Pijnlijke dreun voor Salvini of juist niet? Rechter veegt verbod op migrantenschepen van tafel

Geen categorieaug 15 2019, 14:19
Het zit Matteo Salvini ook niet mee! Hij heeft een flinke tik uitgedeeld gekregen. Of toch niet? Hij wilde een verbod op migrantenschepen om die te kunnen weren uit Italië. Een rechter oordeelde echter anders en besloot om dit 'decreet' van tafel te vegen. Deze gebeurtenis zou hem echter ook in de kaart kunnen spelen, aangezien hij nu de stoere leider kan gaan uithangen, die alsmaar tegen de stroom in moet roeien. En hij is al zo populair in Italië! Via het Parool.
Salvini lijkt het niet meer te zien zitten in de samenwerking met de regering. Er komen dus waarschijnlijk weer nieuwe verkiezingen aan in Italië, waar de partij van Salvini, Lega Nord, lijkt af te stevenen op een monsterzege.
Er is dus blijkbaar veel voedingsbodem in Italië voor de ideeën van Salvini, die tevens vicepremier van het land is. En als iedereen hem dan zo erg vindt, dan is het natuurlijk wel erg dom om hem in de kaart te spelen, nietwaar?
En toch lijkt dat nu te gebeuren. Een rechter heeft namelijk besloten dat een 'decreet' van Salvini om migrantenschepen te weren uit Italië van tafel wordt geveegd. Dit is natuurlijk koren op de molen van de rechtse leider. Hij kondigde dan ook hoger beroep aan en twitterde dat hij het er niet bij laat zitten.

"Zolang ik er ben, zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om de grenzen van Italië te verdedigen."

Dit soort teksten gaan er natuurlijk als zoete koek in bij zijn achterban en kan daardoor zijn populariteit nog erger laten groeien. We zullen tijdens de nieuwe verkiezingen wel zien of deze kwestie heeft bijgedragen aan een eventuele overwinning voor Salvini.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten