Kijk dan! Islamitische Miss Irak pleit vóór vrede met Israël: 'Anti-Israëlbeleid diepgeworteld in antisemitisme!'

Kijk dan! Islamitische Miss Irak pleit vóór vrede met Israël: 'Anti-Israëlbeleid diepgeworteld in antisemitisme!'

De voormalige Miss Irak Sarah Idan veroordeelde onlangs in een toespraak tot de VN-Mensenrechtenraad de Arabische staten vanwege hun voortdurende kritiek op Israël.

Sarah Idan plaatste tijdens de Miss Universe verkiezing in 2017 op Instagram een foto van haar en Adar Gandelsman, de miss Israël van 2017. Zij wilden zo samen een boodschap van vrede brengen.

Echter, door de commotie die dit veroorzaakte - waaronder doodsbedreigingen - was Sarah Idan en haar familie gedwongen om Irak te verlaten. Zij weet dus als geen ander hoe diep de haat tegen Israël gaat. Hieronder de vertaling van haar indrukwekkende toespraak:

“Twee jaar geleden representeerde ik Irak in de Miss Universe-verkiezing. Ik plaatste toen een foto van mij met Miss Israël op sociale media. Mij werd opgedragen de foto te verwijderen. Ook zou ik het Israëlische beleid moeten afkeuren. Ik ontving doodsbedreigingen.

Vanaf dat moment kon ik niet meer terugkeren naar mijn vaderland. Waarom heeft de Irakese regering de bedreigingen niet veroordeeld, of mijn vrijheid van meningsuiting toegestaan? Het probleem tussen Arabieren en Israëli’s gaat verder dan onenigheid in beleid. Het is diepgeworteld in de geloofsbeginselen die worden aangeleerd in islamitische landen. Die zijn antisemitisch. Helaas worden die haat en intolerantie gevoed door bevooroordeelde media.

Waarom werd er bijvoorbeeld in het nieuws nooit gemeld dat de terreurorganisatie Hamas bijna 700 raketten op Israëlische burgers schoot in één weekend of dat Hamas Palestijnen in Gaza als menselijk schild gebruikt? Waarom veroordelen zij Hamas nooit voor het starten van de beschietingen? In plaats daarvan laten ze alleen zien wie er zijn gedood door de reactie [van Israël], in zelfverdediging, en beschuldigen vervolgens Israël.

Voor het pleiten voor vrede word ik verraadster genoemd. …. Ik wil de Arabische landen er graag aan herinneren dat zij momenteel meer gemeenschappelijke belangen met Israël hebben dan met terreurorganisaties. Het onderhandelen over vrede voor twee staten is geen verraad aan de Arabische zaak. Het is juist een noodzakelijke stap om het conflict en het leed voor iedereen te beëindigen."

Zij - als islamitische Arabier - weet natuurlijk als geen ander dat antisemitisme de hoofdoorzaak is van het Arabisch-Israëlische conflict. Het is triest dat velen in het Westen wegkijken van dit antisemitisme. Dat maakt het probleem alleen maar groter, in plaats van kleiner. De haat gaat diep, tegen Joden en zelfs tegen moslims die positief zijn over Joden en Israël.

Dat bleek eens te meer uit reacties op deze toespraak. Zo werd in de commissie Veiligheid van het Irakese parlement geëist dat het staatsburgerschap afgenomen zou worden van deze voormalige Miss Irak. Dat is blijkbaar het lot van Arabieren die zich uitspreken vóór vrede met Israël.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties