En jawel hoor! Wéér 251 migranten opgepikt voor Libische kust 'want anders verdrinken ze'

Geen categorieaug 11 2019, 17:00
Migrantenveerboot Ocean Viking doet niet echt de naam van het schip eer aan met haar fratsen. 251 Migranten zijn opgepikt voor de Libische kust, ondanks alle kritiek op dergelijke praktijken. Dat levert Salvini vast een extra zeteltje op!
Ocean Viking vaart voor onder andere Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée. Afgelopen dagen hebben zij 251 migranten van drie rubberboten opgepikt. Nu het schip nergens aan mag meren en van Maltese autoriteiten ook niet mocht tanken, is het janken geblazen. Want met nog maar één week aan brandstof, moet straks dat hele schip weer 'gered' worden.
De bemanning van het schip is gevraagd naar de kritiek op hun handelen. Ze zeiden zich er van bewust te zijn. Maar deugers zouden deugers niet zijn zonder een dikke stalen plaat voor hun kop:

"We weten van die kritiek", zegt de woordvoerder. "We weten ook dat de mensensmokkelaars weten dat wij daar varen. Maar het feit blijft dat mensen verdrinken als wij daar niet varen. En zolang mensen verdrinken gaan wij ze redden."

Het feit blijft ook dat als dergelijke schepen stoppen met deze fratsen, mensen niet langer de oversteek wagen en dus ook niet verdrinken. Maar goed, dat is ook een zinloze discussie natuurlijk, want 'elke dode is er één te veel' ondanks dat er alleen al vorig jaar 2200 verdronken en dit jaar nog eens 600. Dat waren ook 2800 mensen die hoopten om op tijd zo'n boot in zicht te hebben...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten