Hou eens op! NU.nl vindt het nodig uitleg te geven over islamitisch Offerfeest

Geen categorieaug 11 2019, 16:00
Komkommertijd brengt een nieuw dieptepunt met zich mee in de vorm van uitleg over islamitische gebruiken. NU.nl heeft écht niks beters te doen.
Wie deze maand degelijk nieuws wil vinden, waant zich als met een machete door een overwoekerde jungle, bestaande uit artikelen als: 'maakt geld gelukkig?'; 'wespen bij u in de buurt!', en als kers op de taart; 'Waar draait het islamitische Offerfeest precies om?'
Waar zijn we nou helemaal mee bezig? Menig islamiet weet dit al, en wie het interesseert kijkt wel op Wikipedia. Dergelijke artikelen hebben vaak een subtiel belerend toontje. Alsof de Nederlandse bevolking even moet worden opgevoed in de nieuwe tradities en gebruiken die zich om hen heen uit de doeken doen.
Na wat introductielesjes die antwoord geven op de brandende vraag 'wat is mijn islamitische buurman nu weer aan het uitspoken?' vult men het artikel aan met een discussiepunt: ritueel slachten. Zo heb je een mooi gespreksonderwerp voor als je je nieuw opgedane kennis toepast in de praktijk: 'Hey Mohammed, zalig Offerfeest! Maar dat ritueel slachten hè, kan dat niet anders? In België is het namelijk verboden!' Komt vast goed zo, dat integreren!
En dat allemaal dankzij de waardevolle bijdrage van NU.nl, die graag haar steentje bijdraagt aan de maatschappelijke discussies en sociale cohesie. Nu is het wachten op de vraag of er ook eenzelfde soort artikelen zullen worden geschreven over christelijke feesten, want identiteitspolitiek en slachtofferschap liggen natuurlijk immer op de loer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten