Krankjorum! 'Linkse' gemeente Rotterdam gaat bezuinigen op surveillanten in metro

Geen categorieaug 15 2019, 13:19
Het is al geen pretje als je in het donker in de grote stad rondloopt of laat op de avond het openbaar vervoer betreedt. En als klap op de vuurpijl heeft de gemeente Rotterdam besloten om maar eens te gaan bezuinigen op surveillanten die moeten toezien op de veiligheid in de metro. Kan het nog gekker?!
De Maasstad is van plan om ongeveer 500.000 euro te bezuinigen op de surveillanten in de metro. U leest het goed. Een half miljoen bezuinigen op veiligheid!
De gemeente en reisorganisatie RET zijn nog lekker met elkaar aan het polderen over de gevolgen van dit besluit, maar een woordvoerder van de gemeente wist al wel het volgende te zeggen tegenover RTV Rijnmond:

"We moeten over de hele linie bezuinigen. We denken dat het inmiddels een tandje minder kan met de subsidie voor OV-surveillanten, omdat het met de veiligheid in het OV best goed gaat."

Leuk hoor, dat het goed gaat met de veiligheid in het OV. Maar is dat met dit besluit niet van korte duur? Je zou ook kunnen denken dat er meer speelruimte wordt gecreëerd voor eventuele escalaties, als je minder surveillanten in de metro hebt staan. Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam is dan ook niet blij met deze kwestie en deelt een geweldige tik uit aan het 'linkse' college via deze tweet:

"Minder toezicht in OV, minder vuil ophalen, huismeesters weg. Linkse ⁦@College010⁩ maakt bijna elke dag de verkeerde keuzes. Bezuinigen op de leefbaarheid maar wel jezelf verrijken met een extra half miljoen voor auto’s en chauffeurs"

Ook de ondernemingsraad van de RET noemt dit besluit 'onbegrijpelijk en onverstandig'. Er wordt blijkbaar maar weer eens bezuinigd op veiligheid, terwijl dat toch echt heel belangrijk is. Mensen hechten er namelijk waarde aan als ze veilig zijn in het openbaar vervoer. Maar blijkbaar hebben die linkse kornuiten niet zoveel op met veiligheid. Deze gemeente grossiert werkelijk in het nemen van de verkeerde beslissingen. Hopelijk breidt dit fenomeen zich niet uit over het hele land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten