Matteo Salvini waarschijnlijk grote winnaar volgende verkiezingen: 38 procent in peilingen!

De Italiaanse regering zal hoogstwaarschijnlijk de volgende verkiezingen niet overleven. De huidige regeringspartijen, de Vijfsterrenbeweging en Lega Nord, hebben het wel een beetje gehad met elkaar. Salvini’s partij staat op 38 procent in de peilingen voor de volgende verkiezingen. Dat meldt het AD.

Lega Nord, de antimigratiepartij waar Salvini het gezicht van is, staat op het punt een monsterzege te behalen. Reden hiervoor is de harde lijn die Salvini blijft volhouden, met betrekking tot bootvluchtelingen en ‘reddingsacties’ die Italië blijven teisteren.

Wat volgens Salvini óók meespeelt zijn “de dagelijkse ruzies, uitstel en blokkades” als gevolg van de Vijfsterrenbeweging, waar zijn partij mee samenwerkt. Nu Lega twee keer zo groot is, ziet Salvini weinig potentie in een nieuw samenwerkingsverband als coalitiepartijen.

En wat dat betreft heeft Salvini ook groot gelijk. Zijn land blijft het middelpunt van de migratiediscussie en iedere keer weer worden zijn waarschuwingen en regels genegeerd en overtreden. Ieder migrantenschip dat aanmeert levert hem gestage winst op in de peilingen. Hoewel, zelf is hij óók ontzettend hard aan het werk!

Hij voerde zo’n beetje het hele jaar door campagne, reist het land rond met een ‘beachtour’, gaat dagelijks in gesprek met burgers en is zeer actief op Facebook en Instagram. Het resultaat mag er dan ook wezen! 38 Procent in de peilingen, met nog zo’n twee maanden te gaan, is echt enorm. Niet alleen voor Italië maar ook het potentiële effect dat Salvini teweeg zou kunnen brengen in de rest van Europa.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Confucius

  Doet ie goed!

  Goed voorbeeld doet goed volgen; er gloort weer hoop voor Europa.

 2. Tman

  Italië wordt de eerste EU lidstaat waar rechts aan de knoppen gaat zitten!
  Fantastisch,want het gaat gebeuren.
  Er gaan meer lidstaten eieren voor hun geld kiezen!

  1. Piet51

   Het aardige van Italië is, dat een regering het nooit lang volhoudt, links niet en rechts ook niet. Ze maken er altijd een puinhoop van en dan wil het volk weer wat anders. Ik ken het land van binnen uit.

  2. Piet51

   Wat vind je van Hongarije, Polen, Oostenrijk (tot het rechtse kabinet daar implodeerde). Het is lang geen meerderheid, maar Italië is zeker geen eerste.

 3. Lao Tse

  Een schrijnend staaltje van onverantwoordelijk en bot rechts populisme.

  Italië zal decennia nodig hebben om de scherven van dit vandalisme op te ruimen.

  1. Tman

   laoste:
   De kiezer heeft áltijd gelijk!
   Democratie!

   1. EU kok

    De kiezer wel, de door hem/haar/het gekozen volksvertegenwoordiger misschien.

  2. Peter Oudshoorn

   Ha ha ha ha, die Lao! Helemaal in paniek, dus schuimbekkend en doemdenkend. Zijn ‘fatsoenlijke’ partijen zitten in een neerwaartse spiraal en de totale aftocht nadert. Dat is prachtig nieuws op deze zondagmiddag.

   Hongarije, Oostenrijk en straks Italie: rechts is aan een niet te stuiten opmars bezig.

   1. Lao Tse

    De laatste Europese verkiezingen lieten geen doorbraak van populistisch rechts zien, Oudshoorn.
    De populistische honden blaffen, maar de professionele en fatsoenlijke EU-karavaan trekt door.

    1. Peter Oudshoorn

     We hebben het dan ook niet over Europese verkiezingen, maar over nationale/landen-verkiezingen. Het linkse schorem, zeg maar het kartel-tuig wat jij fatsoenlijke partijen durft te noemen, zit in het nauw en is aan de verliezende hand.

     1. EU kok

      6 juni 2019
      De sociaaldemocraten hebben de parlementsverkiezingen in Denemarken gewonnen. De Deense premier Lars Lokke Rasmussen heeft het verlies van zijn liberale partij erkend.

     2. merlot

      En waarom hebben ze gewonnen, kokkie?

      Kom op, gebruik die ene hersencel van je eens een keertje. Je kan het!

     3. Dik

      Retorische vragen, ze trappen er niet in merlot! 😉

     4. Lao Tse

      De sociaal-democraten doen het over heel Europa goed.

      Mooi om te zien.

  3. Mars020

   De oorzaak zijn de rubberbootjes vol met dobbernegers uit Afrika. Die mensen pikken het niet meer, dat half Afrika hun land naar de klote komt helpen. Italië zal inderdaad decennia nodig hebben om de scherven van het linkse vandalisme op te ruimen.

  4. Piet51

   @Lao Tse
   Ik woon en werk deels in Italië. Onder de bevolking heerst veel onzekerheid. Er zijn veel mensen die het altijd over ladri (dieven) hebben, als ze het over de regering hebben van welke kleur dan ook.
   Onder de bevolking, in de regio, zijn verschillende initiatieven actief die iets fundamenteel nieuws willen ontwikkelen en invoeren. En dat nieuwe is niet rechts of links, want dat zijn allemaal ladri en die kennen ze nu wel. Wat dat betreft zou in Italië best een nieuwe beweging kunnen ontstaan, van jonge mensen die eindelijk het initiatief gaan nemen en niet blijven afwachten.

   1. Peter Oudshoorn

    Kun je iets meer vertellen over die nieuwe koers, dat fundamenteel nieuwe van jonge mensen, Piet51? Ik ben naar dat soort ontwikkelingen altijd erg nieuwsgierig.

    1. Piet51

     @Peter Oudshoorn
     Dat weet ik niet, behalve dat het iets heel anders is dan Lega en M5S. Aan de eerste hebben ze een grondige hekel en in de tweede zijn ze na aanvankelijk enthousiasme erg teleurgesteld. Mijn buren, in Noord Italië, zijn beiden lid van zo’n “denktank”, maar ze zeggen er niet veel over als ik ernaar vraag. Ik wacht nu maar af tot ze met iets concreets komen. Ze komen regelmatig samen, ergens in het dal en praten dan de hele avond over politieke thema’s. En ze komen altijd erg positief terug, maar ………… zeggen verder nauwelijks iets.

     1. Peter Oudshoorn

      Ok, bedankt voor je antwoord Piet51. De identitaire beweging is ook onder jongeren ontstaan, maar heeft een duidelijk (extreem)rechtse signatuur. Ik ben benieuwd waar de jonge Italianen mee gaan komen.

     2. Siemien

      Hier hebben ze ook zo’n denktank die heet Bilderberg, die zeggen ook niets en houden alles geheim

     3. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      De mensen waarmee ik contact heb zijn zeker niet extreem-rechts, eerder vanaf gematigd links en linkser.

     4. Beukman

      Italianen hebben ook een eeuwenoud en diep wantrouwen jegens de overheid en ze proberen zich aan die overheid te onttrekken, sterker nog: daaraan is voor een groot deel het bestaan van de mafia te danken. Nog steeds krijg je in Italië alleen iets voor elkaar als je de juiste connecties hebt bij de overheid.

      Dat anti-establishment politici het zo goed doen, inclusief “la Pompetta”, is zo ook begrijpelijk. Beppo gaat nu worden vernietigd door de sluwe Salvini. Je kan het bijna een broedermoord noemen.

     5. Peter Oudshoorn

      Ik bedoelde dat ook helemaal niet te zeggen of suggereren, Piet. Ik noemde Identitair Verzet alleen omdat dit ook onder jongeren is voortgekomen. En zei duidelijk dat ik benieuwd ben waarmee de Italiaanse jongeren komen. Wellicht een heel nieuwe politieke richting, of een mix vanuit alle partijen. De toekomst zal het leren.

     6. Henk Albarda

      Piet51, toch wat vraagtekens bij uw bijdrage. U zegt zelf dat uw Italiaanse kennissen gematigd cq linksig zijn. De LEGA is tussen de laatste verkiezingen en vandaag de dag van 17 % naar boven de 30 % gestegen in populariteit en als je OOK rechtse info sites volgt, zijn ‘zeer vele’ Italianen de illegale (want geen vergunning en geen visum) immigratie meer dan zat en noemen die zeer veelvuldig OOK Ladri.
      Ik heb 3 jaar lang een distributeur in notabene Napoli gehad waar ik iedere 2 maanden was en die er niet op kon wachten dat de LEGA nationaal zou gaan. Ja, dat waren ook ladri maar de immigranten waren overtreffende ladri. Hoort u dat ook?

     7. Piet51

      @Henk Albarda
      Italië is een heel complex en boeiend land. Dat iemand in Napoli zit te wachten op invloed van Lega is bijzonder. Want tot niet zo heel lang geleden moest Lega niets hebben van het zuiden. Toen noemden ze zich zelfs Lega Nord, uit op een eigen land, Padania.

      Ik volg heel veel sites, maar, belangrijker, ik spreek ook heel veel mensen. In “mijn” dorp met 250 vaste bewoners is 10% van de bewoners migrant (jong en vooral man) uit Azië en Afrika. Die krijgen onderdak, eten en ze werken een beetje voor de gemeente. In die woning zouden Nederlanders en Italianen niet willen wonen en het eten houdt mensen in leven, maar dat is het dan ook. Toch is er weerstand tegen deze huisvesting, al wordt het wel steeds meer geaccepteerd. De term “ladri” heb ik in dit verband niet gehoord, want dat zijn het natuurlijk ook niet. Ze stelen niet, maar maken gebruik van wat wordt aangeboden. Het wordt vooral de overheid verweten, dat deze mensen zo maar in relatief grote aantallen in een dorp worden gedumpt.

     8. Peter Oudshoorn

      “Het wordt vooral de overheid verweten, dat deze mensen zo maar in relatief grote aantallen in een dorp worden gedumpt.”

      Immigratie is dan ook het grootste pijnpunt in alle landen van Europa. Daardoor zullen rechtse en populistische partijen onbetwist door blijven groeien – je hoeft geen Einstein te zijn om dat met zekerheid te kunnen zeggen.

      Het betekent op termijn ook de ondergang van het linkse denken en de oude kartelpartijen. De vraag is waarom deze niet bijtijds meewerken aan de noodzakelijke koerswijziging.

     9. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      De verwijten waren er zeker, maar men begint nu ook te zien, in dat kleine dorpje, dat die vreemdelingen (stranieri is overal in Italië een wat beladen begrip) toch zo kwaad nog niet zijn. Ze hebben hulp nodig, doen niemand kwaad. Ik leer eruit, dat er aanvankelijk weerstand is tegen vreemdelingen. Maar men ziet na verloop van niet zo heel veel tijd, dat het allemaal kan, dat er ook voordelen uit te behalen zijn (bijvoorbeeld het open houden van een schooltje en opknappen van vervallen huizen, herstel van straten, openbare verlichting, winkeltjes in lege dorpen kunnen blijven), want er wordt betaald voor vluchtelingen en dat geld kan slim gebruikt worden. Win-win dus. Ook Duitsland doet meer met vluchtelingen dan ze opbergen en isoleren in AZC’s.
      Misschien heb je de documentaire van Ilja Pfeiffer en de vreemdelingen daar over Genua gezien? Misschien heb je zelfs zijn boek Grand Hotel Europa gelezen. Allemaal heel verhelderend, of je nu voor- of tegenstander bent.

     10. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Gisteren presenteerde je heel hoge immigratiecijfers, 186.000 immigranten in de eerste drie kwartalen van 2018 (dus naar verwachting plm. 250.000 voor het hele jaar). Ik nuanceerde die feitelijk correcte cijfers en noemde plm. 25.000 vluchtelingen/asielzoekers van een migratiesaldo van 88.000. Hoe beïnvloedt dat je visie?

  5. Piet Patat

   Ach Lao’ tje toch.
   Laten we het eens hebben over de rotzooi die links her en der achter laat/gelaten heeft. DAT kost jaren om recht te zetten. En rechts mag dat vuille werk opknappen.
   Wat dat betreft heeft Jan Roos gelijk in zijn column. Vingers in de oren en geen ananas zoals hij schrijft maar heel luid lalalalalalalalala !!!!!

 4. Response

  Salvini, een van de weinige leiders die handelt met lef, realiteitsbesef en in het landsbelang. Daar kunnen o.a. Macron, Rutte en Merkel nog van leren!

  1. Piet51

   @TResponse
   In het landsbelang??? De Italianen zelf hebben er nog niet veel van gemerkt, zeggen ze zelf. Ze zijn de renegaat van Europa, geen cent te makken, maar wel een grote mond.

   1. Siemien

    De EU is Italië haar probleem

    1. Piet51

     @Siemien
     Een deel van de bevolking (de “ignoranti”) beschouwt de EU als het grote probleem die ingrijpende economische plannen die Italië uit de ellende zouden halen, dwarsboomt. Maar die mensen vergeten, dat Italië nog steeds is wat het is, dankzij diezelfde EU. Italië heeft decennia op veel te grote voet geleefd, maar dat werd door de EU gezien maar getolereerd en financieel ondersteund. Nu daar tegenop wordt getreden, is Italië ineens te klein en de EU een stel boeven. Overigens blijft men de Italiaanse overheid nog steeds boeven noemen.

     1. Siemien

      De EU laat teveel landen van de EU afhangen, teveel EU regels waardoor het land zelf te afhankelijk wordt, de EU In zijn huidige moet oprotten

 5. Vit

  Topgozer die Salvini, een echte patriot.

  1. Lao Tse

   Tot voor kort was Baudet nog een grote held van Vit.
   Die euforie lijkt een tikkeltje geluwd.

   Salvini is ook een waardeloze populist, dus nieuwe ronde, nieuwe kansen.

   1. Vit

    Dat lijkt maar zo, Thierry blijft mijn grote held alleen heb ik geen 24/7 de tijd om dat van de daken te schreeuwen, Orban is trouwens ook een topgozer.

    1. Kretoloog

     Zo is het maar net: Geert, Martin, Harm, Thierry, Theo, Orban, Boris, Matteo, allemaal topgozers. En Marina is een topwijf!

 6. EU kok

  Mooi, geld uitgeven wat je niet hebt en de rekening later bij onder andere de Nederlandse belastingbetaler neerleggen.

  1. Siemien

   Nou Eu dickhead dat doet jouw vriend Rutte zelf wel eventjes “er gaat geen (kuch) cent meer naar (kuch)Grieke(kuch)nland”

 7. Jv

  Top! Kan niet wachten.
  Wat zal het de links correcte filantropen dun door de broek lopen, met name in Brussel.
  Er gloort hoop aan de horizon, eindelijk wordt het migratie probleem door een man met ballen opgepakt en laat zich niet mangelen door de EU kontlikkers zoals Rutte, Merkel, Macron, Timmermans en die imbiciel van von Hofstadt.
  Als het werkelijk zo is dat bij de Italiaanse verkiezingen deze man een zegetocht gaat rijden, dan zullen vele volkeren van de EU inzien dat rechts stemmen wel degelijk meerwaarde heeft om de migratie keihard te stoppen en hopelijk alle asiel zoekers, uitgeprocedeerden, inclusief de vluchtelingen uit de landen waar geen oorlog meer is, terug te sturen.
  Heerlijk….wat zullen we toch weer gelukkig worden in ons eigen land.
  Geen moslim terreur, geen linkse moslim indoctrinatie, geen stempel meer van witte mens, racist, of wat dan ook.
  P.s. Flikker dan ook gelijk die Simons met haar krakerstuig, geldinfuus zuigers, etc. gelijk het land uit. Kunnen we onze kinderen weer een leuk en gezellig sinterklaasfeest geven. Ook de vastgoed houders zal het als muziek in de oren klinken! Grootste voordeel zal zijn dat de zorgkosten beduidend lager zullen worden en de eigen bijdrage niet meer nodig is, wat nu aangewend wordt om al dat asiel volk en illegalen van gratis zorg te voorzien!
  Hopelijk komen en weten de mensen nu waar je op moet stemmen om eindelijk onze linkse partijen ( inclusief VVD, CDA en vooral D’66) eens flink de oren te wassen!
  Liefst zo hard, dat je ze na de verkiezingen nooit meer terug ziet!

  1. Lao Tse

   Straks krijgt Salvini strafregels van Ursula, Jv, dat zal hem weer met beide benen op de grond brengen.

   1. Peter Oudshoorn

    Ursula is de trekpop van Macron. En Salvini heeft al getoond met Macron de vloer aan te vegen. Het gaat prima!

   2. Jv

    @Lao, die Ursula’s heeft op termijn niets meer te vertellen!
    Ze mag al blij zijn dat de EU in deze vorm over een paar jaar nog bestaat.
    Ik denk eerder dat als ze ziet dat het Europese volk keihard kiest voor veranderingen, b.v. volledige migratie stop (met terugzending van alle kanslozen en illegalen) en terug naar volledig eigen autonomie, met behoud van de EEG zoals dat in het verleden was, zal zij eieren voor haar geld moeten kiezen. Uiteindelijk is het volk vele malen sterker dan de wil van een stel malloten die onze landen de afgrond instorten.
    Ze is er daarmee ook nog niet want ook Brussel begint al danig te zweten over de Brexit daar ze nu beginnen in te zien dat dit wel degelijk een ongelofelijke impact zal hebben op de nu nog economisch gezonde landen.
    Lees de Duitse kranten maar, dan gaan je de ogen wel open. Nog een zeer groot dreigement is dat Trump op de hand van de Engelsen is, dus bepaalde zaken, zoals het mangelen van de EU, kan hij doodeenvoudig bewerkstelligen. We zien nu al wat de impact is van de handels problemen, Duitsland gaat het nu al behoorlijk voelen mbt zijn auto-industrie. Kortom, die Ursula zal al snel leren een toontje lager te gaan zingen!

    1. Lao Tse

     Stoere taal, Jv, het komt over als fluiten in het donker.

     🙂

     1. Jv

      @ Lao: monddood gemaakt? Is dit je enige in je reactie?
      Wat zielig en dat voor een iemand die anderen de maat neemt door telkens er op te wijzen dat reacties niet of slecht onderbouwt zijn.
      Kom met een fatsoenlijke reactie, dan krijg je misschien van mij nog gelijk ook, maar op degelijke kinderlijke, achter andermans rug verschuilende, reactie valt geen zinnig commentaar te geven.
      Triest en zielig!
      Trouwens……..ik zal het hoogste lied fluiten, zelfs in het donker, als dit toch eens eindelijk bewaarheid wordt!

    2. Lao Tse

     Jv, ik had inderdaad inhoudelijker kunnen reageren.

     Ik begrijp dat je de opkomst van Salvini in de Europese politiek relevant vindt maar dat is het niet.
     Kijk eenvoudig naar de feiten. Overal kwamen de afgelopen jaren in Europese landen rechts-populistische bewegingen op: VB, FN, AfD, PVV, Farage, FvD. Het bleek nooit iets meer dan politiek strovuur: veel lawaai en veel gedoe en soms ook schade en verloedering, maar als puntje bij paaltje kwam bleef er weinig van over dan scherven die moesten worden opgeruimd door professionele politici.
     Salvini slaagt er in Italië in, zoals Berlusconi, met plat populisme de kiezersgunst te krijgen maar ook deze dilettantische politiek loopt over een paar jaar weer vast waarna professionele politici in Italië de schade mogen herstellen.

     Populisten, zoals Farage en Johnson, denken zich los te kunnen maken van internationale economische verhoudingen en zelf geld te kunnen scheppen. Die illusie is even vol te houden maar ook Italië zal zich vroeger of later moeten voegen naar de Europese economische machtsverhoudingen. Italië is niks zonder Europa en als Ursula de komende tijd de budgettaire touwtjes gaat aanhalen zal dat pijnlijk blijken.

     Populisten zijn dromers, en vroeger of later worden ze wakker geschud.

   3. Lao Tse

    Populisten dromen al een decennium op DDS van de totale rechts-populistische omwenteling.
    Elke keer kwam de droom niet uit.

    Verstandige mensen leren hier van.

    1. Peter Oudshoorn

     Steeds meer Europese landen hebben een rechts georienteerde regering of stevenen daar op af.

     Verstandige mensen begrijpen het perspectief hier van.

     1. Siemien

      Lao begrijpt met empathie van een kind

   4. Witte

    Collaborateurs worden naar de revolutie aangepakt,en naar de duinen bij Den Haag gebracht en daar voor het aanzicht van de bevolking te worden gefusilleerd.

    1. Lao Tse

     Mensen met moordfantasieën zullen er altijd zijn.

     1. Peter Oudshoorn

      Kun je nagaan wat je oproept bij mensen, Lao.

     2. Witte

      Wees maar niet bang je bent anoniem beste filosofische mafklapper

     3. Siemien

      Lao is blij dat God bestaat nadat Pim Fortuyn is vermoord.

  2. Piet51

   @Jv
   Je zou je sommetjes toch nog eens een keer moeten maken. Er zal best iets gebeuren als dat handjevol asielzoekers vertrekt, maar voor de zorgkosten (€ 80 à 100 miljard) zal het niet veel uitmaken. Ook voor de beschikbaarheid van woningen zit het effect in de afronding. Op de werkgelegenheid heeft het ook weinig invloed, want asielzoekers en illegalen mogen niet werken en de statushouders zitten te vaak zonder werk. Ik zou niet weten op welke positieve ontwikkelingen we dan mogen rekenen.

   1. Peter Oudshoorn

    ‘…handjevol asielzoekers…’.

    Piet51 is kampioen zichzelf voor de gek houden.

   2. Peter Oudshoorn

    “In de eerste drie kwartalen van dit jaar (2018) kwamen 186 duizend immigranten naar Nederland, 4,5 duizend meer dan in dezelfde periode een jaar geleden waren geteld.”

    Bron: CBS

    Piet51 noemt dit ‘een handjevol’.

    1. merlot

     In het wegkijken en bagatelliseren steekt Pietje zelfs Beukman en Lauwe Thee naar de kroon.

     Net als je denkt dat het niet meer gekker kan komt er weer eentje die het nóg bonter maakt.

    2. Lao Tse

     Ja, dit getal moet worden gezien in relatie met het aantal mensen dat Nederland weer verliet.
     Het is in macro-economische termen een handjevol. Voor islamofoben is het een angstverwekkende tsunami.

     1. Siemien

      Islamofoben is een niet bestaand woord bedacht door moslims zelf om net als Lao in een slachtofferrol te kruipen en minderheidsstandpunt in te nemen

     2. Peter Oudshoorn

      Nee Lola: het aantal mensen dat Nederland verliet waren grotendeels werkenden en die 186duizend die binnenkwamen waren handophouders.

      “De kosten van het COA voor het opvangen van asielzoekers in een AZC zijn gemiddeld ongeveer € 27.900 per persoon per jaar.” Bron: Rijksoverheid.nl

      In macro-economische termen is dat dus veel geld: € 5.198.400.000,-

     3. Lao Tse

      “Nee Lola: het aantal mensen dat Nederland verliet waren grotendeels werkenden ”

      Bron?

     4. Mars020

      Mensen die Nederland verlaten, teren niet op de zak van het gastland. Wat hier naartoe komt is niet van plan om ooit maar 1 positieve bijdrage te leveren voor Nederland. Kijk maar naar de grote steden… Als daar een huurwoning vrij komt, gaat deze automatisch naar een gelukszoeker uit Afrika. Er zijn buurten, waar eerst alleen maar autochtonen woonden en nu zijn omgetoverd tot een kalifaat. Mensen, die dit geen normale zaak vinden, zijn in jouw ogen islamfoben en racisten. Heb jij jezelf wel eens na laten kijken, door een goede psychiater?… Want als jij dit aan een normaal iemand vertelt, dan sluiten ze je per direct op.

    3. Piet51

     @Peter Oudshoorn
     Ik schreef hier vaker over. De jaarcijfers voor 2018 geven een immigratie van 241.000 en emigratie van 153.000. Dat levert een migratiesaldo van 88.000, dat is immigratie – emigratie. Dat is inderdaad geen handjevol. Maar dat zijn alle immigranten en emigranten uit alle landen, ook EU, samen geteld en dat zijn naast vluchtelingen vooral ook studenten en docenten, werknemers van buitenlands bedrijven, huwelijkspartners van deze mensen. Daar worden zelfs de terugkerende Nederlanders bijgeteld. Daarvan is dus maar een beperkt gedeelte het gevolg van migratie waarover het hier zo vaak gaat: vluchtelingen/asielzoekers uit Azië en Afrika. Dat migratiesaldo was in 2018 20.000 à 25.000. En dat vind ik op een totaal van 17,7 miljoen bewoners een handjevol, namelijk ongeveer 0,15%, niet niks, maar ook niet om van wakker te liggen. Het woningenprobleem, werkgelegenheidsprobleem, zorgkosten worden hiermee maar marginaal beïnvloed.

     Zie ook: cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/01/voor-derde-jaar-op-rij-100-duizend-inwoners-erbij

   3. Bosche draak

    Een handjevol? Piet heb je soms je drankkast geplunderd?

 8. Benny

  Lao Tse heeft het altijd over rechtspopulisme echter het woord links populistisch waar wij in Europa door geregeerd worden kent hij niet…… En het is simpel Lao….. Ik vind Salvini standpunten namelijk een prima zaak en je mag mij gerust rechts populistisch noemen jij staat er 100 procent tegenover niet 50 of 70 procent maar 100 dat maakt jou dus toch simpel weg links populistisch

 9. Benny

  EN LAO EEN ZINNIG ANTWOORD AUB ANDERS ZWIJG

 10. Isengrijn

  Ik heb het over het algemeen niet zo op Zuid-Europa en hun bevolking + instelling. Maar deze Salvini heeft mijn interesse wat gewekt in positieve zin. Even blijven volgen deze man.

 11. Kapitein Haddock

  Wordt tijd dat Rutte in de keuken kijkt van Salvini!
  I.p.v. aan de borsten zuigen van Merkel of aan de kont van Macron ruiken!
  In September-begroting zal blijken dat er meer Euro’s (weer een lastenverzwaring !!!) naar de Gelukzoekers moeten! En dat in opdracht van Brussel!

  1. Lao Tse

   “aan de borsten zuigen van Merkel of aan de kont van Macron ruiken!”

   De Kapitein brengt de internationale politiek naar zijn eigen belevingswereld.

   1. Dik

    Vind je het zelf niet merkwaardig dat je keer op keer op keer invult wat anderen volgens jou doen of denken? Als ik de reactie van Haddock lees (smaken verschillen) dan zegt hij dat het tijd wordt, etc. Uit niets blijkt dat hij internationale politiek naar zijn belevingswereld brengt. Natuurlijk zou het een onzinreactie van je kunnen zijn, die komen we nogal eens tegen.

    1. Lao Tse

     Het was een ironische opmerking, Dik.

     Weet wat dat is, ironie?

    2. Peter Oudshoorn

     Dik: Lao Lullekop heeft een onnavolgbaar gevoel voor humor. Hij is de enige die het begrijpt en ook de enige die weet dat het om ironie gaat.

     De belevingswereld van de autist in een notendop.

     1. Lao Tse

      “Lao Lullekop”

      Als je de opponent in een discussie begint uit te kafferen toont dat meestal dat je uitgepraat bent en alleen nog machteloos kunt schelden.

      Altijd een beetje pijnlijk om te zien.

     2. Dik

      Wil je geen normaal antwoord geven op mijn vraag, of kun je het niet?

     3. Siemien

      Moet natuurlijk zijn, ped*fiele lullekop voor de duidelijkheid, dit is geen schelden dit zijn de feiten

     4. merlot

      “Als je de opponent in een discussie begint uit te kafferen toont dat meestal dat je uitgepraat bent en alleen nog machteloos kunt schelden.”

      Aldus sprak degene die hier dagelijks mensen beschimpt en met scheldwoorden bekogelt.

      Het wekt verwondering dat hij het gore lef heeft dit soort teksten uit te braken. Zou hij niet beseffen dat hij anderen beschuldigt van wat hij zelf ook doet?

     5. Dik

      Natuurlijk niet merlo, maar dat weet jij natuurlijk zelf ook wel. Hoe meer je op hem reageert hoe liever hij het heeft, DDS is zijn persoonlijk speeltuin.

   2. Siemien

    Laten we dit maar niet naar Lao’s belevingswereld brengen.

    1. Lao Tse

     Nee, liever niet.

    2. Dik

     Nee dank je Siemien, ik word daar absoluut kotsmisselijk van.

     1. Siemien

      Van jou begrijp ik het volledig Dik, ik kreeg ook kots neigingen gezien zijn warme gevoelens voor kindertjes

     2. Dik

      En dat hij het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk vindt. 🙁

    3. Siemien

     Precies, de smeerlap

 12. meneer cactus

  De mastadonten van de EU onder aanvoering van junckers hebben jarenlang sluitende begrotingen geeist van de lidstaten. Tegelijk moeten landen verplicht meedoen aan de idioterie van de herverdeling van gelukszoekers.

  Die laatste dure hobby maakt natuurlijk grote inbreuk op de begroting die maar op 2 manieren gecorrigeerd kan worden,
  1. De lasten verhogen
  2. De voorzieningen voor de eigen bevolking afbouwen.

  U krijgt al meerdere jaren een recept van beide maar bent kennelijk nog steeds in uw winterslaap. Weltrusten

 13. JFU

  Zou geweldig zijn. Hopelijk volgen er meer. Het linkse gezwel moet verwijderd worden voor het te laat is.
  Dit zou een goed begin zijn.

 14. Bes Tolen

  Piet51 Piet onbenul. Alleen maar een zuiger met slappe praatjes?

  1. Piet51

   Op welke reactie van mij reageer je nu precies? Of is het gewoon een algemene uiting van waardering voor mijn deelname?

   1. Original NL

    Piet, Bes heeft het over uw gezuig en slappe praatjes, hij bedoelt dus uw gehele oeuvre!!
    Fijn dat ik u kon helpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.