Krankjorum! ‘Linkse’ gemeente Rotterdam gaat bezuinigen op surveillanten in metro

Het is al geen pretje als je in het donker in de grote stad rondloopt of laat op de avond het openbaar vervoer betreedt. En als klap op de vuurpijl heeft de gemeente Rotterdam besloten om maar eens te gaan bezuinigen op surveillanten die moeten toezien op de veiligheid in de metro. Kan het nog gekker?!

De Maasstad is van plan om ongeveer 500.000 euro te bezuinigen op de surveillanten in de metro. U leest het goed. Een half miljoen bezuinigen op veiligheid!

De gemeente en reisorganisatie RET zijn nog lekker met elkaar aan het polderen over de gevolgen van dit besluit, maar een woordvoerder van de gemeente wist al wel het volgende te zeggen tegenover RTV Rijnmond:

“We moeten over de hele linie bezuinigen. We denken dat het inmiddels een tandje minder kan met de subsidie voor OV-surveillanten, omdat het met de veiligheid in het OV best goed gaat.”

Leuk hoor, dat het goed gaat met de veiligheid in het OV. Maar is dat met dit besluit niet van korte duur? Je zou ook kunnen denken dat er meer speelruimte wordt gecreëerd voor eventuele escalaties, als je minder surveillanten in de metro hebt staan. Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam is dan ook niet blij met deze kwestie en deelt een geweldige tik uit aan het ‘linkse’ college via deze tweet:

“Minder toezicht in OV, minder vuil ophalen, huismeesters weg. Linkse ⁦@College010⁩ maakt bijna elke dag de verkeerde keuzes. Bezuinigen op de leefbaarheid maar wel jezelf verrijken met een extra half miljoen voor auto’s en chauffeurs”

Ook de ondernemingsraad van de RET noemt dit besluit ‘onbegrijpelijk en onverstandig’. Er wordt blijkbaar maar weer eens bezuinigd op veiligheid, terwijl dat toch echt heel belangrijk is. Mensen hechten er namelijk waarde aan als ze veilig zijn in het openbaar vervoer. Maar blijkbaar hebben die linkse kornuiten niet zoveel op met veiligheid. Deze gemeente grossiert werkelijk in het nemen van de verkeerde beslissingen. Hopelijk breidt dit fenomeen zich niet uit over het hele land!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. EU kok

  Quote: “We denken dat het inmiddels een tandje minder kan met de subsidie voor OV-surveillanten, omdat het met de veiligheid in het OV best goed gaat.”
  .
  Afschaffen, die subsidieslurpende instellingen.
  Gewoon, naar goed rechts gebruik, kosten doorberekenen aan de eindgebruiker.
  Ik niet, dus ook mijn belastinggeld hier niet naartoe.

 2. Jumping

  Inderdaad Eerdmans, de gebruikers van het openbaar vervoer, voelen zich stukken veiliger, na het inzetten van de OV surveillanten, ze geven het het zelfs een 7,5.

  Maar ja, dan komt Links Rotterdam en die dondert Rotterdam weer terug in de tijd.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 3. meneer cactus

  Als we nou is beginnen met het snijden in de bovenkant van de top waar linkse managers hun zakken vullen . Als we dan vervolgens de subsidie slurpende adviesraadjes opheffen en het geld direct overmaken naar de uitvoerende tak kunnen we die gesubsideerde Melkert banen behouden. Immers van 1 manager kan je tien controleurs betalen.

  Vervolgens stoppen we met imbiciele investeringen en gaan we wederom preventief gedegen onderhoud uitvoeren. Het geld dat we dan overhouden stoppen we ook in de uitvoering. Vervolgens zetten we het bestuur in een normaal sober kantoorpand in plaats van een ivoren paleis en ook die besparing stoppen we in de uitvoering.

  Het ooit gemeentelijke openbaar vervoer draait nog steeds op de manier hoe het was ten tijde van het ambtenarren leven. Komen we tekort dan stort de gemeente wel bij.

  Het openbaar vervoer is schrikbarend duur geworden sinds de invoering van ov chipknip en die onzin heeft een vermogen gekost. De uitvoering kost dagelijks nog steeds een vermogen.

  Beheers je kosten , beheers je management en je kunt aan de uitvoerende kant personeel aannemen. Ook hier geldt dat dit beleid zwaar gehinderd wordt door linkse adepten op bestuurlijke posten die ongehinderd door enige kennis de beslissingen nemen zonder hoor en wederhoor van het eigen personeel.

  Links maakt meer kapot dan je lief is. Straks komen ze met DE oplossing “uitbreiding van het aantaal camera’s . K R A N K Z I N N I G

  1. EU kok

   Quote: Immers van 1 manager kan je tien controleurs betalen.
   .
   Onderbouwing door de logisch denkende cactus zullen we maar niet vragen.

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Surveillanten zijn nergens voor nodig. Prima post om te bezuinigen dus

  1. Arbeider65

   @ASS
   Inderdaad weg ermee. Ik kijk ook wel eens naar SBS6 over deze handhavers. Ik vindt dat zij prima werk afleveren en het lijkt mij super dom om op deze handhavers te gaan buizinigen. Laat die linkse kliek maar 500.00 op hun salaris en riante secondaire toelages bezuinigen.

  2. Mars020

   Ze kunnen beter gaan bezuinigen op kansparels, dan heb je gelijk ook minder toezicht nodig. Kansparels zijn nergens voor nodig en veroorzaken veel overlast. Twee vliegen in 1 klap.

 5. Veteraan

  Als je nu gewoon de allochtonen en tokkies ter plekke afschiet die iedere keer voor shit zorgen en altijd gewelddadig zijn met hun doorgesnoven of van alcohol en joints doorweekte brein.
  Dan hoef je inderdaad niet zoveel surveillanten in te zetten.

 6. Aaldering

  Dat zou jammer zijn. We gaan wel eens met een paar man van hier de Achterhoek naar Rotterdam voor stadionbezoek. Paar haltes metro en dan tram. Nooit onveilig gevoeld. Altijd goed. Er schijnt zelfs een club mannen te zijn uit Delfzijl die dat ook doen. Gezellige gasten die Rotterdammers.

 7. peetjuhhhh

  Ja ik vraag me ook nog steeds af wat die marokkaan dr nog steeds doet. PvdA is kompleet dood in Rotterdam. Dus zulke misfits besluiten laten nemen gaat nergens over. Ik heb al jaren geen burgemeester meer, deze Marokkaanse Amsterdammer hoort hier niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.