Krankjorum! 'Linkse' gemeente Rotterdam gaat bezuinigen op surveillanten in metro

Krankjorum! 'Linkse' gemeente Rotterdam gaat bezuinigen op surveillanten in metro

Het is al geen pretje als je in het donker in de grote stad rondloopt of laat op de avond het openbaar vervoer betreedt. En als klap op de vuurpijl heeft de gemeente Rotterdam besloten om maar eens te gaan bezuinigen op surveillanten die moeten toezien op de veiligheid in de metro. Kan het nog gekker?!

De Maasstad is van plan om ongeveer 500.000 euro te bezuinigen op de surveillanten in de metro. U leest het goed. Een half miljoen bezuinigen op veiligheid!

De gemeente en reisorganisatie RET zijn nog lekker met elkaar aan het polderen over de gevolgen van dit besluit, maar een woordvoerder van de gemeente wist al wel het volgende te zeggen tegenover RTV Rijnmond:

"We moeten over de hele linie bezuinigen. We denken dat het inmiddels een tandje minder kan met de subsidie voor OV-surveillanten, omdat het met de veiligheid in het OV best goed gaat."

Leuk hoor, dat het goed gaat met de veiligheid in het OV. Maar is dat met dit besluit niet van korte duur? Je zou ook kunnen denken dat er meer speelruimte wordt gecreëerd voor eventuele escalaties, als je minder surveillanten in de metro hebt staan. Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam is dan ook niet blij met deze kwestie en deelt een geweldige tik uit aan het 'linkse' college via deze tweet:

"Minder toezicht in OV, minder vuil ophalen, huismeesters weg. Linkse ⁦@College010⁩ maakt bijna elke dag de verkeerde keuzes. Bezuinigen op de leefbaarheid maar wel jezelf verrijken met een extra half miljoen voor auto’s en chauffeurs"

Ook de ondernemingsraad van de RET noemt dit besluit 'onbegrijpelijk en onverstandig'. Er wordt blijkbaar maar weer eens bezuinigd op veiligheid, terwijl dat toch echt heel belangrijk is. Mensen hechten er namelijk waarde aan als ze veilig zijn in het openbaar vervoer. Maar blijkbaar hebben die linkse kornuiten niet zoveel op met veiligheid. Deze gemeente grossiert werkelijk in het nemen van de verkeerde beslissingen. Hopelijk breidt dit fenomeen zich niet uit over het hele land!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer