Klimaatactivist uitgejouwd op festival! ‘Clap for Climate’ slaat niet echt aan

We kennen inmiddels allemaal wel Greta Thunberg, in België heb je een soortgelijk kopie rondlopen. Ook daar stond een jong meisje op om zich in te zetten voor een beter klimaat. Deze zomer zou ze diverse festivals afgaan om aandacht te vragen voor klimaatopwarming. Tot nu toe zijn de reacties wisselend.

Afgelopen donderdag gebeurde het, Anuna de Wever – geen familie van de politicus Bart de Wever van N-VA – werd op het festival Pukkelpop uitgejouwd toen ze het podium wou beklimmen. Daar bleef het niet bij, zelfs op de camping werd De Wever nog lastiggevallen. Alhoewel ze zelf daar niks van merkte, ze sliep er schijnbaar doorheen.

Ik heb er compleet doorgeslapen’, zegt De Wever. ‘Maar we hadden meerdere tenten en er was blijkbaar heel veel agressie, mensen met Vlaamse vlaggen hebben dingen vernield

De organisatie werd uiteraard direct op de hoogte gebracht en melden dat ze gepast zullen optreden mocht er weer zo iets gebeuren. Het is natuurlijk zeer sneu dat dit gebeurt. Het uitjouwen van haar op een podium is tot daar aan toe, maar haar en haar vriendinnen lastigvallen bij de slaapverblijven is natuurlijk in en in triest. Iets wat niet thuishoort in westerse landen.

Bij festivals zoals Pukkelpop en Lowlands kent men al langer een traditie van politieke praatjes. Vaak is er een aparte tent waar korte lezingen of speeches worden gegeven. Zo sprak Wierd Duk bijvoorbeeld vorig jaar nog op Lowlands.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ritter

  “Ook daar stond een jong meisje”
  ————–

  Het is triest te zien dat kinderen steeds meer worden ingezet om een bepaalde agenda te promoten. ( in dit geval de klimaat agenda)

  Deze kinderen zijn als poppen die bespeelt worden door organisaties op de achtergrond die precies bepalen wat het kind moet zeggen en wat het kind moet promoten.

  En waarom werken de ouders hieraan mee en lenen hun kind voor dit soort gebeurtenissen?

  Laat kinderen toch kinderen zijn. Later als ze meer zelfstandig kunnen denken en hun mening kunnen vormen kunnen ze uit eigen beweging meedoen aan het debat. Als ze dat willen.

 2. Heras

  Ja, dat is inderrdaad triest. En nog triester is het wanneer de jongelui gaan beseffen dat het niet om het klimaat te doen was, maar om belastinggeld te genereren.
  En dat ze indirect meegeholpen hebben aan het verkwanselen van onze economie.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Waarschijnlijk waren dit moslims 🙂

  1. Original NL

   Waarschijnlijk is het lao.

   1. Dik

    Ik weet zeker dat hij een digitaal plasje heeft gedaan…

  2. RvdBe

   Zou goed kunnen, die zetten ook kindsoldaten.

 4. Jumping

  Zijn deze milieuactivisten en klimaatactivisten wel zo onschuldig.?

  Herinnert u zich deze nog V.v.d.G.

  1. Vliegenvanger

   Precies dat is ook zo een.

 5. Siemien

  Ja normaal denkenden accepteren deze bullcrap natuurlijk niet, kindjes die nog nooit in leventje een rekening hebben betaald.
  Wat nog veel erger gaat worden zijn de vele klimaatleningen die deze kindertjes in de toekomst af gaan sluiten, deze generatie moet dokken en de volgende word met fluwelen handschoentjes voor de gek gehouden.

  Overigens is er geen klimaatprobleem er is wel een nieuw belasting probleem voor ee burger bij gekomen

  1. Dik

   Klimaatgekkies, dat vind ik wel een goede typering.

   1. Siemien

    Is dit wat?
    Hysterische klimaatreligieuze randdebielen

  2. Anne Sophe Schillersdorf

   Normaal denkende mensen trekken zich natuurlijk niets aan van een kleine extremistische minderheid Wilders stemmende tokkies.

   1. Siemien

    Jouw definitie van “normaal denkende” is per definitie volledig van de pot getrokken.

   2. Mars020

    Jouw clubje genaamd, De Groene Khmer trekt ook geen volle zalen. Dat stelletje ongewassen krakers, willen het land besturen??… Dan heeft de PVV toch een iets beter programma.

   3. Ron

    En nog begrijp je niet dat mensen die klimaat onzin niet slikken.
    De apocalyptische zomer is in aantocht doem hier doen daar.
    En wat hebben we een ouderwetse Hollandse zomer met veel regen. En warempel komt er waarschijnlijk nog een strenge winter aan ook.

 6. Top

  Ach ja, als je, je kind de naam Anuna geeft, dan weet ik al hoe dat gezin en hun toekomstge leven er uit zal gaan zien. Verveloos en triest!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   De naam Top lijkt me nog veel belachelijker

   1. Siemien

    Aldus Adolf SS fon klinkerhoffen

   2. Bosche draak

    Aldus de domme muts wiens afkorting letterlijk ASS is!

    1. merlot

     Hou er maar rekening mee dat het een enge vent is, die zich graag in vrouwengedaante vertoont.

     1. Dik

      Ik weet het wel zeker, eerder bekend als Svetlana, Natte Scheet, Eugenie de la Fleur, Uiterst Links & CJD.

     2. Mars020

      Je bedoelt een soort Conchita?.. Daarom is het gedrocht zo gek op moslims, want dat zijn ook kerels in een jurk met baard. Soort zoekt soort.

 7. Vliegenvanger

  Klimaat activisten zijn levens gevaarlijk, meestal gehersenspoeld. Of ze zetten kinderen in, om hun zogenaamde wijsheid over te laten brengen. Zielig lopen janken maar pas op, ze vallen van achter aan. Ze helpen de overheid mee aan het roven van geld door zogenaamde verkapte belastingen te heffen. Door middel van warmtepompen, electrische auto’s, zonnepanelen, maar hebben niet door dat hun kinderen het straks
  heel zwaar gaan krijgen. Door toedoen van van pa en ma. Omdat zij zo nodig een klimaatakkoord moesten doordrijven. Laat ze eerst maar regelen dat heel de wereld mee doet. Als niet heel de wereld mee doet, is het pure geld verkwisting, alleen wij kunnen dit niet. En die malloten in Den Haag weten dat drommels goed. Maar die klote oogkleppen van hun maken ze steke blind. Hun gaat het er om dat de mensen uitgeklopt worden, de mensen moet geld afgepakt worden. Door onzinnige klimaat zooi. Wat willen ze? Wat willen ze zeggen met het klimaatakkoord? Ze kunnen nog niet eens het weer 3 dagen vooruit voorspellen. Laat staan 30 jaar.
  Weg met de geldverslindende EU.
  Weg met deze regering Rutte. List en bedrog.

 8. joey

  Men is het toekomstige stemvee aan het indoctrineren middels jeugdige stemming maaksters die in de milieupolitiek op de voorgrond worden geschoven!
  Het is een vooropgezet plan door (EU) politici bedacht,de milieu en immigratiedoelstellingen worden door het huidige electoraat onvoldoende ondersteund,het draagvlak is niet groot genoeg!
  Het is een psychologisch goed doordacht plan,maar de grote vraag is of jeugd er in trapt!

 9. peetjuhhhh

  Ja je mede mensen bestelen met lulkoek als klimaat dat wekt agressie op. En uiteindelijk slaan we je op je muil als je ons te veel kost. En terrecht we moeten ze laten zien dat ze nog geen volgroeide hersens hebben en desnoods met geweld.

 10. JFU

  Vroeger had je de Hitler jugend….werkte ook zo….over de ruggen van kinderen je fascistische idealogie er in rammen. Er is niets veranderd in die club.

 11. JFU

  Kinderen worden gehersenspoeld om als werktuig te dienen van extreem linkse organisaties, gesteund door politieke partijen die geen enkel pro leem hebben met deze fascistische praktijken. Te walchelijk voor woorden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.