Klimaatactivist uitgejouwd op festival! 'Clap for Climate' slaat niet echt aan

Geen categorieaug 17 2019, 8:00
We kennen inmiddels allemaal wel Greta Thunberg, in België heb je een soortgelijk kopie rondlopen. Ook daar stond een jong meisje op om zich in te zetten voor een beter klimaat. Deze zomer zou ze diverse festivals afgaan om aandacht te vragen voor klimaatopwarming. Tot nu toe zijn de reacties wisselend.
Afgelopen donderdag gebeurde het, Anuna de Wever - geen familie van de politicus Bart de Wever van N-VA - werd op het festival Pukkelpop uitgejouwd toen ze het podium wou beklimmen. Daar bleef het niet bij, zelfs op de camping werd De Wever nog lastiggevallen. Alhoewel ze zelf daar niks van merkte, ze sliep er schijnbaar doorheen.

Ik heb er compleet doorgeslapen’, zegt De Wever. ‘Maar we hadden meerdere tenten en er was blijkbaar heel veel agressie, mensen met Vlaamse vlaggen hebben dingen vernield

De organisatie werd uiteraard direct op de hoogte gebracht en melden dat ze gepast zullen optreden mocht er weer zo iets gebeuren. Het is natuurlijk zeer sneu dat dit gebeurt. Het uitjouwen van haar op een podium is tot daar aan toe, maar haar en haar vriendinnen lastigvallen bij de slaapverblijven is natuurlijk in en in triest. Iets wat niet thuishoort in westerse landen.
https://twitter.com/JeroendePreter/status/1162317562648190978?ref_src=twsrc%5Etfw
Bij festivals zoals Pukkelpop en Lowlands kent men al langer een traditie van politieke praatjes. Vaak is er een aparte tent waar korte lezingen of speeches worden gegeven. Zo sprak Wierd Duk bijvoorbeeld vorig jaar nog op Lowlands.
https://twitter.com/wierdduk/status/1031633517850050560?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten