Matteo Salvini waarschijnlijk grote winnaar volgende verkiezingen: 38 procent in peilingen!

Geen categorieaug 11 2019, 15:00
De Italiaanse regering zal hoogstwaarschijnlijk de volgende verkiezingen niet overleven. De huidige regeringspartijen, de Vijfsterrenbeweging en Lega Nord, hebben het wel een beetje gehad met elkaar. Salvini's partij staat op 38 procent in de peilingen voor de volgende verkiezingen. Dat meldt het AD.
Lega Nord, de antimigratiepartij waar Salvini het gezicht van is, staat op het punt een monsterzege te behalen. Reden hiervoor is de harde lijn die Salvini blijft volhouden, met betrekking tot bootvluchtelingen en 'reddingsacties' die Italië blijven teisteren.
Wat volgens Salvini óók meespeelt zijn "de dagelijkse ruzies, uitstel en blokkades" als gevolg van de Vijfsterrenbeweging, waar zijn partij mee samenwerkt. Nu Lega twee keer zo groot is, ziet Salvini weinig potentie in een nieuw samenwerkingsverband als coalitiepartijen.
En wat dat betreft heeft Salvini ook groot gelijk. Zijn land blijft het middelpunt van de migratiediscussie en iedere keer weer worden zijn waarschuwingen en regels genegeerd en overtreden. Ieder migrantenschip dat aanmeert levert hem gestage winst op in de peilingen. Hoewel, zelf is hij óók ontzettend hard aan het werk!
Hij voerde zo'n beetje het hele jaar door campagne, reist het land rond met een 'beachtour', gaat dagelijks in gesprek met burgers en is zeer actief op Facebook en Instagram. Het resultaat mag er dan ook wezen! 38 Procent in de peilingen, met nog zo'n twee maanden te gaan, is echt enorm. Niet alleen voor Italië maar ook het potentiële effect dat Salvini teweeg zou kunnen brengen in de rest van Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten