Video! Antisemitische Damschreeuwers gaan tekeer in hartje Amsterdam: "Fuck you! Jij bent een racist, klootzak!"

Video! Antisemitische Damschreeuwers gaan tekeer in hartje Amsterdam: "Fuck you! Jij bent een racist, klootzak!"

Het is weer eens zover: antisemitische raddraaiers die in volledige vrijheid de Dam onveilig kunnen maken met hun jodenhaat. Michael Jacobs was erbij en heeft de beelden...

Sinds enkele tientallen jaren doet een kwaadaardige legende de ronde, namelijk, dat de Joden… eh, pardon, de zionisten, de staat Israël hebben neergezet op het grondgebied van een ander volk, en dat zij die bevolking sindsdien onderdrukken.

Regeringen, bestuurders, media en onderwijzers spreken dit venijnige, valse sprookje niet keihard tegen en zo blijft het zowel populair in Arabische en islamitische kringen, als ook bij het vaak slecht geïnformeerde en ongeïnteresseerde Europese en Westerse publiek.

Zouden oeroude vooroordelen en diepgewortelde haat jegens Joden daarbij misschien een rol spelen? Volgens de Amsterdamse overheid, die het eigen schandalige verleden nog altijd krampachtig lijkt te onderdrukken - haar ambtenaren waren destijds direct betrokken bij de gedwongen deportatie van ca. 60.000 Joden - kan daarvan helemaal geen sprake zijn.

De hoofdstedelijke gemeente blijft daarom een podium bieden aan de zogenaamde 'anti-Israël' manifestaties op de Dam. Dit filmpje is van afgelopen zondag (het digitale klokje geeft een onjuiste datum en tijd aan) - het laat zien wat zich daar al een jaar of vijf wekelijks afspeelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties