

 12. Kristalix

  Hoppa, nummer 2.
  Heel goed.

 13. Vrijedenkert

  Niet mee dreigen maar per direct invoeren! En bij herhaling schip de schredder in en NGO verbieden en net als bemanning vervolgen als criminele organisatie!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.