Prioriteiten... Britse politie vervolgt internettrollen die kapsel van drugsdealer belachelijk maken

Geen categorieaug 11 2019, 18:00
De Britse politie maakt zichzelf weer eens belachelijk. Dit keer nemen ze het op voor een drugsdealer die vanwege zijn mugshot wordt gepest. De man heeft namelijk een belachelijk kapsel, waardoor 'internettrollen' nu volgens de politie over de schreef zijn gegaan en moeten worden vervolgd.
De Britse politie deelde de foto van de drugsdealer op social media. Kennelijk was de politie in de veronderstelling dat mensen op internet aardig tegen elkaar zouden zijn. Maar ja, met zo'n kapsel is de verleiding ook wel érg groot om te gaan ouwehoeren, wat dus gebeurde:

"Het mugshot die de politie online deelde, maakte veel los. „Hij werd het laatst in de stad gezien. De politie kamt dit gebied nog uit”, grapt Lawrie Hillman onder de foto. „Die haarlijn is vaker teruggeduwd dan Brexit”, voegde CJ Forde daaran toe."

Hoewel het natuurlijk best wel grappig is dat de politie achter deze internettrollen aangaat, is het ook bijzonder triest. Het is een bekend fenomeen in het Verenigd Koninkrijk dat de politie aangiftes van daadwerkelijke misdaad niet in behandeling neemt, omdat ze bang zijn te worden beschuldigd van racisme.
Een bekend voorbeeld is dat sekssyndicaat in Rotherham en Telford, waar jarenlang meiden stelselmatig werden misbruikt ondanks de diverse pogingen van aangifte. Een veelvoorkomend excuus is dan dat ze overbezet zijn en 'wel belangrijkere zaken aan het oplossen zijn'. Dat strookt voor geen meter met het achternazitten van Facebook-gebruikers die zitten te ouwehoeren met de foto van een gezochte drugsdealer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten